Давайте мнения, също така искам да попитам 49х8005 с IPS или с VA панел е.
Давайте мнения, също така искам да попитам 49х8005 с IPS или с VA панел е.
49X80 - IPS , 50W8 - VA - аз бих избрал втория .
1-вия е 50 херца.
Избирам 2-рия. пък и ако погледнеш, всички теми за диагонал 50 инча, че и дори 55" се препоръчва W80C. То вече става смешно, във всяка тема едно и също!
В rtings.com дават доста добри показатели на х8005(там е х810) и гоо дават със 100hz панел но там е тестван 55" модел. Незнам вече кво да мисля....
- - - - - - - - - -
В rtings.com дават доста добри показатели на х8005(там е х810) и гоо дават със 100hz панел но там е тестван 55" модел. Незнам вече кво да мисля....
Х8005С и Х810С са доста различни. Само ги потърси в Гугл. Х810С е само за Америка и наистина е отличен .Но Х8005с си е с 50хц панел и е за Европа.
Този пост е редактиран от t3st3e; 24-01-16 в 21:13.
IPS - слаб контраст , слабо черно и от там "плосък" образ . Да не говорим пък за останалите "бонуси" като glow ефекта и DSE , от което страдат в пъти повече и по-забележимо "произведенията" на ЛГ .
Старият ми 40В750 с VA и ултра клеър панел все още е на ниво (да не казвам доста по-добър) от много нови модели ...
Този пост е редактиран от svetlio1; 25-01-16 в 00:12.
На ниво е, понеже като сглобка и качество на вложени компоненти е по-добро. Сега 200Хц ще видиш, ама друг път...то вече и 100Хц ще е кът
Да приемем, че W80С е по-добър от Х8005, а спрямо Х8307/9, как е положението. Гледам, че Х8307/9 е с 100Хц и има някои наченки на UHD(но все пак е без HDR), но пък и цената му е малко по-висока. Заслужава ли си покупката на Х8307/9 или все пак W80С е по-добрия вариант?Знам, че въпроса е малко условен, но все пак.
Аз бих заложил на X-серията....повече пиксели....по-голям кеф
Много зависи от какво разстояние ще гледаш телевизора. Виж 4k vs 1080p and upscaling: Is UHD worth the upgrade? и TV Size to Distance Calculator and Science . Примерно аз гледам от 3 метра и прецених, че за 55 инча няма да усетя разликата. То аз и не виждам много голяма между Full HD и HD де. Затова си взех W80C и съм много доволен.
Помисли и за други неща - от къде ще гледаш 4k content, аз примерно гледам филмите през Raspberry pi и то няма да поддържа 4к, а с флашки не ми се занимава. Още повече един филм 4к не ми се чака да се сваля. За streaming поне сега не мога да го докарам през връзката, която имам.
Ще се гледа от около 2.7м - 3 м. То по тия таблици ми трябва 65" HD. . В момента на същото разстояние в другата стая се гледа на 48" съм много доволен.Mай настина от 49Х8307/9 няма голям смисъл от това разстояние, сякаш е по-добре 55W80С за същите пари. Иначе за стрийма или от компютъра на работа(където няма ограничение на скороста и от там на флашка/ hdd) или директо сваляне през андроида на флашка(за една вечер все ще се свали . Има ли такава опция за сваляне на торенти от W80С на външен носител?
Има една съществена разлика - 49X83 e с IPS панел, а 55W8 - VA. Имай в предвид също, че на 55" до 3м.e препоръчително да гледаш основно FHD съдържание.
Sony 49x8005c къде може да се провери колко херца е реално. Питам ,защото по таблиците на Христослав е 100 херца, а тук има друго инфо.