Отговор: SONY телевизори 2015
За да ви излизат всички приложения инсталирайте: https://play.google.com/store/apps/d...deloadlauncher
Иконката ще ви се покаже, в главното меню на телевизора. След като го стартирате, ще видите и останалите инсталирани апове. За момента това е решението.
Aпове, които съм тествал до момента и работят безотказно:
- Firefox
- Facebook
- ES File explorer
- ES Taskmanager (Task killer) - екстеншън към ES File explorer служи за чистене на кеша, ънинсталиране на апове и други подобни туикове.
- Popcorn time
- Teamviewer for remote control
- µTorrent
Също така да споделя, че на Opera browser работи мултитаскинга. Тоест може да слушате музика от Ютюб и да си броузвате в същото време.Предполагам и на Firefox ще работи, не ми е останало време да тествам.
Към телевизора закачих тези мишка/клавиатура - LOGITECH MK220 WLESS DESKTOP 920-003164 :: Клавиатури :: Клавиатури :: Периферни устройства :: IT Продукти :: Technomarket Bulgaria - и вършат перфектна работа. Препоръчвам, всеки да си вземе, вместо куцуто тъч дистанционно на Сони.
И последно, но не по значение - за да ви работят 3Д очилата, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да е активиран BLUETOOTH от настройките на телевизора - иначе не работят! Снощи се чудих 2 часа какво става и защо не се синхронизират, след което случайно попаднах на менюто за блутут, където беше вече описано, че ако е изключен и очилата няма да работят. Да го имате в предвид това, защото аз първо блутута изключих :D
Цитат:
Първоначално публикувано от
Kayso
За да ви излизат всички приложения инсталирайте:
https://play.google.com/store/apps/d...deloadlauncher
Иконката ще ви се покаже, в главното меню на телевизора. След като го стартирате, ще видите и останалите инсталирани апове. За момента това е решението.
Aпове, които съм тествал до момента и работят безотказно:
- Firefox
- Facebook
- ES File explorer
- ES Taskmanager (Task killer) - екстеншън към ES File explorer служи за чистене на кеша, ънинсталиране на апове и други подобни туикове.
- Popcorn time
- Teamviewer for remote control
- µTorrent
Също така да споделя, че на Opera browser работи мултитаскинга. Тоест може да слушате музика от Ютюб и да си броузвате в същото време.Предполагам и на Firefox ще работи, не ми е останало време да тествам.
Към телевизора закачих тези мишка/клавиатура -
LOGITECH MK220 WLESS DESKTOP 920-003164 :: Клавиатури :: Клавиатури :: Периферни устройства :: IT Продукти :: Technomarket Bulgaria - и вършат перфектна работа. Препоръчвам, всеки да си вземе, вместо куцуто тъч дистанционно на Сони.
И последно, но не по значение - за да ви работят 3Д очилата, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да е активиран BLUETOOTH от настройките на телевизора - иначе не работят! Снощи се чудих 2 часа какво става и защо не се синхронизират, след което случайно попаднах на менюто за блутут, където беше вече описано, че ако е изключен и очилата няма да работят. Да го имате в предвид това, защото аз първо блутута изключих :D
Колега,как точно и от къде инсталираш Skype на телевизора?....че нещо при мен не се получи......
При мен не работи... не ми открива нищо повече от това, което имам.
За да инсталирате даден апп, първо трябва да си го изтеглите от google store. Това става по следния начин:
1. Сядате на компютър и влизате в google store.
2. Намирате приложението, което искате да инсталирате и копирате линка му.
3. Влизате тук APK Downloader [Latest] Download Directly | Chrome Extension v3 (Evozi Official), пействате линка на апликейшъна и цъкате да ви генерира линк за сваляне.
4. Сваленото приложение, качвате на USB флашка форматирана задължително във FAT32, след което я включвате в телевизора.
5. Стартирате ES File Explorer, влизате във флашката и стартирате изтегления apk файл.
6. Изчаквате инсталацията да завърши и сте готови. Така инсталирания апп може да намерите след като стартирате лаунчъра, посочен в предния ми пост.
Това вече е съвсем различно и точно обяснение. :) Благодаря! :)
Тествах Vbox7 и SoundCloud. Работят добре само, че ще са необходими мишка и клавиатура (за Vbox7 е необходими, за да можете да пускате клипа на цял екран.; За SoundCloud е абсолютно задължително, за да можете да правите какво и да било. :) ). В моя случай ползвам телефона и приложението на Сони - TV SideView. Просто е необходимо да имате курсор (мишка) и клавиатура. Само с дистанционното на ТВ-то не става.
Благодаря ти Kayso,сега всичко е наред.......бъди жив и здрав...!
Аз ползвам клавиатура на Logitech-K400r , работи без проблем и е доста компактна и удобна. Има вграден тъчпад,което е удобство,като си полегнеш на диванчето пред телевизора...препоръчвам я горещо!
Колеги, може ли да ми обясните как мога да ползвам едновременно dvb-c и dvb-s тунерите на тв sony KDL 42"w828b ? Имам кабелна на близу и една останала антена от булсат. Пробвах да хвана свободни канали с тяхния приемник [zhd100] , но не ме пуска в инсталация да търся . Не знам, може да ги заключват,затова искам да пробвам с вградения dvb-s тунер.
Благодаря за отговора. С превключването между тунерите ми е ясно. Моят проблем е, че не знам къде да включа кабела от сателита. Бях го мушнал в буксата за кабелната, но от там нищо. Не
ми извади никакви свободни сателитни програми[в смисъл изписа ми нещо от сорта, че не съм свързал сателитна антена] .А няма и логика да се слага там.Би трябвало да е друг входа за сателитна антена, но не знам кой да ползвам. До входа за кабелната има и друг вход, той е с външна резба. Да не би да е той? Ако него трябва да ползвам, може ли да ми кажеш какъв накрайник се слага на кабела, защото с f-конектор,който се ползва за връзка към сплитер не става. Идва малък, а и самата дупка на входа е по -голяма.
Точно там е и конектора е същия. Явно не го навиваш добре.
Благодаря. А след това трябва да пусна да си търси, или да въвеждам нещо ръчно [транспондери, честоти ]или нещо друго?
Цитат:
Първоначално публикувано от
stoianmitkov
До входа за кабелната има и друг вход, той е с външна резба. Да не би да е той? Ако него трябва да ползвам, може ли да ми кажеш какъв накрайник се слага на кабела, защото с f-конектор,който се ползва за връзка към сплитер не става. Идва малък, а и самата дупка на входа е по -голяма.
Конектора за сателитният тунер е отляво на този за кабелната. под него има картинка със сателитна антена. Навива се стандартен F-конектор. После пускаш да търси по честоти.
http://s3-eu-west-1.amazonaws.com/me...W829B.alt5.jpg
Страхотно обяснение, със снимка . Не съм я видял понеже тв-то е на стената. Благодаря. А тези честоти вземат ли се от някъде, или се пуска някакво авто търсене?Както се разбра съм супер начинаещ в тази област, затова ще ви помоля за разбиране.
В повечето има готови настройки по спътник - ако знаеш къде ти е насочена антената, просто избираш името на съответният спътник от менюто и сканираш .