сони 829 нямам връзка с интернет
Моля за помощ! От около 1 месец ми се срина интернет връзката! Разпознавам мрежата, но когато се опитам да направя връзка с мрежата ми излиза ...." без успех". пробвах и с впс бутон и няколко пъти си ресетвах рутера. отделно 2 пъти възстановявах заводски настройки на тв.
възможно ли е от интернет доставчика, от рутера или от не знам вече какво да имам забрана....
предварително се извинявам ако вече някъде по форума се е коментирало като тема но....
да уточня тв го купих преди около 6 .м. първоначално всичко тръгна лесно. ползвах приложения, имах интернет връзка, но.....
Отговор: сони 829 нямам връзка с интернет
Пробвай с кабел, може да има проблем с безжичната карта.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Pat
Пробвай с кабел, може да има проблем с безжичната карта.
Благодаря за съвета, но ми е далечко! Близо 1 час се занимавах с рутера....не се справих! Бесен съм!
Моя андроид приставка и тя така вижда мрежата но не се конектва така я зарязах няма оправия.
Цитат:
sanomanevson
Благодаря за съвета, но ми е далечко! Близо 1 час се занимавах с рутера....не се справих! Бесен съм!
Не ти ли минава през ума, че проблема може да е в телевизора а не в рутера. Към този рутер има ли вързани други безжични устройства?
Цитат:
Pat
Не ти ли минава през ума, че проблема може да е в телевизора а не в рутера. Към този рутер има ли вързани други безжични устройства?
да-ползвам два телефона, комп, лаптоп! И да е проблем в тв-не го откривм преи около 2 часа отново възстанових заводски настройки и ......
спомням си, че преди около месец и половина пак при такъв проблем ползвах впс бутона и ....се получи но....как точно ....не разбрах.
вярвам че много съфорумници. ще се върнат от морето и ще помогнат.
Понякога се забравят елементарни неща.
Като върнеш заводските настройки, проверяваш ли дали зададената парола за мрежата е правилна?
Да си слагал някакво филтриране по мак адрес в рутера и да си забравил да добавиш телевизора?
И от къде си 100% сигурен че мержовата карта на телевизора е ок?
не съм наясно с "слагане на филтриране на рутера" може и да съм го направил!
и как реши че 100% съм сигурен за безпроблемност на мрежовата карта.
фактите са следните:
-телевизора го закупих януари 2015г., тръгна безпроблемно, доколкотоси спомням имам 2-3 ъпдейта.
-преди около 2 месеца ми изчезна нет връзката но с вкл./изкл. от ел.мрежата на рутер и на телевизор и....по указания от менюто в тв. нещата се опраиха
-през м.юни забелязах че отново нямам интернет връзка, съотв.никакви приложения и т.н.
и т.н.
пробвах доста неща....вече се замислям да се свържа със сервиз на Технополис....
Помагайте, а не ....въпроси с иронизиращ подтекст ;))))
Най-простото нещо което можеш да направиш е да пуснеш " хотспот" през някой смарт телефон и да се опиташ да го уловиш от телевизора. Ако всичко е наред, обвиняваш рутера, ако пак не се свържи правиш трети опит с друг телефон и ако пак не се случи отивате на ремонт.
ще пробвам!
- - - - - - - - - -
да! през хот спот на телефона се получава! Рутера отива за ремонт или подмяна! засега!
- - - - - - - - - -
Благодаря Стенли!
Аз друго да питам, рутера много близо ли е до телевизора (или много далече)? В интерес на истината моя телевизор (същият като твоя) от време на време разкача връзката. Но моя рутер е на 70см от телевизора и това му пречи. Можеш да пробваш смяна на канала (на Wi-Fi). Ако има много комшии около теб с рутери и са на един и същ канал си пречат.
Пак да преговорим. Телевизора се закачва за други "рутери"(хот спот направен от телефон) но не и за рутера, За рутера се закачват други устройства но не и телевизора. И ти е прекалено далече за да прекараш кабел от рутера до телевизора. Дали пък не е прекалено далече и с прекалено много прегради и за безжичния сигнал?
да де, те в телевизорите антените са колкото да ги има .....
Е късметлия си на моята джаджа и с друг рутер не става пробвах още два а при мен се получи проблема след връщане на заводски настройки.