Здравейте,
От няколко дни имам SONY 55X8505C и съм леко разочарован от възпроизвеждането на доста канали от цифровата телевизия на МТЕЛ. Става въпрос не само за обикновени канали, а и за HD канали. Телевизорът е подключен на HDMI1 чрез кабел, който ми го препоръчаха в магазина откъдето закупих телевизора. Поддържа и пренасяне на 3D сигнал към телевизора. Демек кабелът би трябвало да е свестен, та затова си мисля дали не трябва да се направят някакви допълнителни настройки на телевизора за да се гледа по качествена картина. Все пак този телевизор е и 4К, а в рекламата пише, че :и ощеМощният 4K Processor X1 придава поразително качество на картината. Всеки източник се анализира интелигентно и мащабира до най-добрата ни 4K резолюция, от телевизионни предавания, Blu-ray Disc™ и DVD до 4K интернет видео. Ще се наслаждавате на 4K изображения с поразителна яснота, по-реалистични цветове и искрящ контрастМисля си и дали от Мтел не ми подават некачествен сигнал? А това дали и как може да се определи?Подобрете всяка картина до 4K качество
Каквото и да гледате, гледайте го с истинското ни 4K качество
Какъвто и да е източникът, всеки пиксел се мащабира красиво от най-мощната ни 4K технология за обработка на картината. Сцените се анализират и съпоставят със специална база данни за изображения за превъзходно реалистични детайли, независимо какво гледате.
И проблем с 3D-то. Решихме да го пробваме. Купих 3D очила - Сони TDG-BT500A. Свалих няколко 3Д филма(mkv) за проба. Филмът Аватар го дава на 2 потока - един до друг върху екрана. Като включа очилата тв-то казва, че ги е регистрирало, но и с очила и без очила - няма разлика - виждат се 2 потока. Субтитри няма защото е с бг аудио. Друг филм, мисля че Марсианецът бе 2 потока един над друг и със 2 реда реда субтитри. Отново никакъв ефект. Нещо все пак постигнах със филма Гравитация. При плейването му обаче не се виждаха 2 потока видео, а само 1, но размазан и 2 потока субтитри. При слагане на очилата се получаваше 3Д ефект, но двойните субтитри оставаха.
Ще бъда много благодарен на всеки, който даде съвет как да подкарам това пусто 3Д, а също така и съвет как да включа това преобразуване към 4к на сигнала към телевизора.
Благодаря.