Дилема между няколко модела SONY
Здравейте. Имам колебания между няколко модела телевизора сони. Ето ги и тях:
1. SONY KDL-43W807C 3D LED
2. SONY KDL-43W755C
3. SONY KDL-49WD755
Четох за първите два модела ревюта във форума и разбрах, че хардуеърно нямат голяма разлика. Първия в момента е с бонус саунд бар. За третия не успях да видя никакви отзиви. Ценово и трите ще са почти равни, тъй като ще се вземат на изплащане. Телевизора ще се ползва за гледане на кабелна телевизия, новини и спорт, от възрастен човек, дистанция 2,5-4 метра. Всякакви интернет и смарт функции не са приоритетни. Заслужават ли си тия 6 инча повече няма ли да маже. Ако имате предложение за друг модел/марка за предпочитане с по голям екран, моля дайте го. Бюджета е 1000-1400 лв.
Благодаря предварително.
ПП: Сега видях и тоя телевизор, който е 49 инча и го дават бонус с един 24 инчов. Как е като картина големия? LG 49UF695V Ultra HD LED
Отговор: Дилема между няколко модела SONY
Гледам все още се намира 50CS630 и е с 5 год. гаранция . Новият 50DS630 също беше на тая цена до вчера ама вече е 1449лв;)
Ако сложиш още 100лв вземаш 50W805 (вече е със статут "класика" :))
Цитат:
Първоначално публикувано от
martinich
Здравейте. Имам колебания между няколко модела телевизора сони. Ето ги и тях:
1. SONY KDL-43W807C 3D LED
2. SONY KDL-43W755C
3. SONY KDL-49WD755
Четох за първите два модела ревюта във форума и разбрах, че хардуеърно нямат голяма разлика. Първия в момента е с бонус саунд бар. За третия не успях да видя никакви отзиви. Ценово и трите ще са почти равни, тъй като ще се вземат на изплащане. Телевизора ще се ползва за гледане на кабелна телевизия, новини и спорт, от възрастен човек, дистанция 2,5-4 метра. Всякакви интернет и смарт функции не са приоритетни. Заслужават ли си тия 6 инча повече няма ли да маже. Ако имате предложение за друг модел/марка за предпочитане с по голям екран, моля дайте го. Бюджета е 1000-1400 лв.
Благодаря предварително.
ПП: Сега видях и тоя телевизор, който е 49 инча и го дават бонус с един 24 инчов. Как е като картина големия? LG 49UF695V Ultra HD LED
Съветвам те да се насочиш към Full HD телевизор, че на SD ще е мазало! Модела W80C прави страхотен ъпскейл от SD-> HD.
Цитат:
Dominator
Съветвам те да се насочиш към Full HD телевизор, че на SD ще е мазало! Модела W80C прави страхотен ъпскейл от SD-> HD.
Няма такава зависимост , мазалото СД ще си е мазало и на ФХД и на УХД тв - чудеса стават само в приказките и рекламните брошури ;)
Цитат:
svetlio1
Няма такава зависимост , мазалото СД ще си е мазало и на ФХД и на УХД тв - чудеса стават само в приказките и рекламните брошури ;)
Говоря от личен опит, а не приказки на вятъра. Предния телевизор Samsung F6500 40" SD каналите бяха отврат, сегашното Sony прави чудеса със SD сигнала. Но, не може да се отрече, че при SD ще е мазало на UHD, дори FHD няма да е толкова отчетлив на UHD, ако не е нейтив резолюция за панела.
Поздрави!
Аз пак ти пиша , че такава зависимост няма - когато модела има добър алгоритъм се справя добре и със СД и с ХД изобразени на УХД тв - като е калпав не става ако ще и ХД реди да е тв - пак от личен опит :) .
Имам 49СХ740 и се справя със СД и с ХД много по-добре от други ХД модели с доста по-малък екранот него, които имам .
При СД мазньоч (тип Нова/Диема/Скат) обаче няма как да го "оправи" каквито и "чудодейни" алгоритми и процесори да има - мазньоча си е мазньоч и на 21" CRT =:Drinks:
Цитат:
svetlio1
Гледам все още се намира
50CS630 и е с 5 год. гаранция . Новият 50DS630 също беше на тая цена до вчера ама вече е 1449лв;)
Ако сложиш още 100лв вземаш
50W805 (вече е със статут "класика" :))
От трите телевизор, кой е по по най?
Аз бих взел 50W8 - другите са долу-горе на едно ниво и с малко по-слабо представяне спрямо него .
Цитат:
Dominator
Модела W80C прави страхотен ъпскейл от SD-> HD.
Предполагам имаш предвид SONY KDL-50W805C 3D LED, или греша?
Да, всички W805/7/8/9 са еднакви - разликата е в дизайна (цвят на рамката) - вземаш най-евтиния в момента :)
Цитат:
martinich
Предполагам имаш предвид SONY KDL-50W805C 3D LED, или греша?
Всички от W800C сериите, в това число и 805C.
В спецификациите пише, че само W808C и W809C са с еднакви характеристики.
Разликите са в Motion enhancer:
Motionflow XR 800 Hz (W805C); 900Hz (W807C) и 1000Hz (W808C и W809C).
W75x са с Motionflow XR 800 Hz.
Цитат:
Gena_bs
В спецификациите пише, че само W808C и W809C са с еднакви характеристики.
Разликите са в Motion enhancer:
Motionflow XR 800 Hz (W805C); 900Hz (W807C) и 1000Hz (W808C и W809C).
W75x са с Motionflow XR 800 Hz.
Това е маркетингов трик, а и не знам защо намесваш 7-ма серия в случая?
Не знам дали е маркетингов трик само, понеже нямам специализирана апаратура да тествам.
Само по снимките от разглобен телевизор също е трудно да се направят 100% верни изводи.
Преписах таблицата от сайта на Sony. Щом са го написали, вероятно има някакви различия.
Нямам време сега да проверявам дали FW update files са еднакви за различните модификации. А и без съответния софт, това няма как да стане. Checksums вероятно са еднакви.
Между другото тук във форума някой сподели, че е сравнявал 805, 807 и 808 (или 809 - не помня), като най-много му е харесала на 808!
А W75 серията я упоменах, понеже тук упорито се твърди, че хардуерно и фирмуерно е същата, като W80. Склонен съм да го приема, но само за W805.