Отговор: Sony LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/
Абе, това с MotionFlow е малко боза. Гледах едно и също видео на 42W6 , 42W8 и40W9, като W6 мажеше много и цветовете бяха кофти. W8 се държеше отлично. По-ярки цветове имаше W9 но ми изглеждаха нереални малко. R серията не я препоръчван на никого. От Сони ми казаха, че по-голям MotionFlow ще има на по-големите инчове в моделите за2014. Който се е насочил към 42W805 - на промоция в Технополис=1299лв!!!
Аз пък се чудя, как гледате тази обработена картина...?
Цитат:
Първоначално публикувано от
pilot
Аз пък се чудя, как гледате тази обработена картина...?
Абе има разлика особенно с BFI(Black Frame Insertion) заради паметта на човешкото око (10ms на кадър)
Параметры современных ЖК-мониторов: объективные и субъективные - Статьи Hardware
Какво Ви е мнението относно липсата на Флаш плеър при Sony? Имали чтмл 5.
Възприятието за плавност се засилва, но с това и усещането за изкуственост...
Цитат:
ivan_parvanov
Какво Ви е мнението относно липсата на Флаш плеър при Sony? Имали хтмл 5.
HTML5test - How well does your browser support HTML5?
http://html5test.com/compare/browser/sonyitv-3.4.html
Internet Browser (2013) |
···························· | Samsung ····················· | LG ······················· | Sony ····················· | Panasonic ····················· | Philips ·················· | Toshiba ·················· | Sharp ···················· |
Maker | own based on WebKit | Netcast 4.0 | Opera 3.4 | own based on WebKit | Opera 3.4 | Evo Browser | Evo Browser |
Operation System | - | - | - | FreeBSD | - | - | - |
Built-in Google search engine | - | Yes Chrome/22.0. | - | Yes
Chrom 23.0 | - | - | - |
Javascript | V8 | - | - | Yes | - | - | - |
HTML5
HTMLVideoElement
H.264
WebM VP8
Media Source Extensions
MSE & H.264
MSE & WebM VP9 | Yes
Yes
No
No
No
No
No | Yes
Yes
Yes
Yes
Yes
Yes
Yes | Yes
Yes
Yes
No
Yes
Yes
No | Yes
No
Yes
No
No
No
No | Yes
Yes
Yes
Yes
No
No
No | Yes
Yes
Yes
Yes
No
No
No | Yes
Yes
Yes
Yes
No
No
No |
DOM
CSS | DOM 3
CSS 3 | -
- | -
- | -
- | -
- | -
- | -
- |
Adobe Flash Player Support | Flash 11.1 /
ActionScript 3.0 | Flash 10 | No | Flash 11.1 | No | No | No |
DRM | No | - | - | - | - | - | - |
VOD | - | - | - | - | - | - | - |
Live Streaming | HLS LS | - | - | - | | - | - |
PDF support | No | No | No | No | No | No | No |
Quicktime | - | - | No | No | No | - | No |
Tabbed browsing | 3 tabs max | 4 tabs max | - | 1 tab | - | - | - |
Bookmark | - | - | - | Yes - 27 | - | - | - |
Цитат:
pilot
Възприятието за плавност се засилва, но с това и усещането за изкуственост...
Кое е изкуственото - това което виждат очите ми на живо или това което показва някакъв панел доста по НЕ съвършен от човешкото око? :)
Това е като да си свикнал да слушаш мп3-ки и като чуеш някоя хай-енд Hi-Fi система да твърдиш че се чува "изкуствено" защото е прекалено истинска.
Цитат:
Pat
Кое е изкуственото - това което виждат очите ми на живо или това което показва някакъв панел доста по НЕ съвършен от човешкото око? :)
Това е като да си свикнал да слушаш мп3-ки и като чуеш някоя хай-енд Hi-Fi система да твърдиш че се чува "изкуствено" защото е прекалено истинска.
Ставаше въпрос за реалните херци на панела и допълнителните подобрители...
Едни казват панелите са 50Hz,100Hz друи 200Hz, трети MotionFlow-а разделено на 2, четвърти разделено на 4. Според мен е важно херците, но окото каквото вижда -може би това е истината. Вашето мнение какво е?
Цитат:
ivan_parvanov
Здравейте,
Направих доста обстойно проучване и се спрях на Sony 42W807'. Отидох да го купувам и обиколих София, Пловдив и Плевен -само мостри останали. Сега чакам новите модели 2014. Разговарях със служител от Сони,който ми каза някои неща - а именно че 42 W8 2014 ще е с Motion flow 300 и новите модели ще са DLNA ориентирани. Гледах менюто на новите W7 и мн.тромаво. Очаквам друго инфо и от Вас.
Менюто на новите не е ли същото като на старите модели. Процесора е почти сигурно същия така че не трябва да има разлика. За по-бързо не знам ама не би трябвало да е по-бавно...
Лично видях забавянето при W7 2014 и менюто изглежда различно
Te и по ревютата се оплакват, че им е мудно менюто.
Еми явно са сменили менютата щом казвате не съм цъкал на 2013 Сони модел. Преди няколко седмици обаче човек от форума твърдеше че 2013 моделите били по-бързи от 2012, сега вие твърдите че били мудни, та не знам кой лъже :BigGrin. Аз все си мисля че Сони даже не си правят труда и да му сменят честотата на тоя процесор от 2011 насам.
Абе не знам дали е за тука тоя въпрос, ама има ли начин да се декриптне видеото, което записва телевизора върху флашка или хдд. Имате ли някаква идея? Сега, верно пише, че само на тоя телевизор можело да се гледа и тн., но все ме гложди мисълта, че каквото е кодирано, може и да се разкодира http://hardwarebg.com/forum/images/s...dard/smile.gif
Имам SONY KDL-32W705B.
Пробвай с viDrop-0.6.8, а иначе сподели как е качеството на картината. При SD става ли? Сподели малко впечатления.