https://www.sony.co.th/en/electronic...icles/00011057
https://www.sony-mea.com/en/electron...icles/00145302
Преглед за печат
От няколко седмици Kodi не ми се стартира, някой друг има ли такъв проблем?
При мен работи, днес има и ъпдейт.
Вариант едно: иди в apps > storage > delete cache => пробвай. Ако не заработи -> delete data също. Алтернативно deinstall и reinstall. Настройките совен при само delete cache ще се загубят.
Backup: https://kodi.wiki/view/Backup
Днес си взех Тв-то. Изгоряла е платка (8631-0616) показаха ми старата, ремонтиран е по гаранция и според мен бързо. Дано да нямам повече ядове, че за няма и месец ползване не ми допада много.
Сложил съм удължител Sono(едва ли има нещо общо но) със защита и хората в сервиза не препоръчват. Вашето мнение?
Има промоция на 55" в един голям сайт (eXXX) за 1800лв (2000 -10% код)... ако някой търси може да се възползва до утре.
Здравейте!
Имам няколко въпроса към притежателите на XF9005:
1. Как се справя с възпроизвеждане на SD/HD телевизия през IPTV (Мтел, Виваком например). Има ли разлика, ако е с CAM модул?
2. Този модел XF9005 еднакво добър ли ще е за 55" и за 65".
Благодаря предварително!
Само да вметна, че модул дават за сателитната или кабелната(Близу) тв. За IPTV дават тяхно устройство с HDMI към Сонито
Настройки за най-естествен цвят на xf9005:
SDR (кабелна и youtube)
Режим: Професионално Кино
Яркост: тъмна стая : 15 до 17 , за светла стая: 20 до 25 или нагоре. Общо взето може да се настройва според лични предпочитания.
Контраст: правилното е 90, мойто е на 95.
Гама: -1 или когато картината позволява (да не убива черното) може и -2. На светла стая може 0 или 1
Ниво на черното: 50
Авт. Локално затъмянване: Силно (при какъвто и да е режими и настройки, няма причина да се пуска друга настройка освен Силно)
Всичко друго от меню Яркост е изключено. X-tended Dynamic Range може да се пусне на ниско или средно, но променя картината като естественост на цвета и предпочитам да е изключено. Ако се пусне на ниско или средно, тъй като екрана се осветлява доста, трябва да се променят заедно с него и ниво на черното, гама и яркост.
Цветност: 50
Нюанс: Правилното е 0, мойто е на G1 защото дава една идея по-наситено червено.
Цветна температура: Експерт 1
Допълнителна цветна темепратура: всеки телевизор би трябвало индивидуално да се настройва тук от калибратор, но видях подобни настройки на няколко места в интернет и поне при мен се получава доста добре. Тези специално са взети от flatpanelshd.com
Усилване на червено Макс
Усилване на зелено -4
Усилване на синъо -6
Отместване на червено 7
Отместване на зелено 7
Отместване на синъо 1
Острота: 50
Реално усещане:Правилното е на Авто или Ръчно(20), мойто е на 30(прави отдалечени обекти по-ясни и се получават по-чисти детайли на моменти.)
Всичко друго от това меню е изключено , за кабелната специално аз лично пускам Цифрово шумоподтискане на слабо и е една идея по-чиста картината.
Движение : Реално Кино. Общо взето това меню е много индивиаулно и се насторйва според лични предпочитания. За да се активира технологията BFI(black frame insertion) се пуска на Потребителкси и Чистота 1 (само тогава се активира).
Режим филм : Слабо
Всичко друго остава както е и не се пипат други настройки.
За HDR - Отново режим Професилно Кино , За HDR се препоръчва X-tended Dynamic Range да е High, за сега е изключен при мен но, може и да го сложа на Low евентуално. Забелязах, че като е изключено има много много по-малко blooming.
Според Dynamic Range ще зависят и Гамата и Нивото на черното, ако е изключено Гама на 0 и Черно на 50-49 , Ако е на High, Гама -1 или -2 според зависи и черно 49 или 48.
За HDR се изклюва дигиталното шумоподтискане. Всичко друго се запазва от SDR настройките.
За Dolby Vision, X-tended Dynamic range задължително на средно или високо. Гама -1 черно 49 или 48.
Отначало ми се сториха малко убити цветовете, защото бях свикнал на други настройки на режим на картина Стандартен(където всичко е към студената гама и е доста синкаво а цветовете са прекалено наситени) или режим Потребителски, който почти се конкурира с Професионално кино, ако е настроен правилно, но като се сравнят има по- неестествени и бледнеещи цветове (особено при Футбол ако се гледа).
Здравейте, днес поръчах въпросният тв от интернет магазин на промоция. Може ли съвет какви тестове да направя, след като го получа за дефекти и как да разбера дали не е разопакован и върнат?
Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Здравейте! Свалям си филм с 4К и го пускам през външен хард. Проблема е, че до колкото разбрах, може да го гледам само през Kodi-то а там субтитрите са с йероглифи. Видях, че има вариант да сваля няколко добавки, с който да активирам субтитрите на бг. Правилно ли съм разбрал или има и друг по-лесен вариант?
Нстройки > плеар > език > набор от знаци > стандартен
Отворяш КОДИ. Oтиваш на: system - settings - video - subtitles - character set - избираш Cyrillic (Windows)
Така трябва да излезнат на български.
Аз съм си свалил MX player от Google Play и гледам филми от външен хард през него. Нямам никакви грижи със субтитрите или възпроизвеждането на 4К
При мен настройката си седи на "Стандартен" и при KODI и при SPMC, и субтитритата никога не са се показвали на маймуница.