Проблем със Sony KE-75XH9005
Здравейте! В края на Декември телевизорът се ъпдейтна с нова версия на софтуера и от тогава замазва на всички HD канали по телевизията. Телевизията е от локален интернет доставчик с CAM модул. На SD каналите също има леко замазване, но е съвсем леко. На HD е толкова зле, че практически не може да се гледа телевизията. Проверих как е в Youtube и Netflix, и там всичко е наред, картината е ясна и кристална. Първо реших, че е проблем от доставчика на телевизията, но вторият ми телевизор работи нормално и няма проблем (Panasonic, също с CAM модул). Остава да е проблем от ъпдейта, но не знам как да го реша. Има ли вариант да се върна към старата версия на софтуера?
Отговор: Проблем със Sony KE-75XH9005
Абсолютно същото, преди нова година и при мен, носих го на сервиз защото е в гаранция, смениха ми цялата платка, все едно нов телевизор, сега няма проблем със HD каналите със същия CAM модул, за да го установя това направо побърках персонала на кабелната.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Spoko
… (Panasonic, също с CAM модул). Остава да е проблем от ъпдейта, но не знам как да го реша. Има ли вариант да се върна към старата версия на софтуера?
Отиди на сайта и виж какви са опциите за ъпдейт с флашка. Ако има история на версиите там ще се види, далие възможно да ъпдейтнеш с по- стара.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Същия проблем и при мен с KD-43X81J. Естествено първо го отнесе кабелния оператор. Идваха, замерваха, смениха някакви джаджи и при качество на сигнал 100% и ниво 91-97% проблема си остана. На 07.12.2021г. не издържах и преди да захвърля ТВ-то в магазина се обадих в СОНИ-България. Описах проблема на девойчето което се обади и тя ме изпревари с въпроса на НD каналите ли го прави и имам ли САМ модул. Потвърдих и тя ме помоли да изчакам няколко минути на телефона докато се консултира с инженер. Пет мин. по късно ми каза съвсем спокойно, че се касае за софтуерен проблем и до три седмици ще има актуализация която ще реши проблема. Преди две седмици отново им звънях, говорих с младеж, който каза, че още няма ъпдейт и ако нямам търпение може да занеса ТВ-то в сервиз да сменят основната платка и това вероятно ще го оправи.
https://www.sony.bg/electronics/supp...icles/00275350
Чакам тоя прословут ъпдейт, но по принцип съм вече скептично настроен, че това ще помогне. Сони се изложиха много. забелязвам и проблем в поведението на wi-fi модула. Често губи връзка и през повечето време скоростта е много ниска.
Защо просто не вземете един външен СТБ (всяка кабеларка предлага такива) и да видите как е през него свързан към HDMI (според описаното от вас проблема би трябвало да е в тунера на тв).
Аз пък проблеми/влошаване в картината след ъпдейт не съм имал на нито един тв от всички модели и марки дето съм имал ...
Само едно ЛГ навремето си беше проблемно още с купуването (проблеми в звука на някои канали от тунера), което ония отричаха , въпреки че и чужди форуми реваха за проблема, лъгаха и за поставен 100хц панел (а си беше 50хц) - върнах им го и за доста време я бях задраскал тая марка от избора си на тв ;)
Светльо1, появи се и при мен проблема на 55x93j от седмица занимавам оператора да си оправя сигнала и трасето.
Вчера пробваха и с приемник. Проблема е само при поставен Ка Модул, без него и през приемник няма проблем.
Ще ходя до технополис сега да ми кажат, какво следва и ще чакам обновяване на версията.
Е след последният ъпдейт не се ли оправи, едно от нещата в него беше точно проблеми с модули?
При мен, въпреки че сигнала не е ОК и преди имаше подобни пикселизирания от време на време (които аз отдавах на лошия сигнал) , сега след ъпдейта няма (те бяха и само на определени пакети/транспондери) ?
Оправи се, вчера след контарите, като се прибрах и първо направих Ъпдейта.
Нещата си дойдоха на мястото.
Благодаря...
А, да сложим точка, че са оправили нещо с ъпдейт!
Кажи сега какво развалиха :)
Да, ъпдейта оправи нещата. Забелязвам подобрение и при работата на wi-fi. Мотаха се три месеца, не ги е срам. Сега всичко е нормално ако не считаме някои дразнещи бъгчета. Например ако един ден не е работил телевизора, включването е след второ натискане на бутона и е с рестарт. Пълно щастие няма, плащай скъпо и се радвай да оправят нещата троха по троха. Не го очаквах и е страшно разочарование.