Проблем със Сони 55XE9005
Здравейте,
Имам следния проблем със ТВ Сони 55ХЕ9005: Телевизора работи нормално, но след като го изключа и след това при включването няма картина, а само звук. Необходимо е да го изключа тотално от захранването, да постои 2-3 часа и повече( от начало този интервал бе по малък) изключен и едва тогава стартира нормално! Някаква идея от какво се получава това ?!?:(
Отговор: Проблем със Сони 55XE9005
Някакъв проблем с приложението за гледане на телевизия в Андроид-а предполагам - само рестарт не го ли оправя (задържане на бутона за включване) ?
Не знам дали може да се изтрие и инсталира това приложение ... Връщане на заводски с изключване от захранване за 5-10 мин. също може да пробваш.
Извинявам се за лаишкия въпрос! Как се казва това приложения за гледане на Андроид и къде да го търся? Пробвал съм когато ТВ-то е само със звук да задържа бутона за старта на дистанционното , но няма ефект....ТВ-то стартира отново само със звук. Когато тръгне картината , ще пробвам да върна фабричните настройки!
Сега не съм пред тв и не мога да проверя как точно са го кръстили :), а и имам известни съмнения , че ще позволи да се трие - пробвай първо с връщане на заводски настройки дали ще се оправи .
Може да пробваш и някое друго подобно прилfжение от маркета дали ще работи коректно - преди съм слагал за проба Live Channels и ставаше за гледане , но не зареждаше ЕПГ - поне с кабеларката , на която съм аз.
Не си уточнил при каналите ли го имаш проблема,от приложение(напр. youtube), от подаден сигнал от вход или от всякъде? Менюто вижда ли се или и там е тъмен екрана?
Цитат:
Първоначално публикувано от
eleena
Не си уточнил при каналите ли го имаш проблема,от приложение(напр. youtube), от подаден сигнал от вход или от всякъде? Менюто вижда ли се или и там е тъмен екрана?
С включването на ТВ-то няма картина никаква и нищо не се вижда.....само звук, независимо как съм го изключил дали на тв-канал или някое приложение от Андроида.
Хм, може да се окаже по-сериозен проблем - пробвай с връщане на заводски настройки и ако пак е така май ще трябва да се обърнеш към сервиз...
При мен понякога прави подобни номера Андроид-а, но само ако стартирам външно у-во при спрян тв и то подаде сигнал по HDMI CEC да включи тв и да отиде на съответния вход ... Но пък след рестарт от бутона за вкл/изкл. се оправя.
За мое съжаление проблема с телевизора се задълбочи. Колкото повече , като часове е работил през деня, толкова повече време му трябва да тръгне. В момента трябва да стои над 8 часа изключен от мрежата за да може да стартира със звук и картина. Моля да препоръчате към кой от официалните сервизи на Сони в София да се обърна, тъй като е в гаранция. На гар. карта са посочени Лас, Дарлингтон и Стемарк ?
В кой квартал живееш? Звънни на някой от сервизите и питай дали нямат практика при по-големите телевизори да ходят по домовете при нужда от сервизиране. Чувал съм добри отзиви за Стемарк, но пък паркирането там е кошмарно.
Звънях и на трите сервиза, не го предлагат като услуга. От Стемарк ми казаха, че било отпускарски сезон и е невъзможно посещението. Ще ходя до тях, тъй като съм в Гео Милев и са ми сравнително близко. Благодаря за съдействието!
За информация , а също така и да споделя приятните впечатления, които оставиха в мен момчетата от сервиз Стемарк. Закарах телевизора при тях миналата седмица във вторник. Приеха го със съмнения че е изгорял екрана и ми казаха, че или подменят с нов ТВ или ако проблема е отстраним , ремонта ще отнеме около 2-3 дена. След два часа ми звънаха да ми кажат , че ще го сменят с новия модел 55XF9005 (моят е 55XE9005) и дали имам нещо против, но това ще стане другата седмица, т.е тази в момента. За мое учудване в петък ми се обадиха да отида да си взема новия ТВ. Цялата работа за 3 дни. Честно казано не вярвах, че в България все още се работи така професионално.
Благодаря Ви за съдействието svetlio1 , stenly , eleena !!!