Re:Sony LCD TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 3/
Sony KDL-42EX440
Вече се предлага и у нас. Новото поне за сега е 100Hz.
ТВ LED LCD Sony KDL42EX440BAEP - Търговска верига "Зора"
Имаго и в новата брошура на Технополис 1199лв.
Sony KDL-42EX443
KDL-42EX440 | Всички LCD телевизионни екрани с размер 107 см / 42 инча | Функции | KDL42EX440BAEP | KDL42EX440 | Sony
KDL-42EX443 | Всички LCD телевизионни екрани с размер 107 см / 42 инча | Функции | KDL42EX443BAEP | KDL42EX443 | Sony
EDIT: Тв-та плейват същото както и миналогодишните. С две думи всичко. :-) Разликата е в това, че тазгодишните имат подсветка на субтитрите сиво-бяла. Днес го разцъках в Технополис. Менюто е същото като на миналогодишните. Разлика е също, че бутоните на самото тв са сензорни и се намират отпред.
Ръководството на BG http://pdf.crse.com/manuals/AEA8101411.pdf Отбелязано е вече как се пускат субтитрите във видео режим за USB и, че поддържа NTFS.
"– Настройка на субтитрите
Натиснете за смяна на езика на субтитрите (стр. 39) (само в
цифров режим и в USB видео режим)."
и "Файловата система на USB устройството
поддържа FAT16, FAT32 и NTFS."
Re:Sony LCD TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 3/
Които всъщност са 50 ... :wink:
Отговор: Sony LCD TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 3/
Здравейте, имам два телевизора Сони. KDL-32EX310 и KDL-46EX402. Знам че са базови модели, но може ли все пак някой да ми каже какви настройки на цветовете са най-добри?
Здравейте!
Имам 40ЕХ720. Изчетох темата два пъти, но съм пълен лаик или недоглеждам и за съжаление не видях откъде и дали въобще може да редактирам имената на цифровите услуги? Операторът на който съм изписва много от каналите си като тестови и не мога да ги редактирам. Чета в i-manual, че това е възможно, но за някои държави и езици. Опитах с Германия, Холандия и UK, но не става, менютата са си все същите. Аз ли бъркам някъде или не е възможно преименуването на цифровите услуги.
Благодаря много!
ЦВК
Не можеш да преименуваш цифровите програми/можеш но само аналоговите/.
За съжаление всички кабелни оператори, когато излъчват пиратски дадена програма изписват в названието и думата Test. По този начин никой не може да ги дърпа да плащат за авторски права...понеже излъчването е Тестово. Тоест използват някои вратички в законите позволяващи им да си пълнят пакетите с дадени програми без да плащат за тях.
Отговор: Re:Sony LCD TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 3/
Здравейте,
От началото на седмицата се сдобих със SONY KDL-42EX440BAEP, взех го за 1199 от техномаркет -> SONY KDL-42EX440BAEP :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria Бил наследник на 410, който бил много добрър модел.
Много се колебаех дали да не взема това: SAMSUNG UE-40EH6030 :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria.
На щанда на Сони, консултантът беше изключително озивчив, на Самсунг - също.
Като че ли Самсунг залагат много на тези браузъри, мрежи и тнт. Тези неща не ги искам и не ги ползвам, не искам "смарт", не искам WiFi, не искам LAN, скайп, камера и тнт. Ако толкова усетя липсата ще си купя за 150-200 лева един аднроид бокс с торент клиент и 1ТБ диск и драмата приключва. Става "най-смарт" сред телевизорите. Пък и андроид ползвам много и ще ми е от полза.
Другата алтернатива беше плазма PS-43E450 http://technomarket.bg/products/0911...sung-ps-43e450 , но единствено ме разколеба резолюцията 1024х768.
До колкото разбрах и двата модела LED 40 самсунг и 42 сони (който взех) са на 50 херца, а 100 се получават само ако се ползва цифровия тунер на ТВто. Ползвам НЕТ1 и съответно цифровият сигнал е директно в ТВто. Картината на повечето канали е супер. Особено като е и 16:9...
Мисля да си пусна и Виваком АйПи ТВ заради много екстри, каналите и наличните филми. Тази ралика от 50 на 100 херца дали ще се усеща?
