Резултати от 1 до 9 от общо 9

SONY или SAMSUNG

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Jan 2018
    Мнения
    4
    #1

    SONY или SAMSUNG

    Привет, чета теми из форума от около 2-3 седмици и още не мога да реша какъв телевизор да си купя. За първи път ще купувам смарт телевизор и бая се озорих като започнах да чета за какво става въпрос. Поради това че съм ползвал само телевизори на СОНИ и САМСУНГ, и съм доволен от тях преглеждам предимно тези две марки. Става въпрос за телевизор с максимална цена до 1800лв и размер между 49 и 55 инча.За сега съм се спрял на две предложения от Технополис SONY KD-55XE7077 за 1549лв и Samsung UE-49MU7002 за 1799лв. Отидох да ги видя на живо и не останах разочарован от нито един от двата модела. Само че в магазина попаднах на продавачка дето знаеше за телевизорите по-малко от мен и нямаше отговор на въпросите ми. Дойде неин колега, дето само като чу че искам СОНИ с Linux, ме изгледа все едно съм заразно болен, а за Самсунга ми каза че бил извънземен. Предложи ми и някакво LG, но не му обърнах внимание защото като цяло бях разочарован, и затова пиша тук. Сега на въпроса за какво ще се ползва телевизора. Предимно гледане на телевизия, но бих желал да гледам и YOU TUBE. Други приложения едва ли ще ползвам, но бих се радвал ако синът ми може да си играе на таблета, а да гледа какво се случва на телевизора. Така че ме интересува въпроса за Mirorcast. Ще мога ли да свързвам безжично устройства с IOS и ANDROID. Ще мога ли да свържа и старият ми Home teatre към телевизора, или ще трябва да го изхвърля и него и да купувам saundbar. На кой от двата телевизора ще мога да гледам пиратски филми от флашка с формат MKV,HEVC и други подобно формати или ще трябва да си ги преформатирам, както и как стои въпроса с БГ субтитрите, трябва ли да се вграждат или си ги четат без проблем. Това е в общи линии, това което ме интересува, и много бих се радвал ако някой каже две три думи по въпроса. Предполагам че има и други леваци като мен, на които тази информация би била полезна. За операционните системи също нищо не разбрах. Само че TIZEN била почти като ANDROID, докато LINUX направо не си е работа, ама защо така никой не казва. Не го били ъпдейтвали, но ако си си купил телевизор преди 2 години тогава не е ли пак същото. За Сонито пише че има вътрешен хард диск било 4 или 16 гб, докато за Самсунга инфо няма. Явно имам и други въпроси, ама вече станах досаден. Предварително благодаря ако някой ми помогне в избора. Да взема по голям или такъв с повече екстри, които може би няма да ползвам. Мерси.

  2.  
     
  3. Member Аватара на vencifcl
    Тук е от
    Sep 2010
    Мнения
    868
    #2

    Отговор: SONY или SAMSUNG

    Като цяло си закъснял с около 3 седмици, промоции и т.н. Ето ти нещо в твоя бюджет https://edigital.bg/led-televizori/s...evizor-p489440 би трябвало да ти покрие всичките изисквания.

    п.п. Понеже ТВ не се купува всяка година бих ти препоръчал да вдигнеш лимита с малко и да си вземеш http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-S...HD-LED/p/16079
    Този пост е редактиран от vencifcl; 12-01-18 в 19:02.

  4. Novice
    Тук е от
    Jan 2018
    Мнения
    4
    #3

    Отговор: SONY или SAMSUNG

    Благодаря за предложенията, първата оферта ме грабна с цената. До сега не го бях гледал защото ми беше над лимита в Технополис. Попрочетох обаче малко коментари относно търговеца и поради големият брой негативни коментари нещо ме отказа. Трески ме тресат ако трябва да се разправям с гаранции, и поради тази причина искам да го взема от магазин в нашият град. Тук има магазини единствено на Технополис, Техномаркет и Технокомерс, като последният нещо си е сменил името. Поради тази причина не коментирам друг магазин освен Технополис. Да Samsunga до вчера наистина беше със 100 лв по-евтин, но като ги нямаш парите в точният момент какво да направи човек, ако взема да изчакам до март цените ще паднат, но при мен нещата са по-специални. Относно второто предложение, да вдигна бюджета. То при цена от 2000 бих отишъл направо на SAMSUNG UE-55MU7002. Телевизори много, избор труден. Пак да попитам обаче, толкова ли е зле с LINUX, няма ли някой дето да ползва такъв телевизор за да си каже мнението.

