-
Отговор: Sony LCD TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 3/
Какво представлява това MotionFlow? При мен 40HX755 е в менюто с настройки на картината, една от всички други опции, изписано си е на Английски дори при меню на Български. Има няколко режима, плавно, отчетливо и още там си, и при по висока степен пробвах на HD канал картината помътнява и като че ли трепка.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
blekota
Какво представлява това MotionFlow? При мен 40HX755 е в менюто с настройки на картината, една от всички други опции, изписано си е на Английски дори при меню на Български. Има няколко режима, плавно, отчетливо и още там си, и при по висока степен пробвах на HD канал картината помътнява и като че ли трепка.
точно. При мен няма такова име MotionFlow. Влизам на картина но няма. Чудя се дали не зависи от режима на сцена и вече от типа на картина или не?
-
Цитат:
isojama
точно. При мен няма такова име MotionFlow. Влизам на картина но няма. Чудя се дали не зависи от режима на сцена и вече от типа на картина или не?
Сега пробвах и на нормална резолюция но и дори при аналогов канал си действа. Само дето не знам какво представлява тази функция.
-
Цитат:
blekota
Сега пробвах и на нормална резолюция но и дори при аналогов канал си действа. Само дето не знам какво представлява тази функция.
Ами това не позволява размазването на картината. Добавя няколко кадъра повече. Искам да те питам в какъв режим си, че като се прибера да видя и аз?
-
Цитат:
isojama
Ами това не позволява размазването на картината. Добавя няколко кадъра повече. Искам да те питам в какъв режим си, че като се прибера да видя и аз?
Режим кое имаш в предвид, на картината ли?
Пиша ти какво е изписано на екрана пък ти си прецени:
режим картина - потребителски
нулиране
подсветка - 1
контраст - 72
яркост - 52
цвят - 3
нюанс - 0
температура - неутрална
острота - 80
шумоподтискане - изкл.
MPEG шумоподт. - изкл.
Подт. точков шум - изкл.
Motionflow - изкл.
режим филм - изкл.
Допълнителните настройки:
кор черно - изкл.
усилване контраст - низко
гама - 0
авт. огр светлина - изкл.
чисто бяло - слабо
живи цветове - изкл.
баланс бяло
подобряване детайли - слабо
подобряване преходите - силно
ест. цвят кожа - изкл. /не активно/
I/P преобразуване / не активно/
-
Цитат:
blekota
Режим кое имаш в предвид, на картината ли?
Пиша ти какво е изписано на екрана пък ти си прецени:
режим картина - потребителски
нулиране
подсветка - 1
контраст - 72
яркост - 52
цвят - 3
нюанс - 0
температура - неутрална
острота - 80
шумоподтискане - изкл.
MPEG шумоподт. - изкл.
Подт. точков шум - изкл.
Motionflow - изкл.
режим филм - изкл.
Допълнителните настройки:
кор черно - изкл.
усилване контраст - низко
гама - 0
авт. огр светлина - изкл.
чисто бяло - слабо
живи цветове - изкл.
баланс бяло
подобряване детайли - слабо
подобряване преходите - силно
ест. цвят кожа - изкл. /не активно/
I/P преобразуване / не активно/
А супер благодаря. Явно трябва да е на потребителски настройки. Като съм в нас ще пробвам. А още един въпрос- това на какъв вид сцена е?(кино, музика, автоматично, общи, ....?)
-
Цитат:
isojama
- това на какъв вид сцена е?(кино, музика, автоматично, общи, ....?)
Ако ми кажеш по какво се разбира ще ти отговоря.
Ако говорим за оня жълтият бутон за директно избиране на режим "кино", дали е включен или не менюто е все същото с разликата че само параметрите са различни. Аз съм си ги нагласил същите но с подсветка 4, и го ползвам през деня или когато в стаята е по светло.
-
Цитат:
blekota
Другият ми въпрос към всички е, софтуера на ТВ-то позволява ли такава възможност да се поставят примерно кодеци позволяващи възпроизвеждането на повече формати. Имам например файлове на които се чува само звука.
Не е възможно! Това което е заредено при производството на мейнборда - само това поддържа.
-
Цитат:
hristoslav2
Не е възможно! Това което е заредено при производството на мейнборда - само това поддържа.
Много жалко. А ако в по нова версия на софтуера самия производител реши да вложи нещо повече ще е ли възможно или край с възможностите.
-
Цитат:
blekota
Много жалко. А ако в по нова версия на софтуера самия производител реши да вложи нещо повече ще е ли възможно или край с възможностите.
Такива неща се договарят още преди производството на даден модел, защото се плащат лицензи. А цената на лиценза се калкулира в крайната цена на телевизора.
През Април, когато започва работата на R&D и маркетинговият отдел по разработката на новите модели, се уточнява какви екстри ще има и какви кодеци ще подържа модела. Съответно търговският отдел договаря лицензите и таксите за определен брой проезведени бройки. Не случайно например за DiVX се изисква и прави регистрация на сайта им....
На сайтовете има списък от модели за които има лицензионен договор
Sound Technology | High Definition Audio | DTS
Dolby Laboratories - Sound, Imaging, and Voice Technology
THX.com
http://www.fullhd.gr/reviews/tv-tear...-teardown.html
Sony KDL-55W905A review...http://www.hdfever.fr/2013/05/19/test-sony-kdl-55w905/
Превод google fr to en
-
Отговор: Re:Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/
Здравейте!
Не съм сигурна, че пиша на правилното място, ама... ако е така, моля да ме извините, но имам голям проблем.
Имам телвизор SONY KDL-32U2000, който изведнъж спря да работи. Братовчед ми е техничарче и му го дадох да го види, но му трябва една схема, за да успее да го поправи. Оказа се обаче, че във всички файлове на Service Manual, които са по нета, 43 страница, която ни трябва е бъгната (и ако това не е каръщина) - липсва част от информацията.
Ако някой може да ми помогне ще съм му много благодарна.
-
Отговор: Re:Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/
Velislava Popova
Кажи му да се поразрови из линковете в тази тема
https://forum.setcombg.com/dlna-%D0%...%B8%D0%B7.html
-
-
-