Също така си закупих Гаранция+ http://www.kkelectronics.com/PROMO/2...ANTEE_PLUS.pdf за 111 лева. Мисля, че си струва - 5 години - гаранция и застрахова. Някой има ли преки наблюдения?
П.П. докато ми тестваха телевизора, още един клиент си закупи същият. Консултантът на Сони каза, че този модел е дошъл преди няколко дни и може би от следващите серии, дори и ниският клас ще бъдат с интернет и всичките глупости - скайп и тнт. Т.е. може би след 1.5 - 2 години ще взимаме какви ли не глупости освен ТВ. А и също така спомена, че от следващата година Сони съвместно с Гугъл ще предлагат нови неща.
Life Честито! Аз ползвам от април месец тази година KDL-42EX410 и съм страшно доволен. Всичко което съм му пуснал през USB-то го е плейнало. :-) И всичко което исках от него го прави. Аз също не исках да имам мрежи и смарт (ползвам го в спалнята). За гаранцията аз си платих към Сони 79лв. за 5 години. http://www.sony.bg/product/tpa-bravi...ties/bcc-y5-01 Неми се е налагало да я ползвам и се надявам данеми се налага. :-) За това и нямам преки впечатления от нея. Но това което пише в нея е, че поемат всякакъв ремонт на тв-то за 5 години вклучително и токови удари. С коя верси на софт. е тв-то ти?
@TODD Благодаря! И дано не ти се наложи да я ползваш! Консултантът на Сони обясни за удължена гаранция Sony, но моделът все още го няма в списъците и съответно все още няма цена за удължаване на гаранцията. Съответно ми остана само един вариант.
Версията на софтуера е v6.005.000-001
Цитат:
Първоначално публикувано от
Life
@TODD Благодаря! И дано не ти се наложи да я ползваш! Консултантът на Сони обясни за удължена гаранция Sony, но моделът все още го няма в списъците и съответно все още няма цена за удължаване на гаранцията. Съответно ми остана само един вариант.
Версията на софтуера е v6.005.000-001
Дано. :-) Консултантът е трябвало да ти каже за това "- Можете да закупите гаранция за своя телевизор BRAVIA със срок до 360 дни след датата на издаване на фактурата." Така е можело да изчакаш да се появи в Сони цената и да не бързаш с покупката и от Техномаркет където цената винаги е по-висока за тази услуга.
Искам да си закупя нов телевизор колебая се между Сони и Самсунг. Дайте съвет кое е по-доброто решение. Чувал сам, че и двете марки са качествени.
nayden popov
Добре беше да напишеш размера и бюджета, но като гледам ще стане след изстичане на бана - още 2 дни.
Sony
Новата 9-та серия
Сравнение на продуктите | Телевизори | Tелевизор и система за домашно кино | Преглед | Sony
Поне един производител е написал реалните кадри в секунда
Ускорител на движението - Motionflow XR 800 Hz
Кадри в секунда (Hz) - 200
Разликите в тунерите на новите модели
KDL-42EX440 - DVB-T/C
KDL-42EX443 - DVB-T/T2/C
Сравнение на продуктите | Телевизори | Tелевизор и система за домашно кино | Преглед | Sony
KDL-32EX340 - DVB-T/C
KDL-32EX343 - DVB-T/T2/C
Нещо интересно което открих преди малко като бях в Технополис. KDL-42EX440 не може да възпроизведе NTFS (флашката която съм пробвал предния път е била FAT32 с което съм се заблудил, че възпроизвежда всичко като миналогодишните тв-та) можеби ще бъде решен проблема в бъдещи версии на софтуера. Същата флашка без проблем се възпроизведе на телевизорите до него KDL-42EX410 и KDL-40BX440. Ако има възможност Life да потвърди дали е успял да прочете NTFS на KDL-42EX440. В Технополис останаха като гръмнати дори те незнаеха. А в инструкцията на тв-то пише, че чете.
EDIT: Life мерси за инфото!
Виждам мнения, че някои плейвали всичко което му закачат. Аз не успях да накарам един
40HX750BAE2
да види хард диска . Както и субтитри не вървят с вграденият плеър иначе 3Д -е прилично