Телевизор SONY KD-65XF8596 и Soundbar система SONY HT-ST5000
Здравейте,
Купих си ТЕЛЕВИЗОР SONY KD-65XF8596 и саундбар система SONY HT-ST5000 и съм с интерактивна телевизия на VIVACOM. Идеята е като се пусне телевизора, саундбар системата да се включва автоматично и звука да чува от нея. Проблема идва от там че когато HDMI кабела на VIVACOM е включен в телевизора при пускане на телевизора саундбар системата се включва но не се чува звук. След ходене по мъките няколко дни и разговор с СТЕМАРК – гаранционен сервиз на SONY, ми казаха че проблема е от устройството на VIVACOM. Направех опит с изключен кабел на VIVACOM, и всичко проработи, пускам телевизора, автоматично се пуска саундбар системата и има и звук.
Някой имал ли е такъв проблем и как да го реша, не ми се сменя телевизията, МОЛЯ ПОМАГАЙТЕ.
Отговор: Телевизор SONY KD-65XF8596 и Soundbar система SONY HT-ST5000
Ако могат да ти сменят бокса.Иначе няма оправия .Китайските боксове често блокират СЕК.Понякога е до бройка.Опитай при изключен бокс да дадеш приоритет на аудиосистема и тогава да закачиш вивакомското чудо.
Изпратено от моят LG-K350 с помощта на Tapatalk
Пробвай все пак и с друг HDMI кабел.
Имах подобен проблем но с бокс на мтел закачен на Sony XE9005 проблема го оправих като сложих hdmi 2.0 на бара и проблема изчезна с обикновен кабел неработи никаква идея защо.
Трябва да се използват качествени HDMI кабели!
Взех си от Сони център в Сердика МОЛ кабел на Сони 3м. за 40,00 лв. и с него не става. Хвърлих опаковката, а трябваше да вида какъв модел е. Ще се разходя пак до там.
Довечера ще пробвам вариантите който сте дали, дано да стане, че не ми се сменя телевизията.
После може ли впечатления от саундбара?
Няма как с тия китайски пръчки за 5лв .
Така се говореше преди и за камерите на телефоните...
Няма нищо общо в случая - нашите IPTV оператори ползват най-нискокачествени с цена на килограм и при това стари модели СТБ , които и за чеп за зеле не стават . Не стига, че не си вършат както трябва основната функция ами и вкарват грешки в свързаните с тях устройства и почват проблемите.
Не съм те разбрал... помислих че говореше за саундбарите.
Здравейте, пробвах всякакви варианти със хубави кабели на Sony и HAMA и нищо не се променя. Вариантите са VIVACOM да сменят устройството или да сменя телевизията. VIVACOM казаха че имат само един модел приемник, та въобще дали има смисъл. Има ли някакви филтри, преходници или нещо друго което да реши проблема?
Смени телевизията като използвай турена на телевизора с CAM модул. Остави и отзиви за саундбара.
Саундбара нали има оптика - вкл. сигнала от СТБ на Виваком директно там и си го включваш ръчно от дистанционното. Чак смяна на оператор (и плащане на неустойки) заради един саундбар ... айде няма смисъл ;)
п.п. Виваком имат два модела за IPTV - "новите" са по-малки и уж с по-добър хардуер ... ама не съм ги тествал, поне така пишат ползващи ги.
Здравей колега, един тъп въпрос. Предполагам че си вързал саундбара в hdmi arc порта.