Отговор: SONY телевизори 2016
Здравейте,
От известно време следя един модел Smart Android LED Sony KDL43W756CSAEP и исках да видя дали някой от вас има впечатления за модела.
Познати ме убеждават да се насоча към някой 4K ТВ от 6-та серия на LG или Samsung, които вървят на подобни цени, колкото да ме замотаят в решението :D
Този ТВ - Sony KDL43W756CSAEP - не си заслужава 1300лв.на които върви.
Цитат:
Първоначално публикувано от
bisval
Този ТВ - Sony KDL43W756CSAEP - не си заслужава 1300лв.на които върви.
43w805 върви на 1150 и убива всичко друго на тая цена
От днес съм горд притежател на 43W809C и традицията за телевизор Сони е спазена :) Ходих да ги гледам в Технополис и приятно ме изненадоха, че е в промоция на 1199 лв, просто нямаше как да му откажа.
Някой ще ми помогне ли да подкарам уай фай нета на Сони телевизора от подписа ми и да създам домашна мрежа.....искам да си гледам блу рей 40гб. филмите от замунда от настолния компютър на сонито....на флашка не става.....явно че трябва да свържа настолния компютър чрез домашна мрежа със Сонито....много ли е сложно.......
Цитат:
Първоначално публикувано от
Daxy
Някой ще ми помогне ли да подкарам уай фай нета на Сони телевизора от подписа ми и да създам домашна мрежа.....искам да си гледам блу рей 40гб. филмите от замунда от настолния компютър на сонито....на флашка не става.....явно че трябва да свържа настолния компютър чрез домашна мрежа със Сонито....много ли е сложно.......
Доколкото аз успях да прочета от спецификацията на тв то не поддържа „DNLA“съвместимост и това с домашната мрежа няма да стане според мен.Не познавам добре модела дано не те подвеждам.
1 Прикачен файл(ове)
3 Прикачен файл(ове)
Ако ще гледаш 40 ГБ файлове, е добре ТВ да е свързан към рутера с ЛАН кабел.
За създаване на домашна група, това може да помогне:
1. Hacтpoйвaш "Wіndоwѕ Fіrеwаll" дa "пpoпycĸa" избрания от теб сървър.
2. "Nеtwоrk аnd Ѕhаrіng Сеntеr" (aĸo нямaш "Ноmе Grоuр", cи cъздaвaш):
- "Nеtwоrk" - избиpaш "Ноmе Grоuр"
- "Сhооѕе hоmеgrоuр аnd ѕhаrіng орtіоnѕ": (пpиĸaчeн фaйл "01"),
избиpaш "Сhооѕе mеdіа ѕtrеаmіng орtіоnѕ...": (пpиĸaчeн фaйл "02") .
3. "Шepвaш" пaпĸитe и пoдпaпĸитe, ĸoитo иcĸaш дa глeдaш c дoмaшнaтa гpyпa: (пpиĸaчeн фaйл "03")
П.П. Ако имаш други въпроси, по-добре в тази тема:https://forum.setcombg.com/dlna-%D0%...%BD%D0%B5.html
SONY UHD KD-49XD8305 поддържа ли тази клавиатура?
iPazzPort KP 810-19BTS и въобще заслужава ли си или с дистанционното е по добре?
Колеги да ви попитам къде трябва да вляза и как да махна един досаден надпис които ми излиза долу в ляво{гледано от от мен} винаги когато пусна телевизора и на който пише - Формат на екрана: Пълен. Надпис които не се маха след 2-3секунди ами стои на екрана около 10секунди и ми вади очите. И още едно питане , защо почти всеки път като гасне тока 2-3 от наредените по мой избор програми си променят местата и отиват в пич...ци. Забравих - телевизора е Sony 4К KD-55X8505C.
Здравейте от вчера съм с нов телевизор Sony 50W809C и за пръв път съм в групата на Сони. И в тази връзка ако мога да задам няколко въпроса: При първоначалните настройки не можах да изкарам картина на приемника на Булсат. Кабела е включен в HDMI 1. Второ поиска ми актуализация на софтуера и аз му разреших-инсталира си каквото му трябваше и вече от 30 мин ми пише да не изваждам кабела със захранването и продължава да си мисли и да се върти една стрелкичка. Видях в едно притурките към упътването че пише времетраене 60м само че там е указано да натиснеш бутона Home а аз не съм го натискал. Извинявайте но се чувствам като индианец а все си мислех че няма какво да ми се опъне.
ПП. Оправих се и всичко тръгна нормално. Сега се започва играта с настройките и разучаването на менюто .
- - - - - - - - - -
Имам само още едно въпросче- телевизора разпознава и пише че свързването с DNLA сървара Serviio е успешно. Изрових цялото меню и не мога да открия къде е иконата на сървъра и как да си пусна примерно филм от копма по мрежата. Помагайте че наистина както каза Христослав менюто е ужас ама трябва да му свикна, няма начин.
Някъде в "Източници"?
А би могъл и да не ползваш сървър, а директно да си достъпваш файловете през мрежата (VLC, KODI, Archos).