Здравейте,
при стриймване с Kodi след известно време започва буфериране, след което филмът започва да насича. Промених кеш-а на коди, но това не оправи проблема. Смених от Wi-Fi на Ethernet и проблемът изчезна. Рутерът е добър (ASUS RT-AC1200G+) - на 2.4GHz е рейтнат до 300 мегабита, а на 5GHz до 867 мегабита. Проблемът е при 1080p филми. Като на сървъра, трафика достига 22mbps на моменти. Тествах скоростта на Wi-Fi на телевизора и това е средната стойност, така че явно като стрийвам full HD явно заемам цялата производителност на мрежовата карта на телевизора.
Не съм очаквал Wi-Fi чипът да е като на iPhone-a, където напрактика успявам да достигна същата скорост като на Ethernet на компютъра. Това е свидетелство и за качеството на рутера. Все пак някой занимавал ли се е с подобен казус? Носил ли го е в сервиза - според мен 802.11n трябва да прави 30-35 мегабита на Wi-Fi? Или толкова си може телевизора?
Допълнение: Сега измерих 50mbps на лаптопа на 2.4GHz. Може ли да се добавя отделен Wi-Fi модул?
Имам и друг проблем. Явно wireless чипът поддържа и 5GHz, само че онзи ден след като го вързах на 5, след известно време връзката изчезна и вече не виждам SSID-то на 5GHz мрежа като сканирам за безжични мрежи. Излизат ми само 2.4GHz мрежи и то не всички, които виждам в околията с лаптопа например.