Отговор: Кое да купя? Sony KD55XE9005 vs Samsung QE55Q6F
много си се объркал - вече има OLED за около 2600 и никое от тези LED-ове не може да му се опре
Много зависи от LED-овете.
OLED не е технология без проблеми.
Със Самсунга при гледане на HDR със субтитри е голяма гняз - като се появят субовете и целия панел си вдига яркостта, отвратително. Сони има Local dimming и би трябвало да е доста по-добре. Ако не ползваш субтитри - взимай Самсунга, много по-гладко работи от андроида и дистнционното супер.. Аз взех AF8 и още преглъщам лагавите менюта и дървеното дистанционно.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Boris Borisov
Със Самсунга при гледане на HDR със субтитри е голяма гняз - като се появят субовете и целия панел си вдига яркостта, отвратително. Сони има Local dimming и би трябвало да е доста по-добре. Ако не ползваш субтитри - взимай Самсунга, много по-гладко работи от андроида и дистнционното супер.. Аз взех AF8 и още преглъщам лагавите менюта и дървеното дистанционно.
на моя 55X8507C е точно така със субтитрите, както е при Самсунга :mad:
Цитат:
apmil4ev
на моя 55X8507C е точно така със субтитрите, както е при Самсунга :mad:
Мда, като загледаш таблицата на 1ва страница виждаш че 8серия няма local dimming. Аз пробвах с редактор за субтитри да ги оцветявам в синьо или сиво, обаче вгрдения плеър на тъпия самсунг се запъна и си ги святкаше в бяло а иначе Plex си ги плейва в синичко но там пък е проблем 4К и HDR.
това с оцветяването е много хитра идея - благодаря !!!!
но не ми се занимава с редактори - може ли в Коди да се избира цвета на субтитрите?
Може ли тези които със Сонито да споделите някоя калибровка.
За да сравня.
Мерси предварително
Цитат:
ppetrov
Тъй като имах същата дилема, взех ги и двата (просто имам повече помещения):
На кратко, за да ме разберат всички: Сонито е Андройда, Самсунга е айфона в случая.
Сонито има много по-добри показатели, но overall usage е много по лош от този на Самсунга. Цветовете са идентични ( аман от "ненадминатите цветове и т.н." ), дори Самсунга е много по-добре, защото поглъща светлианта, а не я връща обратно (като огледало).
Самсунга има много по-добра реакция, много по лесно се ползва.
С две ръце гласувам за него.
Освен помещения ... най-важното приятел ... имаш финансова възможност; То помещенията и аз ги имам. Пожелавам ти дълго безаварийно ползване на телевизорите.