Резултати от 1 до 3 от общо 3

Ииии пак за W805C

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2010
    Мнения
    24
    #1

    Ииии пак за W805C

    Такаааа, от вчера съм с ъпгрейд на старото 40"-во EX700 с една 50-ка W805C.

    Да си кажа наблюденията, да споделя мъките и проблемите, да попитам за решения.
    Правописните грешки на български ще ги преживея Макар, че чистота вместо честота е .. дразнещо. Поне за мен.

    Какво забелязах като промени спрямо предния модел и 6-7 години. Като изключим че е с Андроид и е по-шарено. Като цяло, докато ползвам андроидската част от менютата и настройките скоростта на работа за сега е по-добра от преди. Обаче.
    Подредбата на каналите. Така като гледам не е андроидска тази част, а прилича на стария телевизор, може би се пуска нещо извън Андроид ОС-а. И от горе долу, зле и бавно е станало отвратително зле и много, мнооого бавно. На стария пренареждането ставаше бавно, реагираше със забавяне на командите от дистанционното, сега обаче е кошмар. 1-2 секунди реакция само като кажа да мине една позиция нагоре или надолу при обхождане на каналите. Ужас^3 Няма възможност за прескачане със страници, поне не виждам такава функция. Трябва да обхождам всеки канал по отделно, един по един. Имам малко над 300. Дори да искам да изтрия някои, пак ще ми отнеме часове и часове за настройка. Избора на нова позиция е пак странен. Ако искам да сложа нещо на 4 позиция набирам 004. защото ако набера 4 - отива другаде. Много странна логика е, не мога сега да кажа точните подробности, но не е много удобно. Получават се повече щракания с дистанционното от необходимото -> губене на повече време.
    Тук има едно подобрение има спрямо предния - разменя позициите на двата канала, а не вмъква избрания както беше преди. Т.е ако 50 го сложа на 20 то само те си сменят местата, а не прави всички от 20 до края с +1. Което ако ставаше при положение, че бави, сигурно първосигнално щях да върна тв-ра

    EPG - по-голямо, по-бързо. Но вече също е без възможност за странициране. Не мога да прескачам справочника с цяла страница, трябва да минавам през всички канали един по един или да набирам конкретен. Неудобно На предния със зеления и червения бутон това си беше много хубаво нещо за бързо преглеждане на програмата и избор какво да се гледа. Доста по-натоварващо е да се преглежда програмата. Тръгваш да местиш в някаква посока и или гелдаш 1 по 1 новите редове или щракаш докато излязат повечко като се мъчиш да не заредиш повече и някой от новите да се скрие.

    Махнали са и хубавата функция при натиснато MUTE и намаляване на звука, той да остава изключен до натискане отново на MUTE или увеличаване на звука. Сега ако тръгна да намалявам звука отново се пуска. Защо не е хубаво това - по-долу.

    Единия проблем за сега му намерих решение описано в предните теми - подредбата на каналите външно. Довечера ще пробвам в къщи. Обаче колко хора ще го намерят и ще са способни да го направят. За обикновен ползвател нареждането на каналите от телевизора е убийствено. Не мога да си представя да изгубя часове в нареждането и поради някаква причина да пресканирам след време и да трябва да мина този ад отново. Не съм гледал дали мога да слагам празни канали между съществуващите. Понеже аз си нареждам каналите по тематика и първия от всяка го слагах на удобна позиция на дистанционното, а не да ги карам наред. Например след най гледаните после си правя детски от 44, спортни от 55, музикални от 88, с час назад на 111, с 3 часа назад 333 и т.н. ХХХ някъде назад, да не натиска детето много, въпреки и другите кодове Не ми остана време да го проверя това.

    Два въпроса - за EPG и за работата с Google Cast.

    На EPG-то сега поддържа функции само с жълтия и синия бутон за изместване на програмата във времето напред назад. Както казах горе, червения и зеления ми сменяха по една цяла страница от каналите в програмата и.сега това го няма. При наличие на 300+ канала, да натискам тия копчета като откачен да превъртам не е приятно. Да речем като успя да пренаредя каналите, изрежа които не гледам ще намалеят, но имам около 90 само с минус отместване назад, една камара HD-та и спорни и списъка си остава доволно голям. Има ли алтернативи на приложението? Или поне някакъв начин този справочник да започне да работи и със страници, а не само канал по канал?

    С Google Cast - забелязах, че при стрийм от телефона, ТВ-а слага силата на звука от телефона за своя. Приятно е както си гледаш ТВ на 10-11, да си пуснеш нещо от каст-а, после да се върнеш на ТВ и гръмне звука на 80, защото на телефона е увеличено. В 1 през нощта, на отворени прозорци и врати, че още е горе долу топло времето.
    Има ли начин за корекция на това? Със стриймване през Google Chrome браузър от компютър това мисля не се случва, но ще тествам допълнително тези дни, нямах време за всичко вчера. До вчера ползвах Google chromecast, това не се случваше с него, ТВ с един звук, каста си имаше отделена скала като пипах телефона и не се мешаха.

    Има ли някакви настройки в ТВ-ра, които съм изпуснал и затова имам горните проблеми или наистина са така нещата? Не ми пречи да занимая и съпорта на SONY с малко предложения да си оправят горните неща, поне до сега са били отзивчиви, може някой да се трогне по веригата и да вземе да изкарат някой ъпдейт с корекции.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #2

    Отговор: Ииии пак за W805C

    Цитат Първоначално публикувано от BugMaker Виж публикацията
    Правописните грешки на български ще ги преживея Макар, че чистота вместо честота е .. дразнещо. Поне за мен.
    Направи снимки и ги прати на съпорта. Има някакъв шанс да го поправят със следващият ъпдейт.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2010
    Мнения
    24
    #3

    Отговор: Ииии пак за W805C

    Някакъв шанс нещо с ЕПГ-то да стане? Някой успял ли е да подкара Next / Previous със зеления и червения бутон. При мен като отворя EPG ги виждам нарисувани, но без функции и съответно не правят нищо при натискане, само жълтия и синия сменят времето с +/- 1 ден
    Че дори да преживея пренареждането на каналите, това с епг-то ми е в повече и след 5 тв-ра сони, точи ще ме накарат да го връщам/продавам и да търся друга марка

    - - - - - - - - - -

    Получих отговор от съпорта - работели с Гугъл да оправят разни неща. За момента работата с бутоните - греда.
    Довечера съм в Теномаркет, да видим има ли шанс със замяна/връщане.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе