Android TV - поддръжка на DLNA и 4К видео
Здравейте,
Преди няколко години в търсене на 4К телевизор гледах 60" модели на Сони и ЛГ. Ясно е, че картината на Сони е в пъти по-добре от на ЛГ-то. Андроид телевизора обаче ми се видя с доста дървен интерфейс, малко опции и не можа да пусне почти никой филм, който бях занесъл в магазина за тест. Може би продавачите не бяха настроили/инсталирали правилните приложения... Та в крайна сметка купих ЛГ-то, което нямаше филм, който да му се опре. Сега отново започнах да ги гледам тия Андроид телевизори, след като се оказа, че ЛГ-то, което купих не поддържа 1000 Mbps мрежа през LAN порта си...
Та имам няколко въпроса относно Андроид телевизорите и се надявам тук да намеря отговор :)
1. Как може да се разбере кои модели поддържат 1000 Mbps мрежа през LAN порта си? Достатъчно ли е да потърся на този сайт и да гледам да поддържа 802.11 ac?
2. Поддържат ли възпроизвеждане на 4К филми/клипове с над 60 Mb/s по мрежата през DLNA сървър?
3. Как става разглеждането и възпроизвеждането на съдържанието, което предостава DLNA сървъра? Има ли едно приложение, което да върши цялата работа? Кое бихте препоръчали?
4. Поддържат ли промяна на големина, позиция, цвят и синхронизация на субтитрите при възпроизвеждане на филми от DLNA сървър и/или външен хард диск?
5. Има ли опция за сортиране, по азбучен ред примерно, на съдържанието предоставяно от DLNA сървъра?
6. Поддържат ли плейлисти на Winamp?
7. Едно и също приложение ли се ползва за пускане на филми, музика и снимки или за всеки формат си има отделно приложение?
8. Как се разбира кои модели поддържат One-Flick touchpad или подобно дистанционно?
Благодаря:thumbup
Re: Android TV - поддръжка на DLNA и 4К видео
Моя ТВ е SONY UHD KD-43XD8305.
вградения плеър:
(-) Филмитe ce пoдpeждaт пo aзбyчeн peд с икони, a нe пo пaпĸи, ĸaĸтo пишe.
(-) Cyбтитpитe нe ca мнoгo гoлeми и не може да се коригират.
(+) Дoбpa нaвигaция пpи глeдaнe нa cнимĸи.
(+) Дoбpa нaвигaция и MΠ3 тaгoвe cъс cнимĸи нa oблoжĸитe нa aлбyмитe пpи cлyшaнe нa мyзиĸa.
(+) излиза 5.1 звук през оптичния изход на ТВ-то.
Kodi Media Player
(+) отваря доста различни формати.
(+) хубави субтитри на БГ.
(+) Дoбpa нaвигaция и MΠ3 тaгoвe cъс cнимĸи нa oблoжĸитe нa aлбyмитe пpи cлyшaнe нa мyзиĸa.
(-) меню с много настройки, които трябва да се четат внимателно.
(-) достъп до файлове само от USB флаш памет или HDD.
(-) не излиза 5.1 звук през оптичния изход на ТВ-то.
ТВ-то има подръжка на DLNA.
С вградения плеър виждах филмите, но не и субтитрите.
С Kodi Media Player, като се направят настройки, би трябвало да има достъп.
Необходимо е настройките да ги направи човек, който разбира много добре от тези неща.
Но аз не съм такъв спец и затова си гледам от USB флаш памет или HDD.
Затова има и отделен раздел в форума за DLNA:
https://forum.setcombg.com/dlna-%D0%...A%D1%80%D0%B8/
Отговор: Re: Android TV - поддръжка на DLNA и 4К видео
Благодаря ти много за бързия и изчерпателен отговор!
MX Player някой пробвал ли е как се държи? Има ли достатъчно настройки?
Цитат:
Първоначално публикувано от
goodman2
... Затова има и отделен раздел в форума за DLNA: ...
Знам за този под-раздел във форума. Нарочно пуснах темата тук, защото искам да видя от страна на телевизора как стоят нещата. От към DLNA сървър съм си решил проблема и всичко е настроено перфектно. Проблемът ми е в у-вото, което приема и чете информацията...
Отговор: Android TV - поддръжка на DLNA и 4К видео
Един 50€ андроид бокс ще ти реши всички проблеми и избора на ТВ, ще зависи от качеството на образа, а не от операционната система
Изпратено от моят ALE-L21 с помощта на Tapatalk
Цитат:
nassko1
Един 50€ андроид бокс ще ти реши всички проблеми и избора на ТВ, ще зависи от качеството на образа, а не от операционната система
А ще мога ли да си използвам дистанционното на телевизора с това нещо?
Не , всяко устройство има свое.
Цитат:
bisval
Не , всяко устройство има свое.
Не си напълно прав, аз използвам дистанционното на Сонито без проблем с Андроид Бокса сиTronsmart MXIII Plus
При активиран CEC всички свързани по HDMI устройства се управляват без проблемно с едно дистанционно , вече почти не ползвам универсалното дистанционно а само това на телевизора.
Цитат:
eleena
Не си напълно прав, аз използвам дистанционното на Сонито без проблем с Андроид Бокса сиTronsmart MXIII Plus
Звучи обнадеждаващо! Този бокс предполагам е вързан в локална мрежа към рутър?
Не, вързан е директно с HDMI кабел, ако имаш предвид към ТВ-то, а иначе към нета също е с кабел към рутера.
Цитат:
eleena
Не, вързан е директно с HDMI кабел, ако имаш предвид към ТВ-то, а иначе към нета също е с кабел към рутера.
Т.е. да разбирам, че вместо да инсталирате приложения на телевизорите, повечето тук ползвате подобни боксове и пускате филми примерно по мрежата от копмютър/DLNA сървър или връзвате хард диск пак към бокса?
Повечето не знам, аз ползвам и ТВ и бокса , в един период само ТВ.Периодично възникват проблеми с ДТС на Сонито .Хард закачам само когато гледам ремукси ,че накъсват по мрежата.За стримове чрез Ексодус си ползвам само ТВ.Не се справих със субтитрите по DLNA и използвам SMB.
Цитат:
nassko1
...Периодично възникват проблеми с ДТС на Сонито.
Какъв по-точно е проблемът? Не успява да го пусне ли?
Цитат:
nassko1
Хард закачам само когато гледам ремукси ,че накъсват по мрежата
Колко им е битрейтът, за да накъсват по мрежата? И кой модел ти е телевозорът?
Цитат:
nassko1
...Не се справих със субтитрите по DLNA и използвам SMB.
Какво е SMB?
Има много писано за проблемите с ДТС от външни плеъри , с вграденият няма грижи ,но той много постен.ТВ то е SONY kdl -43W807C.
За другото- Google -работеше до скоро:)
Цитат:
nassko1
...ТВ то е SONY kdl -43W807C.
Накъсват ти "ремукси"-те, защото и на твоя телевизор му е слаба мрежата. Явно е масово при моделите от 2015 година...
Някой с Ultra HD модел от 2017 може ли да каже дали поддържат 1000 Mbps по LAN?