Отговор: Sony KD-49X8309C сгъна
То всичко подлежи на ремонт но въпроса е заслужава ли си. Аз лично не бих се разпарвял с нехо.
Изпратено от моят SM-G998B с помощта на Tapatalk
И аз си мисля, че може би няма да си заслужава ремонт, но пък може да е нещо лесно поправимо. Менюто си работи нормално, но в момента, в който пусна някой от hdmi изходите се появяват тези черти.
Получава се само при външен сигнал ? Провери ли HDMI кабела ? При всички източници на сигнал го има или само от някои ?
Пробвах да го вържа и към лаптоп и към екслпор тв. Също така пробвах с различни кабели. Разкачих го, преместих го и го бях подготвил за сервиз. Реших да направя последна проба и изведнъж тръгна.... Странна работа. Ще сменя разконителя (понеже е включен един много стар разклонител) и ще му сложа една защита от пренапрежение на АРС, понеже от край време се случва да забива я тв-то, я устройството на ментел. Преди екслпор бяхме със старите приемници и си забиваше, както и при експлор. Веднъж викахме техник от ментел, но не можа да установи нищо. Тръгна да обяснява, че било в кабела проблема и как трябвало да позлваме техните, а този, който позлвах към момента беше на Амазон (преди това един на Филипс) и просто няма как да са по-зле от техните китайчета.
Ако е свързан IPTV приемник от нашите кабеларки си е добре от време на време да го изключваш от захранване за 5-19 мин. , че се ошашква тв (и с махнат HDMI кабел). И точно техните кабели са си ментаци от всякъде барабар със самите им устройства :)
Абсолютни ментаци. Наскоро бях на гости и загледах еон. Виждат ми се по-читави от експлор-а, но и там предполагам, че не е много по-различно положението. За съжаление се отказахме от коаксиала преди няколко години, а май не е трябвало.
Най добрия образ е на коаксиалния кабел през вградения тунер на ТВ или скъп сателитен приемник не на български оператор.