Отговор: SONY телевизори 2016
Имам въпрос към тези които са сложили външен хард диск на телевизора.При мен се получава следното:
След изключване на TV, хард диска продължава да работи (мига му лампичката). Понякога сутринта е спряла, но в повечето случаи продължава да си мига. Сложил съм SSD и ако наистина работи нон стоп ще го съсипя бързо бързо.
Някой да сподели при него как е.
Същото е и при мен ..SSD -то си мига след изключване на телевизора...писах за това преди време,но не получих отговор...пробва ли през ES File Explorer да го деактивираш?
При мен на LG мига HDD при изключен телевизор, докато прави зададен запис на предаване , да не е и тук така.
Цитат:
Първоначално публикувано от
espace
При мен на LG мига HDD при изключен телевизор, докато прави зададен запис на предаване , да не е и тук така.
Не е от това.Сони още не са открили, че може да се прави запис.Както и много други неща не са открили, но това е друга тема :)
Самсунга, когато го изключа и харда веднага гасне.Мига само когато съм го настроил да записва нещо на изключен телевизор.
А това да го гася всеки път ръчно,без значение с коя програма ми се вижда несериозно.
Цитат:
tenev
Имам въпрос към тези които са сложили външен хард диск на телевизора.При мен се получава следното:
След изключване на TV, хард диска продължава да работи (мига му лампичката). Понякога сутринта е спряла, но в повечето случаи продължава да си мига. Сложил съм SSD и ако наистина работи нон стоп ще го съсипя бързо бързо.
Някой да сподели при него как е.
При мене е същото.Някъде прочетох,че този телевизор е като смартфона-не се изключва,а преминава в спящ режим.
Може и да го оправят със следващите ъпдейти.......
И при мен ситуацията с харда е същата надявам се с някой апдейт да я поизпипат работата.
Може да пробвате да промените от подменю Енергия-Енергоспестяване:от "Изкл" на "Слабо",и след това да изчакате около 5 минути след изкл на тв-то дали ще спре харда
Здравейте, на цифрова кабелна съм и на някои канали субтитрите се включват от дистанционното. Имам два телевизора Sony, на W805A веднъж като включа субтитри на български и си има на всички канали, на W805C обаче трябва на всеки канал да ги включвам и като превключа канала на следващото отиване на него пак няма субтитри. Имам около 10 канала със субтитри и ми е много дразнещо на всяко превключване да ги задавам отново.
Цитат:
keborisow
Здравейте,
бихте ли могли да ми помогнете как се сваляха на флашка списъка с каналите на 43w809c понеже нещо не откривам в менюто. Преди да го ъпдейтна до 3,155 съм го правил, а сега като че ли липсва или е неакривно менюто.Ще съм благодарен ако някой провери как е при него.
HOME->Настройки->Настройка на каналите->Цифрова настройка->Техническа настройка->Трехвърляне на .....
в НОМЕ ..... настрой субтитрите да ти са вкл. винаги.....
- - - - - - - - - -
Цитат:
vaskopa
Здравейте, на цифрова кабелна съм и на някои канали субтитрите се включват от дистанционното. Имам два телевизора Sony, на W805A веднъж като включа субтитри на български и си има на всички канали, на W805C обаче трябва на всеки канал да ги включвам и като превключа канала на следващото отиване на него пак няма субтитри. Имам около 10 канала със субтитри и ми е много дразнещо на всяко превключване да ги задавам отново.
в НОМЕ ..... настрой субтитрите да ти са вкл. винаги.....
Цитат:
keborisow
Здравейте, колеги и ЧНГ!
В края на декември и аз се сдобих с 43W809C пробрах всички възможни настройки и режими на картината както и калибрацията от темата SONY телевизори 2015 ,но така и нещо все не ми харесва в картината. Като че ли тъмните участъци са много тъмни а светлите преосветени или не са достатъчно " живи цветовете "или пък черното почва да сивее. Може ли някои колега със този модел да сподели на кой режим и с какви настройки гледа телевизия. Може би трябва да допълня че съм на кабелна цифрова телевизия без да ползвам допълнителен приемник и телевизора е ъпдейтнат до версия 3,155. Благодаря ви предварително и още веднъж успешна година !
Режим на картина:стандартен
Светлинен сензор:изкл
Яркост:18
Контраст:95
Гама:0
Ниво на черно:47
Регулиране на черно:силно
Допълнително усилване на контраста:изкл
Цветност:42
Нюанс:0
Цветна температура:топла
Живи цветове:силни
В под меню:Допълнителна цветна температура:
усилване на червено: минус 6
усилване на зелено:минус 6
усилване на синйо:минус 6
отместване на червено:плюс 4
отместване на зелено:плюс 4
отместване на синйо:плюс 4
Точки за настройка на цветовата гама:те са от 1 до 10 на всички точки се въвеждат еднакви стойности:R-изместване:4;G-изместване:4;B-изместване:4
Острота:70
Реално усещане:ръчно
Резолюция:65
Слчайно шумоподтискане:изкл
Цифрово шумоподтискане:изкл
Motionflow:потребителски
Гладкост:2
Чистота:мин
Режим филм:изкл
Енергоспестяване:ниско зададено в меню Енергия
При тези настройки бялото е изместено към сиво и по ярките кадри не дразнят очите.
Сега ще ви напиша по-подробно как инсталирам приложения, че не го обясних достатъчно добре.
На телевизора отивате в Настройки > ТВ > Информация и натискате 7-8 пъти на версия, за да се покажат опциите на програмиста.
След това в Настройки > Системни предпочитания > Опции на програмиста > Отстраняване на грешки > Отстраняване на грешки през ADB > Вкл.
Сега на смартфона отваряте ES File Explorer и от лявото меню избирате Android TV. Натискате бутона Сканиране и ще открие телевизора. Като го изберете, на екрана на телевизора ще се покаже съобщение, слагате отметка под съобщението и потвърждавате. Всичко това се прави само веднъж.
Сега като отворите ES File Explorer на телефона и натиснете иконата със зелено роботче и надпис Приложения, задържате върху приложение и вече има Install to TV.
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
mikk
HOME->Настройки->Настройка на каналите->Цифрова настройка->Техническа настройка->Прехвърляне на .....
И аз така си спомням че го направих, но сега ми е неактивно. Имате ли предположение защо се е получило така?
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=18974&stc=1
Поставил ли си флашката и разпознава ли се нормално от други програми?