Първоначално публикувано от
vencifcl
XF9005 Calibration Settings
На роден език с преводачката
Настройки за калибриране
На базата на тези настройки +
Това ,
Оригинала мисля че е достатъчно да се постигне максимално качествената картина.
Актуализация на фърмуерa
Моите съвсем първи впечатления:
Първото нещо което ми направи впечатление е звука, за мен това е ТВ с най-добрият звук който аз съм чувал така че огромен + от мен. Сега когато става дума за филми и музика без отделна аудио система няма как да станат нещата

.
Нещо което разбрах в последствие след покупката е възможността да се разменят краката му и по този начин да е необходимо много по-малко място върху това на което го поставяме, за мен това си е екстра и не знам защо никъде не се споменава. Сигурен съм че има хора които не са си го купили само заради това че нямат достатъчно място къде да го поставят. Това е голям минус за Сони, на видеото се вижда за какво става дума.
Нещото което мен много ме разочарова (дори обмислях връщането на ТВ) е че в четирите ъгълчета на ТВ има много слабо затъмнение при определени цветове (бяло, синьо и зелено). Съвсем слабо е(едва ли щяха да го признаят за дефект) но дразни когато го знаеш, при шарена картина това няма как да се забележи. Мисля че когато използвах едноцветните снимки при настройката там това не се забелязваше. В последствие при включване на
Автоматично локално затъмняване този кусур изчезна

. Фактически
Auto local dimming и
X-tended Dynamic Rangе реално наистина оказват влияние в/у качеството на картината и според мен са си задължителни за употреба.
Ами за няколко дена толкова от мен.