Мнения за SONY KD-55XE8596
Здравейте,
На дневен ред е закупуване на телевизор. Спрял съм се на SONY KD-55XE8596 и PANASONIC TX-50EX780E.
В момента са на промоция в Технополис. Чудя се кой от двата е по-добър като картина. Освен това ме интересува дали са с отворен browser.
В момента имам един Panasonic 42" ET5E и съм доволен от картината. Не ми харесва, че в browser -а не се вижда видео и е ограничен. Ако има нещо друго в тоя ценови диапазон, което може да предложите също е добре да се обмисли.
Благодаря предварително за съдействието.
Отговор: Мнения за SONY KD-55XE8596
Здравейте,
Изглежда Sony XE9005 е в класа на PANASONIC TX-50EX780E. Ето едно полезно видео ревю със сравнение между двата модела, но е на немски език:
https://www.youtube.com/watch?v=3ULrP-IzLEc
Успех!
Panasonic-а е по-добър, но 5" повече са си 5" повече ;), а и Андроида дава малко повече свобода въпреки, че си има и бая трески за дялане .
А за браузърите какво ще кажете?
Определено Сонито...можеш да си качиш,какъвто браузер искаш,отделно има гласово търсене на български в You tube и Google....Панасоника не поддържа DTS
Появи се още една опция - LG 55SJ810V
И аз почти съм се навил за SONY KD-55XE8596 от промоцията на Технополис, след позитивните мнения на Iveto и sony1 в една друга тема.
Ето едно ревю, в което му дават доста добра оценка - https://www.avforums.com/review/sony...v-review.14184
Погледах на живо и определено ми се видяха по-реалистични цветовете, отколкото на Samsung 55mu7002 и LG 55sj810V.
Lg -то поддържа Dolby Vision, Sony -то не. Освен това Lg има по-добри ъгли на видимост. Доколкото видях и подържа локално затъмняване, а сонито не. Интересно е като картинка как е. Трябва да ги видя на живо.
Уж бях решил за SONY KD-55XE8596, а сега се разколебах дали пък да не е LG-то. Звънях на 3-4 фирми, но все го няма наличен обаче.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Ilian Petrov
Уж бях решил за SONY KD-55XE8596, а сега се разколебах дали пък да не е LG-то. Звънях на 3-4 фирми, но все го няма наличен обаче.
Е и аз се чудя много. Точно между двата. Надявам се някой по разбиращ да удари едно рамо и да ни насочи. Мисля да ходя в събота да ги видя на живо как са.
На хартия всичко е розово при LG,на живо е точно обратното.....типично за корейските марки,,...
Цитат:
iveto
На хартия всичко е розово при LG,на живо е точно обратното.....типично за корейските марки,,...
И едно време докато бяха GoldStar
техниката им беше под всякаква критика и сега е същото, имах приятел с GoldStar видео чисто ново от Кореком още на първия месец започнаха проблемите с изваждането на VHS касетата, колко пъти баща му го носи по сервизи само той си знае накрая му махна горния капак и с отверката си вадеше касетата.
Аз си купих 2014г. LG-TV 32 инчово чисто ново, изгоря на три години и половина.
За мен тази марка вече не съществува.
Бях твърдо решил да си вземам 60SJ850,но наличен никъде няма и накрая се предадох и днес си взех 55XE8596.Още събирам впечатления,но има едно голямо предимство пре другите -цената в Технополис :) !
На 58ЕХ780 стойката ми дойде малко в повече,иначе ми беше сред фаворитите
Добре де, а този Dolby Vision толко ли е важно да го има?
Цитат:
emci74
Бях твърдо решил да си вземам 60SJ850,но наличен никъде няма и накрая се предадох и днес си взех 55XE8596.Още събирам впечатления,но има едно голямо предимство пре другите -цената в Технополис :) !
На 58ЕХ780 стойката ми дойде малко в повече,иначе ми беше сред фаворитите
Честито! Чакаме отзиви.
- - - - - - - - - -
Цитат:
Ilian Petrov
Добре де, а този Dolby Vision толко ли е важно да го има?
Ами ако ти е важен HDR -a. Ето тук може да се информираш и да си прецениш - http://www.setcombg.com/reviews/tele...HLG/choose.asp