Проблем със Sony Bravia kdl-43W756
Здравейте! Проблемът ми е следния, включвам телевизора, появява се логото на Сони, след това започва да зарежда андроида и много набързо се появява надпис "Устройство с висока консумация на енергия! Изключете кабел MHL!" в долния десен ъгъл, след това пак се рестартира и пак същото се случва. Моля, ако някой има представа, да помогне! Благодаря!
Отговор: Проблем със Sony Bravia kdl-43W756
Има проблем с HDMI входа, който поддържа MHL. Той е един и е написан кой е.
Може да махнете всички hdmi кабели и да пробвате без тях дали ще тръгне.
Ако работи, пробвайте дали все пак някой от hdmi входовете работи.
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Благодаря за бързия отговор, но няма вкарани HDMI кабели. Изкарала съм всички кабели от телевизора!
Цитат:
Първоначално публикувано от
marryjane
Благодаря за бързия отговор, но няма вкарани HDMI кабели. Изкарала съм всички кабели от телевизора!
Аз мисля, че трябва на сервиз да ходиш за поправка. Може да им звъннеш да ги питаш.
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Физически повреден HDMi порт (повредени и/или окъсени пинове в буксата) или вече изгорял HDMi controller. Последното се получава при свързване на включено в ел мрежата ТВ към друго работещо устройство със собствено захранване.
Огледайте внимателно с фенерче самата букса за повреди и външни метални тела, за всеки случак. Можя някой да се е пробвал с повреден кабел или с различна букса да включи в HDMI входа.
Както е написал колегата преди мен, проверете дали все още работи някой от останалите HDMI портове. Но не с устройството и кабела, които са били включени в повредения!
Какво е включвано в MHL-съвместимия порт? Телефон, накакъв приемник, игрова конзола, компютър?
Най-вероятно това устройство или неговият кабел (ако има окъсили физически пинове в буксата) е причинило проблема след пикове на захранващото напрежение. Така, че освен телевизора, почти сигурно е, че и то е за ремонт. Или поне HDMI интерфейсът му.
Успех!
Цитат:
Първоначално публикувано от
Gena_bs
Физически повреден HDMi порт (повредени и/или окъсени пинове в буксата) или вече изгорял HDMi controller. Последното се получава при свързване на включено в ел мрежата ТВ към друго работещо устройство със собствено захранване.
Огледайте внимателно с фенерче самата букса за повреди и външни метални тела, за всеки случак. Можя някой да се е пробвал с повреден кабел или с различна букса да включи в HDMI входа.
Както е написал колегата преди мен, проверете дали все още работи някой от останалите HDMI портове. Но не с устройството и кабела, които са били включени в повредения!
Какво е включвано в MHL-съвместимия порт? Телефон, накакъв приемник, игрова конзола, компютър?
Най-вероятно това устройство или неговият кабел (ако има окъсили физически пинове в буксата) е причинило проблема след пикове на захранващото напрежение. Така, че освен телевизора, почти сигурно е, че и то е за ремонт. Или поне HDMI интерфейсът му.
Успех!
Много благодаря за информацията! Не използвам MHL порта, но ще се свържа със сервиз!
Дано да е гаранционен, защото иначе цената на платката и ремонта са високи.
Не знам вече кой в АШ ("Здравец") се занимава с телевизорите. Постоянно търсят хора за сервиза, а само той е оторизираният от Sony.
https://locator.sony/bg_BG/servicece...ългария
Успех!