-
Отговор: Sony LCD TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 3/
Здравейте колеги, колебая се за покупка между 50W656 и 50W685.
3д не ми трябва, въпроса ми е 685 дава ли ми нещо повече от 3д или разликата е единствено в това? Отделно се интересувам колко херцова е матрицата на двата модела, на места чета 50, на други 100...?
другия въпрос е достатъчно добър ли е 50W656 спрямо например 47W807 и струва ли си качеството на w8 за спрямо компромиса с размера на w6? Телевизора ще се гледа от 4 метра. Ще се гледат тв и филми, рядко игри.
-
8 серия е по-добър вариант , но не непременно . По-големия екран не е за пренебрегване , макар че разликата не е много голяма .Това за матриците е писано и може да погледнеш стр.1 от темата . Разликата в херците понякога не се забелязва , особено , като се има впредвид за какво ще го ползваш приоритетно .
-
Благодаря за мнинието. Това което намирам като основно преимущество на 685 пред 656 е 100те херца спрямо 50.
-
Здравейте, Телевизора е KDL-47W805A при плейване на филм от домашната мрежа и USB телевизора разпознава филма че е с DTS звук а на оптичния изход излиза DolbiDigital. За сравнение на стария ми телевизор (Samsung UE32C6000) същия филм си излиза с DTS.
Ако някой е имал подобен проблем нека сподели.
Желая весели празници.
-
Здравейте,
И аз се сдобих със Sony KDL - 42W650. След първоначалния шок от преминаване от 13г. телевизор на смарт такъв съм много доволен. Успях да се преборя със субтитрите от флашка след ровене в темата, но не успях да разбера как да ги уголемя малко, че ми идват ситни. Моля за инструкции като на олигофрен, като се започне с кое копче на дистанционното започва процедурата. Благодаря предварително!
-
Не можеш. Няма опция за увеличаване на субтитрите. Възможността е филмите да се пускат през компа или да се вграждат субтитрите. Някоя японска зелка е решила, че хората трябва да гледат от половин метър и ще могат да четат без проблем.
-
Добре де, втората част на FAQ не е ли за размера на субтитрите, в частта за font size, просто не мога да стигна до това меню или го няма на моя телевизор?
Субтитрите ми излизат на някакви символи..
Пуснете филма от дистанционното - Options -> Субтитри -> Font CP1251
Чете субтитри през USB-то, но шрифта е ужасно тънък и нечетим. Настройките на субтитрите- Vertical Position е 550 после я намалете на 470 и субтитрите се виждат добре, ако са по-ниско от обичайното, намалете на 450. font size го увеличете до 25
-
Тука влизаме малко в настройките на програма за редакция на субтитрите до колкото разбирам.Пробвах какви ли не налични програми и буквите си излизат такива каквито си ги иска телевизора.Решението е или от компа с кабел или да се гледат филмите през сървър аз отдавна забравих флашките.
-
Здравейте, днес си купих KDL-50W656.Купен за да се върже конзола и PC към него и на първо четене е прекрасен избор за парите си. Всичко беше добре докато не включих и кабелната (Blizoo Стара Загора) . На поне 10 държави не хвана нито една програма. CA модула го проверих на LG-то работи. Звънях на подръжката - обичайното , свали, натисни, провери, сканирай и няма, и няма резултат. Ръчно задавах да сканира от 746.000 и пак нищо.Утре така или иначе ще викам Близу да погледнат, защото ми се изчерпаха идеите. Ако някой е решавал подобен проблем ще се радвам да сподели.
ЕДИТ: Problem solved: Да се счупи медната сърцевина на коаксиалния кабел :( И това отне 3 часа
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
Ивайло Танов
Здравейте, Телевизора е KDL-47W805A при плейване на филм от домашната мрежа и USB телевизора разпознава филма че е с DTS звук а на оптичния изход излиза DolbiDigital. За сравнение на стария ми телевизор (Samsung UE32C6000) същия филм си излиза с DTS.
Ако някой е имал подобен проблем нека сподели.
Желая весели празници.
Колега, това не е проблем ! Няма платен лиценз за DTS и съответно няма и такъв декодер . Самсунга има платен лиценз и има права и декодер .
KDL-47W805A | Всички 119 см / 47” LCD телевизионни екрани | Технически спецификации | KDL47W805ABAE2 | KDL47W805A | Sony
-
Свикнах им на субтитрите, сега ме мъчи друг проблем, как да изкарам звук от уредбата, вкарвам чинчовете отзад на ТВто на L и R - първите 2 в ляво, вкарвам в in TV на усилвателя, давам звука да е от уредбата от менюто иии нищо. Дайте акъл, че половин час се дупя зад телевизора и усилвателя/не е лесно 140 кила съм/ и до тук нищо!!!
-
Цитат:
x6x
Здравейте, днес си купих KDL-50W656.Купен за да се върже конзола и PC към него и на първо четене е прекрасен избор за парите си. Всичко беше добре докато не включих и кабелната (Blizoo Стара Загора) . На поне 10 държави не хвана нито една програма. CA модула го проверих на LG-то работи. Звънях на подръжката - обичайното , свали, натисни, провери, сканирай и няма, и няма резултат. Ръчно задавах да сканира от 746.000 и пак нищо.Утре така или иначе ще викам Близу да погледнат, защото ми се изчерпаха идеите. Ако някой е решавал подобен проблем ще се радвам да сподели.
ЕДИТ: Problem solved: Да се счупи медната сърцевина на коаксиалния кабел :( И това отне 3 часа
Честито :Drinks: и дълго да му се радваш.
Това с прекъснатата сърцевина на кабела ме напуши на смях...
Цитат:
batefaio
Свикнах им на субтитрите, сега ме мъчи друг проблем, как да изкарам звук от уредбата, вкарвам чинчовете отзад на ТВто на L и R - първите 2 в ляво, вкарвам в in TV на усилвателя, давам звука да е от уредбата от менюто иии нищо. Дайте акъл, че половин час се дупя зад телевизора и усилвателя/не е лесно 140 кила съм/ и до тук нищо!!!
Нещо не разбрах..Искаш да искараш звук от телевизора към уредбата ??
http://www.sony.bg/product/tv-107-42...sifikatsii#tab
| Вход за РЧ връзка | 1 (странично) |
| HDMI™ вход | 2 |
| HDMI™ вход за компютър | ДА |
| SCART вход (без Smartlink) | 1 (отзад) |
| SCART вход (със Smartlink) | - |
| USB | 1 портов |
| Ethernet вход | 1 (отдолу) |
| Композитен видео вход | 1 (Отдолу хибриден с компонент) |
| Компонентен видео (Y/Pb/Pr) вход | 1 (Отдолу/ Хибриден) |
| Вход за компютър (D-Sub) + аудио вход (Stereo Mini) | - |
| PCMCIA вход | 1 (Горен) |
| Аналогов аудио вход | 2 (Заден1/Отдолу1) |
| Оптичен цифров изход | 1 (Отдолу) |
| Аудио изход | 1 (Страничен/ Хибриден с HP) |
| Изход за слушалки | 1 (Страничен/ Хибриден с Audio Out) |
| Видео изход (SCART) | 1 (отзад) |
| Сервизен порт | - |
-
Цитат:
hristoslav2
Честито :Drinks: и дълго да му се радваш.
Това с прекъснатата сърцевина на кабела ме напуши на смях...
Нещо не разбрах..Искаш да искараш звук от телевизора към уредбата ??
KDL-42W650A | Всички LCD телевизионни екрани с размер 107 см / 42 инча | Технически спецификации | KDL42W650ABAEP | KDL42W650A | Sony | Вход за РЧ връзка | 1 (странично) |
| HDMI™ вход | 2 |
| HDMI™ вход за компютър | ДА |
| SCART вход (без Smartlink) | 1 (отзад) |
| SCART вход (със Smartlink) | - |
| USB | 1 портов |
| Ethernet вход | 1 (отдолу) |
| Композитен видео вход | 1 (Отдолу хибриден с компонент) |
| Компонентен видео (Y/Pb/Pr) вход | 1 (Отдолу/ Хибриден) |
| Вход за компютър (D-Sub) + аудио вход (Stereo Mini) | - |
| PCMCIA вход | 1 (Горен) |
| Аналогов аудио вход | 2 (Заден1/Отдолу1) |
| Оптичен цифров изход | 1 (Отдолу) |
| Аудио изход | 1 (Страничен/ Хибриден с HP) |
| Изход за слушалки | 1 (Страничен/ Хибриден с Audio Out) |
| Видео изход (SCART) | 1 (отзад) |
| Сервизен порт | - |
Да, къде и какъв кабел трябва да свържа?
-
Цитат:
batefaio
Марка и модел на уредбата ? И тогава компетентен отговор .
-
Подчертал съм ги в червено - в горният пост.
Има 3 варианта
1. С оптичен кабел от телевизора към ресивър/усилвател
Оптична аудио връзка
2. Кабел с чинчове- от телевизора към усилвателя
http://pdf.crse.com/manuals/13LW6001...sys_cable.html
1. С HDMI кабел през HDMI ARC, но и ресивърът ти трябва да поддържа тази функция
HDMI връзка
Sony : Поддръжка за KDL-42W650A | техническа поддръжка за KDL 42W650A | KDL42W650A
I-Manual за модели W600/650/651/656
http://pdf.crse.com/manuals/13LW600114/BG/index.html
I-Manual за модели W803/805/807/808/809
http://pdf.crse.com/manuals/13MW802111/BG/index.html
I-Manual за модели W905
http://pdf.crse.com/manuals/13HG900111/BG/index.html
I-Manual за модели X9005
http://pdf.crse.com/manuals/13FS900111/BG/index.html