Проблем със всички приложения които се опитвам да инсталирам на sony KD XF 9005
Явно аз нещо не мога да направя, но нито браузер нито коди нито клониране общо взето нищо не се получава. Es explorer имам на телефона пробвах но не открива телевизора като му дам да търси андроид телевиор, изписва че някакво си remote debug не е включено на телевизора. Самия тв е с андроид 8 и цъках някакви опции в секция сигурност и опции на програмиста. Коди свалям от маркета, качих му линка Index of /repo, както е с две тирета и след това нищо не се случи. Пробвах и с Аптоид, влизам на сайта през някакъв измислен браузер и не ми разрешава да се свали. С клонирането не разбрах, приложението clone app трябва да е и на тв и на телефон или само на телефона, и как точно се клонира след това през es explorer се прехвърля към тв ли? Знам че ви занимавам излишно но помагайте.
Отговор: Проблем със всички приложения които се опитвам да инсталирам на sony KD XF 9005
За да инсталираш външни приложения (разбирай, не от Google маркет-а) ще трябва да активираш (инсталиране от непознати източници в настройките на телевизора)
Поне при телефоните с Android и Android TV Box-овете е така.
За да добавяш хранилища/добавки в KODI, трябва преди това да активираш от Настройки/Система/Добавки/Непознати източници
Ако опцията не е активна пусни режима Expert mode/Експерт за да се появят всички настройки на KODI
Отговор: Проблем със всички приложения които се опитвам да инсталирам на sony KD XF 9005
Нямам инсталиране от непознати източници. Четох един пост в който се цъка няколко пъти ок върху версията и се отваряло нещо си но при мен нищо не става. А и ако е възможно стъпка по стъпка как става инсталацията, директно от интернет от флашка от маркет? А и честно пак не разбрах какво да правя с кодито
Цитат:
Първоначално публикувано от
Belon123
Нямам инсталиране от непознати източници. Четох един пост в който се цъка няколко пъти ок върху версията и се отваряло нещо си но при мен нищо не става. А и ако е възможно стъпка по стъпка как става инсталацията, директно от интернет от флашка от маркет? А и честно пак не разбрах какво да правя с кодито
Enable Unknown sources on kodi 18 Leia to get the best Addons
Експерт режима се пуска от тук. 3. Settings Level.
За да ти се покажат всичко настройки на Kodi
Относно хранилище инсталираш това на Mar33
За повече инфо за добавките виж във горния линк.
Като може да си добавиш добавка Elementum, за филми, за субтитри subs/sabz
Kodi: Beginner to Expert 03 - Getting our first Add-on!
Пробва ли дали самата операционна система не се е бъгнала? При изключване на от контакта самият Андроид не се рестартира и ако е омазан си остава такъв. За да го рестартираш трябва при изключване от дистанционното не само да го натиснеш, а да задържиш копчето за няколко секунди, докато ТВто изключи. После при включване трябва да ти се появат кръгчетата и логото на Андроид.
Не съм го рестартирал, но es -а не разпознава тв-то, отделно ще видя утре да пробвам поне с кодито с разяснението на на горния пост.
- - - - - - - - - -
Цитат:
tek
Enable Unknown sources on kodi 18 Leia to get the best Addons
Експерт режима се пуска от
тук. 3. Settings Level.
За да ти се покажат всичко настройки на Kodi
Относно хранилище инсталираш това на
Mar33
За повече инфо за добавките виж във горния линк.
Като може да си добавиш добавка Elementum, за филми, за субтитри subs/sabz
Kodi: Beginner to Expert 03 - Getting our first Add-on!
Имах предвид за цъкане на ок версията на тв-то и се отваряло някакво меню в което се отмятало за инсталиране на приложения от непознати източници
Цитат:
Belon123
Не съм го рестартирал, но es -а не разпознава тв-то, отделно ще видя утре да пробвам поне с кодито с разяснението на на горния пост.
Имах предвид за цъкане на ок версията на тв-то и се отваряло някакво меню в което се отмятало за инсталиране на приложения от непознати източници
- - - - - - - - - -
Погледни това
Sony Android TV Apps Fix! Fixes Unknown Source App Installation & Updates! Sony Bravia 4K ultra 2019
Ако не си опитвал, изключи го от контакта за 10-15 минути.
Или в краен случай му върни фабричните настройки.
Ок благодаря, все пак ако някой реши в стъпки поне за едно от нещата да обясни
Цитат:
Belon123
Явно аз нещо не мога да направя, но нито браузер нито коди нито клониране общо взето нищо не се получава. Es explorer имам на телефона пробвах но не открива телевизора като му дам да търси андроид телевиор, изписва че някакво си remote debug не е включено на телевизора. Самия тв е с андроид 8 и цъках някакви опции в секция сигурност и опции на програмиста. Коди свалям от маркета, качих му линка
Index of /repo, както е с две тирета и след това нищо не се случи. Пробвах и с Аптоид, влизам на сайта през някакъв измислен браузер и не ми разрешава да се свали. С клонирането не разбрах, приложението clone app трябва да е и на тв и на телефон или само на телефона, и как точно се клонира след това през es explorer се прехвърля към тв ли? Знам че ви занимавам излишно но помагайте.
Абе човек, ти гугъл плей нямаш ли? Инсталирай от там.
Е имам, там е толкова орязано че за това е тази тема
Инсталирай си някакъв файлов мениджър от маркета (fx примерно, че той излиза първи в маркета и чрез него от флашка си инсталирай изтеглените апк-та) при пъреия опит да инсталираш апк през фх, ще ту каже, че е забранено, дай му да разреши, ще отвори списък с приложения, отметни че разрешаваш на фх дс инсталира. После си инсталирай от маркета sideload launcher, от него ще си отваряш тия 'не орязаните' приложения които си инсталирай, щото не са за андроидтв и няма да ти ги има в списъка.
Здравейте!
Аз искам да попитам самите приложения и примерно специално Kodi, как мога да проверя дали е с актуална версия и евентуално да се ъпдейтва?
Благодаря!
Ами в маркета, има секция твоите приложения и там има отделно, за кои има ъпдейт. Аз винаги спирам автоматичните ъпдейти, те по дифолт са пуснати. Предпочитам, когато аз преценя да ъпдейтна каквото искам.