Здр-те,къде мога да намеря точни настройки на картината за въпросният модел? Благодаря предварително
Здр-те,къде мога да намеря точни настройки на картината за въпросният модел? Благодаря предварително
Sony X800E LED TV Calibration Settings
Това са насройки за x800e /US/=xe8077 /EU/, но имай предвид, че обикновено тези настройки работят добре при качествен източник 1080p или 4k и са за тъмна стая.
При светло помещение трябва да се промени брайтнеса, при гледане на масова бг телевизия мисля, че няма да ти хареса как ще изглежда.
Здравейте, може ли да ми кажете как се справя модела ХЕ8077 с 4К сателитен сигнал, има ли проблеми с HEVC или работи нормално ?
не е нужно да пускаш един и същ въпрос в 100 теми - да, гледат се 4К каналите ... ако не са кодирани
Благодаря, извинявам се за няколкото въпроса, търсех тема с точния модел.
Няма грешка, всичко ще работи добре, ако пуснеш един blu ray филм и го гледаш на тъмно. За гледане примерно на новините по "нова телевизия" през деня няма как да става, всичко ще изглежда безцветно, бялото ще е жълтеникаво и картината ще изглежда без детайли и размазано. Е има хора дето гледат и така ТВ през деня, ама въпрос на вкус аз лично никога не ползвам подобни настройки за гледане на кабелната телевизия.
Дайте някакви поносими настройки за Телевизор Sony KD43XE8077 - гледане на кабелна телевизия +HD канали. Този телевизор е просто невероятен !!! След вече 3 седмици с него ,никак не мога да свикна да ми харесва. Махнах Samsung UE43KU6072 с идеята за по добра картина но...
Какво значи поносими настройки?Всеки си харесва различна по контраст,яркост,острота .......картина.Трябва да си поиграеш с настройките и след много опити да налучкаш това което най много ти допада като картина.
А и новия ти телевизор не превъзхожда кой знае колко стария,освен,че е с една година по нов модел:
https://www.displayspecifications.co...ison/59ee33c0c
Аз съм с същия модел и размер и картината я оцених след около месец и половина защото и аз минавам от доста по бонбонените цветове на Самсунг.
И аз съм с IPTV на А1 и телевизора се справя доста добре и с HD и SD каналите въпрос на време е да свикнеш.
Настрой си го правилно сваляй си качествени филми 2К 4К и съм сигурен че ще го оцениш
Този пост е редактиран от sony 1; 14-07-18 в 11:58.
И аз за добри настройки питам , тези от началото на темата не стават за гледане . И още нещо да попитам - нормално ли е това ? Преминавайки от SD на HD канал при Samsung резултата е много по цветна и детайлна картина. Разликата е осезаема и приятна . При Sony минавайки на HD просто нищо не се случва...все едно минавам от SD на SD канал...
Още не си се отърсил от бонбонените цветове на Самсунг.
Докато това не стане няма как да ти хареса картината на телевизора!!!
Мойте настройки са изключване на всички подобрители, изкл. на светлинен сензор и режим на картината > стандартен, това е.
Щом ти харесват нереалните и пресилени цветове на Самсунга,дай му режим на картината-ярък или HDR видео и картината става едно към едно с тази на корейската тупалка
Ако и това не помогне,натисни и бутона FOOTBALL на дистанционното и вече имаш един абсолютно завършен Samsung
Този пост е редактиран от iveto; 15-07-18 в 09:45.
Този пост е редактиран от stoqng76; 15-07-18 в 22:06.
Нямам за намерение за скарвам феновете на различните марки. Признавам си ,че и аз съм фен на Sony още от времето на Sony Wega Trinitron - Просто класи в картината над всичко останало . Може би затова очаквах повече.... Но на дизайн са го докарали , много тънка рамка и премиум излъчване