  5. Member Аватара на vencifcl
    Тук е от
    Sep 2010
    Мнения
    868
    #4

    Отговор: SONY или SAMSUNG

    Аз не мога да ти отговоря коя операционна система е по-добра, предполагам всяка си е с кусурите като едва ли някоя е перфектна. Що се отнася до търговеца, май доста народ пазарят от него и са доволни. Двама приятели миналата година(вече) си купиха ТВ от там и всичко си беше наред. Ето ти сравнение на Сонито което аз ти предложих и Самсунга който ти би предпочел за тази цена https://www.rtings.com/tv/tools/comp...mu7000/423/422
    Предложих ти модела понеже аз съм собственик на тази серия и мисля че е чудесен ТВ, по принцип минавам за капризен когато става дума за картина на ТВ и звук(не звук от ТВ-то де).

  6. Novice
    Тук е от
    Jan 2018
    Мнения
    4
    #5

    Отговор: SONY или SAMSUNG

    Взех че прегледах офертите и в Техномаркет. Накрая ще взема да си купя едно SONY Bravia KDL-50W807C от 2015г. Сега ще кажат, тоя верно е луд. Гледам до него Sony KD-49XE7077 от 2017г, вече е с 50лв по-евтино. Явно наистина има нещо. HD-то е 8-ма серия, има и АНДРОИД, чете почти всичко и се свързва с почти всичко. Точно това ми трябваше. Вярно че няма 4К, ама нали всички разправят че 4К-то има ефект при минимум 55 инча. Пък и ТВ програми с 4К качество в България ще има най-вероятно към 2030г. До тогава я камилата я камилара. Пък и при цена от 1299лв ми остават едни 500 кинта с които мога да взема едно SAMSUNG LT32E310EX TV+MONITOR за детето. Сега някой ако ще ме плюва да ме плюва, ако ли не, някой да каже как да проверя дали този от 2015 е стоял 2 години като мостра, или е нов.
    п.п. Забравих да кажа че този от 2015 е и 3D, не че е от значение, но все пак ако на някой пък много му се пригледа нещо на 3D има тази възможност...
    Този пост е редактиран от slyscar; 13-01-18 в 01:25.

  7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,374
    #6

    Отговор: SONY или SAMSUNG

    Linux kernel се инсталира в базовите модели телевизори. Няма развитие понеже никой производител на техника не му се отделят средства за целта.
    Android беше разработен от Google като OS за мобилни телефони и по-късно наложен за други устройства като телевизори. Налага се преработка на някои функции за да работят в телевизорите. Хубавото е че има някакво развитие, но това важи по-скоро за новите модели. Стандартната софтуерна поддръжка на модел телевизор 3 години.
    Двете операционни системи имат ограничения в прилагането за определен хардуер.
    Difference Between Android and Linux | Difference Between

  8.  
     
  9. Member Аватара на eleena
    Тук е от
    Jun 2007
    Живее в
    Варна
    Мнения
    445
    #7

    Отговор: SONY или SAMSUNG

    slyscar, взимай го, с последното обновяване андроида работи бързо и без бъгове.

  10. Novice
    Тук е от
    Jan 2018
    Мнения
    4
    #8

    Отговор: SONY или SAMSUNG

    Някой от админите може да изтрие тази тема. Купих си SONY Bravia KDL-50W807C и мисля че ще остана доволен от покупката. От днес е вече в употреба, така че питането ми приключи.

  11. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Мнения
    154
    #9

    Отговор: SONY или SAMSUNG

    Ще останеш доволен аз от година и половина ползвам W805C и телевизорчето си е прилично.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. SAMSUNG UE-55JU6400 или SAMSUNG UE-55JU7000 или SONY KD-55X8507CSAEP
    От gpashev във форум Samsung телевизори
    Отговори: 8
    Последно: 30-03-16, 18:23
  2. Кое от двете? Sony/Samsung
    От diss във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 3
    Последно: 18-12-13, 10:20
  3. Продавам Sony Xperia tipo, SONY Xperia miro и SAMSUNG I5700
    От ekzidua във форум Продава
    Отговори: 5
    Последно: 06-11-12, 22:23
  4. SAMSUNG vs. SONY
    От batkisa във форум Samsung телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 08-12-11, 01:05
  5. Избор на ТV LCD - SONY VS. SAMSUNG
    От h.qnkov във форум Sony телевизори
    Отговори: 7
    Последно: 27-11-11, 16:41

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе