Здравейте.
Нов съм във форума и се извинявам, ако е обсъждано вече за тези модели. Предстои ми покупка на 55 инчов телевизор и съм страшно раздвоен след няколко часа проучвне между два модела, като съм се спрял на тях, предвид, че бюджета ми не бива да превишава 2400 лева. То първоначално мислех да е до 2000, ама... айде това ми е максимума. Сонито го намирам за 2386 лева, а Самсунга за 2339 лева, сиреч двата са на една и съща цена.
Та седя и се дзверя кой да взема, защото и двата имат предимства и недостатъци един, спрямо друг...
Предимства на Сонито, спрямо Самсунга:
01. Direct LED, срещу Edge LED, което си е нещо съществено.
02. Вграден Android OS, без необходимост да слагам TV Box за Андроид, както бих сторил при Самсунг (трябва ми ACE player, Kodi...)
03. Има и USB 3.0, учудващо, но за Самсунга не намирам данни.
Предимства на Самсунг, прямо Сони:
01. QLED - квантовите точки, които толкова ги хвалят!
02. Поддържа и TS видео формат, флаш, както и няма проблеми с HBO Go, както се пише за Сони.
03. Почти два пъти по-ниско потребление на енергия.
За Самсунг не виждам и данни за контраста и канделите, но е ясно, че е вероятно на висоти с тези Q неща. И все пак.... не е с директни светодиоди? Хм...
Като собствени и общи технологии (интерполация, вертикална честота и т.н.) се припокриват.
Ами сега? Дали да заложа на класическият избор - Сони с чудесни параметри и стойности или да скоча на Q иновативността на Самсунг, които обаче сякаш са и скрили някои стойности? Адски труден избор...
Дайте съвети.![]()