Препоръчайте ми следващото Сони
Колеги старото ми вярно Сони е вече на 8г, и почвам да се замислям за някоя 55ца, понеже знам че при всяко нещо има препоръчан и доказан модел реших да Ви питам, кой към момента модел е за предпочитане, нещо до около 1200-1300 лева :) Не знам нужно ли ми е да има андроид или не :) За Олед още нямам кинти :)
Отговор: Препоръчайте ми следващото Сони
SONY KD-55XG8196
виж и тези
Philips 58PUS8505
TCL 55C815
Цитат:
Първоначално публикувано от
hristoslav2
SONY KD-55XG8196
виж и тези
Philips 58PUS8505
TCL 55C815
Благодаря ти за Сонито адаш, филипс да не видя :)
андроида е голям плюс - спестява ти пари за отделен плеар и дава допълнителни възможности за по-оптимално използване на телевизора
а да не говорим че хубав модел(висок клас) телевизор без андроид няма
По скоро се ориентирай към 55XG8596 или по стария XF9005 все още ги има по веригите, но е малко повече пара. Скоро го мярках в edigital 1.399 иначе е около 1600. Лично аз не харесвам 8096 и 8196
apmil4ev благодаря за разяснението за андроида, но както стана ясно то такъв какъвто искам неминуемо ще е с него :)
radoi сега ще огледам препоръчаните от теб модели, а би ли споделил на кратко или по подробно какво не харесваш на изброените от теб серии?
Беше повече от полезен, Благодаря ти, еии много мразя бавен телевизор, хлапетата имат в стаята една тошиба, верно най евтиното фул-хд за времето, ама много малоумен, къса ми нервите ако трябва нещо да му задам команда, само силата на звука реагира бързо хаха. А старото ми Сони 42W805A дори към момента си ме кефи как не се чуди за нищо, ама поостаря и ютуб много го тормози вече, често го рестартира, нещо му попрецаках и дисплея получиха се леко тъмни дъги, мисля че е станало при забърсване на праха по екрана но както и да е.
radoi много полезно инфо, и най вече с това да не се лутам между моделите, засилвам се на 8596 без да се отклонявам с други :) Разбрах че е хубаво да има автоматично локално затъмняване, предполагам го има 8596. Аз не съм супер взискателен, не съм нито киноман нито пък играя игри, обикновено тв в къщи работи като фонов шум, рядко гледаме нещо по дълго от час, ама пък обичам тв да е готин :)
Благодаря ти още веднъж!
- - - - - - - - - -
radoi..... забравих, как е със звука, нали не дрънка като някоя консервна кутия :)
серията 9000 е по-високия клас от 8500 - те и числа го показват :)
Да ама става скъпичко :) Инак 9005 наистина се намира тук там още на примамлива цена от към 1500+ лева. А IPS матрица не е ли за предпочитане пред локалното затъмняване на другата?
Това с ъглите ми е малко относително, у нас няма разлика на сонито дали го гледам фронтално, странично или отдолу... Та... Може и да има разлики при голям ъгъл но те не са забележими с просто око поне при мен
Цитат:
Първоначално публикувано от
pif4o
Благодаря ти за Сонито адаш, филипс да не видя :)
Аз имам 32инча Филиповци и се замислям следващият ми голям телевизор дали да не е Филипс. Кеф ти Андроид кеф ти Амбилайт. Няяяямаааа просто такава екстра като амбилайта според мен. В тъмното не уморява очите и направо потъваш в това което гледаш без да го забелязваш дори, някак подсъзнателно действа поне при мен де.
това е защото телевизорите ти са 32" и трика на Филипс работи :BigGrin
то и такова му е предназначението - един вид виртуално "увеличава" големината на картината