-
SWF-BR100
Здравейте!
Отварям нова тема,след разговора ни с потребител от форума.Става въпрос за субуфъра,специално създаден за BRAVIA телевизори.
За незапознатите с материята:
Това е аксесоар за всички BRAVIA телевизори(с изключение на R-серия) след 2014 година.
Този субуфър не може да работи самостоятелно;не може да бъде допълнение/компонент към аудио-система;няма какъвто и да било вход за възпроизвеждане на сигнал от източник;не може да се свърже със произволен телевизор за да възпроизведе звук от него.
Възможност за контрол и съответният софтуер има само в BRAVIA телевизор(без R-серия).
Пълна информация: http://www.sony.bg/electronics/telev...teli/swf-br100
Позиционирах темата тук,защото по същество това е аксесоар,но е САМО за Сони.Моля модераторите ако преценят,нека я преместят в раздел по усмотрение.
Темата има за цел да бъде полезна на много тесен сегмент потребители,притежаващи SONY BRAVIA + SWF-BR100.
-
Отговор: SWF-BR100
Здpaвeйте, преди месец ĸyпиx oт еМаg бeзжичния cyбyфъp SWF-BR100, бял зa 50W808С, oбaчe имa няĸaĸъв пpoблeм и нe мoгa дa paзбepa oт ĸъдe идвa - cъc звyĸa ce чyвa пocтoяннo пyĸaнe, дopи cyбyфъpa дa e мнoгo близo дo тeлeвизopa и нa ниcĸa cилa нa звyĸa. Изпробвах всички възможни настройки за звука. Тествах с ефирна телевизия, музика и филми от флашка, YouTube, Spotify и др. и на всички се чува едно постоянно хъркане/пукане с баса. Bъpнax гo зa peмoнт и щoм гo пoлyчиx oбpaтнo, видяx в oпиcaниeтo нa peмoнтa, чe e cмeнeн UЅВ дoнгълa. Ho нямaшe eфeĸт, пyĸaнeтo пpoдължи както преди. Ядocax ce и гo въpнax зa пocтoяннo, зa дa ми въpнaт пapитe. Cлeд тoвa peшиx дa ĸyпя нoв, пaĸ oт тaм, тoзи път чepeн. Изyмлeниeтo ми бeшe гoлямo, ĸoгaтo гo чyx - и пpи нeгo ce чyвa cъщoтo пyĸaнe. Oпитax ĸaĸвo ли нe, oбнoвиx coфтyepa нa ТV, въpнax фaбpични нacтpoйĸи, нo нямa eфeĸт. Имaте ли няĸaĸвa идeя oт ĸъдe мoжe дa e проблема?
-
Както ти казах и преди колега,моят също издаваше едва доловимо пукане на минимална мощност,трябваше да се приближа плътно до него,за да чуя това пукане...
С течение на времето много неща се промениха около телевизора-рестарти/нулиране на телевизора;смяна на сателитният доставчик;софтуер се ъпдейтна на 2 пъти през този период;спрях да ползвам флашките като източник на сигнал(от чист мързел-не виждам полза от това да сваля нещо на компютъра и да губя време да го прехвърлям на флашка,че да го гледам на ТВ,просто,директно го излъчвам към него по кабел).Днес,когато се заговорихме се чатнах по главата за този звук-бях го забравил.Сега катосе замисля,гадния звук изчезна скоро след като взех субуфера.
От какво ли?Не знам...
При мен звука беше едва доловим,на минимална моност,в тиха стая и то когато съм близо до него,затова и не съм усетил отсъствието му.Днес станах на маймуна-залягах покрай субуфера,търкалях се,на колене лазех,усилвах,намалявах,кучето полудя с мен...Няма го и това си е...
Надявам се и други притежатели на този иначе уникален субуфер се изкажат по този досаден проблем.Както казваш-немислимо е аксесоар на стойността на нисък модел тв да създава такива проблеми..
- - - - - - - - - -
Забравих да те питам,ти изградил ли си сигурна връзка между антената и субуфъра?
Източници на смущаващи сигнали колкото щеш-телефони,рутери,микровълнови,плейъри,сателитни декодери...изобщо,всичко,което работи на ток е възможно да излъчва някакво поле и да пречи...
Премести го на друго място,с цел да откриеш най-подходящата позиция за качеството на баса и за качеството на сигнала.Експериментирай...
-
Да, опитах и със сигурна връзка (когато индикатора свети оранжево), нямаше разлика в звука. За смущенията и аз си го помислих, но друг уред, освен телевизора няма включен, дори рутера изключих. Местих субуфъра на различни места, различни стаи, дори на 20см. от телевизора, но няма ефект.
-
-
Само този съб ли може да се включи към Sony w805? 3rd party subwoofer?
-
Може и друг - през изхода за слушалки (жак 3,5мм - двойка чинчове) но модела трябва да е с вграден усилвател
SWF-100 поддържа WSS със собствен USB донгъл
https://www.youtube.com/watch?v=uUcoCpzrh70
-
Доста са куци. Точно wireless решение търся.
-
Само можем да гадаем доколко би бил съвместим един такъв съб и до каква степен би се оползотворила функционалността му.С този нямам никакви грижи.Безусловно се разпознава от теле-то,интерфейса поема пълен контрол над него.След много кратък период на употреба,съб-а се оформя като естествено/неотменно продължение на телевизора.Единствено едно е лошо и дано не се случва-умира теле-то,умира и съб-а(жив си е,нищо няма да му има,но без телевизор е неизползваем)
-
Това ми е най-голямото притеснение. Прилична аудио система/саундбар има вечер живот безумно е със взеки телевисор да купуваш и новов аудио струващо 1/2 от цената му в моя случай.
Сони от време оно са пед@ли в това отношение затворени стандарти етц
-
За това се купува напълно автономна външна аудио система, към която може да свържеш всичко - AV ресивър + комплект озвучителни тела.