Пусни тук едно клипче снимано със Slow Mo на работещ Самсунг да се посмеем.
Пусни тук едно клипче снимано със Slow Mo на работещ Самсунг да се посмеем.
За мен нещата седят така до първия модел на Сони с андроид марката е Самсунг отатам нататък е Сони.
Съгласен съм със sony 1, що се отнася до европейския пазар. Но не и за България.
Аз съм сравнително трезвомислещ въпреки че съм заклет фен на марката ,но не ми стана ясно от последните постове защо Сони не е алтернатива на Самсунг ,някой чел по задълбочено ще ми обясни ли.
Додо,ако говориш за смартфоните на двете марки,си много прав!....
За телевизорите,особено през последните 3-5 години,Сони бавно и сигурно си възвръщат позициите от преди 20 години,когато бяха едни от лидерите на пазара.....
По време на кризата,ако не бяха Хюндай,да налеят няколко милиарда долара в касичката на Самсунг, те още щяха да си правят CRT телевизорчета…
Телевизорите на Сони са перфектни, по-добри от тях към момента на пазара няма. Проблемът е сервиза им у нас, който поема само година гаранция за апарати, купени от Западна европа. Цената на телевизорите им у нас е с минимум 1000 лева отгоре, без гаранция за качество. При телефоните нещата са коренно противоположни: смартфоните на Самсунг са номер 1, сервизът им у нас е пълен смях, изцяло насочен срещу потребителя. Гаранцията им на хартия е двугодишна, без значение откъде е закупен смартфона, стига да е произведен за европейския пазар, но на практика я няма, за разлика от тази на телевизорите им.
Надявам се да съм достатъчно изчерпателен.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
За сервиза не знам,но на приятел с удължена гаранция,на четвъртата година му се развали телевизора(по-точно матрицата,излезе черта),не можаха да му го заменят с друг подобен,понеже бе 3D ,а вече няма такива.Та прихванаха му го на покупна цена и с доплащане взе друг,олед взе.Това за сони става въпрос.Иначе относно цената у нас,като търся информация за моя излизат много магазини с извън България с подобна цена като тук.
Централния склад на Сони в Европа,се намира в Ротердам-Холандия...От там търговеца си взима каквото му трябва.Цените за всички са еднакви.
Естествено,ако вземе по-голямо количество от определен артикул или модел,ще получи и съответната по-ниска цена.
После,си ги продава в търговската мрежа,както си иска.Българския пазар,по обясними причини е много свит за този тип продукция,и е нормално цените да са по-високи от тези в някой западноевропейски страни.
Определен процент се калкулира и за сервиза,така че едни 200 лева.отгоре на телевизор от 1500лв. например са съвсем нормална горница.
Специално за телевизорите,като изключим някакви промоции от търговеца на запад,цените са близки с тези у нас.
Просто западняците правят много голям оборот,защото стандарта им е много по-висок от нашия и ако тука за един телевизор от 1500лв. нашенеца спестява 1-2 години,там си го купуват с първата заплата.Това е за съжаление тъжната картинка....
Еднакви цени, таратанци! Що пишете глупости? Изобщо не ме интересува къде им е склада на Сони. Sony KD-55AF8 се продава у нас с над 1000 лева по-скъпо, отколкото в Германия. Гаранцията на немския тук е само година, според тъпата политика на Сони. Затова се купува хубав самсунг от запад и се ползва двугодишна гаранция у нас, заради разликата в качеството на апаратите. През пролетта излизат новите модели на Самсунг, твърде вероятно е да са докарали черното на AF8. Ще видим. След като цените на плейстейшъните могат да бъдат почти еднакви навсякъде, да бъдат така добри да урегулират и цените на телевизорите. Или да си променят гаранционната политика.
Каква е точно разликата в качеството на апаратите както се изразяваш за немския и българския пазар?
И,ако може,дай точно да видим къде е разликата от тези над 1000лв. на AF8,който e миналогодишен модел,и най-вероятно е някаква изостанала мостра по немските вериги..дай поне 5 немски сайта където този модел е с 1000лв. по-ниска цена от тук!
Айде да видим пролетта като излезат новите модели,къде е тази разлика за която говориш?...Тогава ще те подсетя,какви глупости си написал днес....предпразнично
Иве, май въобще не четеш какво съм написал. Хайде да го направиш пак, пък аз ще постна още малко инфо по въпроса утре, когато съм на кеф. Хубаво е да се запознаеш с продуктите на Сони малко по-подробно, споменатият от мен модел го водят 2018. Бъркаш го с А1. И не съм коментирал каквото и да е относно пролетните модели 2019 на Самсунг, позволих си да изкажа само предположения и надежди. Дали ще се оправдаят или не, ще видим. На пазара има и Панасоник, не толкова функционален като Сони, но със същото качество на картината. Избор има.
P.s: Малко снимки с цени, оплакванията ми от шкартото по технотата не е по темата:
Sony KD-55AF8.jpg
2 Sony KD-55AF8.jpg
Вече купувам винаги от тук:
Magasin.jpg
Този пост е редактиран от dodo_pv; 29-11-18 в 21:57.
Виновен съм,признавам...обърках го с AF9,който излезе след него...
За Felipe и други - Ето клип сниман със Samsung S7 на моя Samsung 40MU6172 - https://youtu.be/xI_cOJxPRUc
Екстра е @bisval,браво.Преди сонито и азимах 40 инчов самсунг 40 А656, хем го взех рефърбишед ме изкара 10 години без проблеми.
Този пост е редактиран от felipe; 30-11-18 в 14:48.
Намалявате подсветката и тогава снимате , а на тоя MU6 ако му намалиш подсветката под 13 става интересно ... с включване на "LED чисто движение" става още по-интересно.
п.п. Онова дето сте го снимали на CRT-то не туй дето си мислите ...