Отговор: Мнение за SONY KDL-50W809C?
Здравейте,
имам два важни въпроса:
1. Колегите, които имат 55-инчовия модел W805/7/9 и са със стойки за стена - какви стойки препоръчвате? Аз го бях сложил на стационарна такава, но реших да си взема такава с две рамена. Просто искам при нужда да се гледа от кухнята да излиза напред леко и да се завърта също леко в едната посока. Дали, защото попаднах на некачествена през един сайт или просто, защото е с ограничение на тежестта, но телевизорът пада надолу леко и седи крив...колкото и да стягам все се килва леко надолу...всъщност колко тежи въпросния модел телевизор?
2. Фен съм на киното и при възможност се старая да свалям торенти с много добро качество. Кой е най-добрият вариант за гледане на филми, които да са с максимално добра картина? В момента работя с флашка, обмислям вариант да си взема външен харддиск 2 ТБ. Пробвах с Коди, но качеството отстъпва, дори бих казал, че отстъпва много. Иначе за звук - имам саундбар на Сони, много добре се представя, свързах си го с HDMI кабел и автоматично се включва и изключва при пускането на телевизора.
Антони, по точка едно не ми е много ясно каква стойка си взимал, моята е стационарна за 10 лв от кауфланд я купих намалена :) За да не си усложняваш живота купи на жена ти за кухнята едно 22 инчово телевизорче и си решаваш проблемите със стойките :)
Точка две обаче е доста спорна - използваш Quasar в комбинация с добавката за субтитри от субсунакс/субсабз , и Quasar Burst , това са ти нещата нужни за да гледаш висококачествени филми. Нужно е също да имаш и голяма флашка закачена към телевизора, понеже висококачествените филми са с голям размер, и няма да ти стига паметта за това. Аз използвам добавките Exodus/Covenant за да гледам сериали, а Quasar използвам когато пускам на хлапето детски с бгаудио от замунда основно... И не съм имал проблеми с качеството досега
Привет,
благодаря за подробната информация.
Исках да попитам това приложение Quasar в самото Kodi ли се сваля като приложение или? Питам, защото не ми се вижда логично, ако трябва да се ползва и флашка, както е препоръчано.
Я ми обаснете това за флашката , че ни ми е ясно , нещо настройва ли се ТВ то кеша да е на флашката.
Не ми стана ясно как да дам права на хард диска да записва. Благодаря предварително
Цитат:
Първоначално публикувано от
tshishkov
Не ми стана ясно как да дам права на хард диска да записва. Благодаря предварително
Приятел,ама ти сериозно ли?......:)
През менюто на телевизора съм го направил, но като тръгна да записвам някой файл на диска и ми дава, че няма права за запис
Цитат:
iveto
Приятел,ама ти сериозно ли?......:)
Да през менюто на телевизора съм го направил, но като тръгна да записвам някой файл и ми дава, че няма права
Цитат:
tshishkov
Да през менюто на телевизора съм го направил, но като тръгна да записвам някой файл и ми дава, че няма права
На дистанционното натискаш бутона HELP>Как да използвате своя телевизор>Записване на телевизионни програми....там е описано много подробно как става записа....
Не става въпрос за записване на ТВ програма, а за файлове. Искам с тотал командер да направя папка и не ми разрешава. Същото е и с File Explorer. Поздрави
Телевизора си форматира и криптира хард диска по негов си начин...на така подготвения диск можеш да записваш само телевизионни програми и нищо друго...за да качваш файлове,например снимки от телефон или фотоапарат,ти трябва или друг хард диск,флашка и т.н. ,или да разделиш хард диска на дялове,като изрично укажеш на кой дял да записва телевизионни програми,т.е. да бъде регистриран от телевизора, и на кой да качваш файлове...при така зададения първоначално от теб въпрос,останах с впечатлението че не си успял да регистрираш харда към телевизора....
Благодаря много за изчерпателния отговор. Моя е грешката, че не го формолирах още с първия въпрос.