Резултати от 1 до 11 от общо 11
Like Tree5Одобрявам
  • 2 Post By b.gogov
  • 1 Post By svetlio1
  • 1 Post By svetlio1
  • 1 Post By b.gogov

Проблем със Sony KE-75XH9005

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Проблем със Sony KE-75XH9005

Здравейте! В края на Декември телевизорът се ъпдейтна с нова версия на софтуера и от тогава замазва на всички HD канали по телевизията. Телевизията е от локален интернет доставчик с CAM модул. На SD каналите също има леко замазване, но е съвсем леко. На HD е толкова зле, че практически не може да се гледа телевизията. Проверих как е в Youtube и Netflix, и там всичко е наред, картината е ясна и кристална. Първо реших, че е проблем от доставчика на телевизията, но вторият ми телевизор работи нормално и няма проблем (Panasonic, също с CAM модул). Остава да е проблем от ъпдейта, но не знам как да го реша. Има ли вариант да се върна към старата версия на софтуера?

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jun 2001

Отговор: Проблем със Sony KE-75XH9005

Абсолютно същото, преди нова година и при мен, носих го на сервиз защото е в гаранция, смениха ми цялата платка, все едно нов телевизор, сега няма проблем със HD каналите със същия CAM модул, за да го установя това направо побърках персонала на кабелната.

4. Member
    Тук е от
    May 2013

Цитат Първоначално публикувано от Spoko Виж публикацията
    … (Panasonic, също с CAM модул). Остава да е проблем от ъпдейта, но не знам как да го реша. Има ли вариант да се върна към старата версия на софтуера?
    Отиди на сайта и виж какви са опциите за ъпдейт с флашка. Ако има история на версиите там ще се види, далие възможно да ъпдейтнеш с по- стара.

Sent from my iPhone using Tapatalk

5. Novice
    Тук е от
    Nov 2010

Същия проблем и при мен с KD-43X81J. Естествено първо го отнесе кабелния оператор. Идваха, замерваха, смениха някакви джаджи и при качество на сигнал 100% и ниво 91-97% проблема си остана. На 07.12.2021г. не издържах и преди да захвърля ТВ-то в магазина се обадих в СОНИ-България. Описах проблема на девойчето което се обади и тя ме изпревари с въпроса на НD каналите ли го прави и имам ли САМ модул. Потвърдих и тя ме помоли да изчакам няколко минути на телефона докато се консултира с инженер. Пет мин. по късно ми каза съвсем спокойно, че се касае за софтуерен проблем и до три седмици ще има актуализация която ще реши проблема. Преди две седмици отново им звънях, говорих с младеж, който каза, че още няма ъпдейт и ако нямам търпение може да занеса ТВ-то в сервиз да сменят основната платка и това вероятно ще го оправи.
    soraka и koko007 харесват това.

6. Novice
    Тук е от
    Nov 2010

https://www.sony.bg/electronics/supp...icles/00275350
    Чакам тоя прословут ъпдейт, но по принцип съм вече скептично настроен, че това ще помогне. Сони се изложиха много. забелязвам и проблем в поведението на wi-fi модула. Често губи връзка и през повечето време скоростта е много ниска.

7. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Защо просто не вземете един външен СТБ (всяка кабеларка предлага такива) и да видите как е през него свързан към HDMI (според описаното от вас проблема би трябвало да е в тунера на тв).
    Аз пък проблеми/влошаване в картината след ъпдейт не съм имал на нито един тв от всички модели и марки дето съм имал ...

Само едно ЛГ навремето си беше проблемно още с купуването (проблеми в звука на някои канали от тунера), което ония отричаха , въпреки че и чужди форуми реваха за проблема, лъгаха и за поставен 100хц панел (а си беше 50хц) - върнах им го и за доста време я бях задраскал тая марка от избора си на тв
    Swon одобрява това.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2014

Светльо1, появи се и при мен проблема на 55x93j от седмица занимавам оператора да си оправя сигнала и трасето.
    Вчера пробваха и с приемник. Проблема е само при поставен Ка Модул, без него и през приемник няма проблем.
    Ще ходя до технополис сега да ми кажат, какво следва и ще чакам обновяване на версията.

10. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Е след последният ъпдейт не се ли оправи, едно от нещата в него беше точно проблеми с модули?
    При мен, въпреки че сигнала не е ОК и преди имаше подобни пикселизирания от време на време (които аз отдавах на лошия сигнал) , сега след ъпдейта няма (те бяха и само на определени пакети/транспондери) ?
    Swon одобрява това.

11. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2014

Оправи се, вчера след контарите, като се прибрах и първо направих Ъпдейта.
    Нещата си дойдоха на мястото.
    Благодаря...

12. Member
    Тук е от
    Nov 2010

А, да сложим точка, че са оправили нещо с ъпдейт!

Кажи сега какво развалиха

13. Novice
    Тук е от
    Nov 2010

Да, ъпдейта оправи нещата. Забелязвам подобрение и при работата на wi-fi. Мотаха се три месеца, не ги е срам. Сега всичко е нормално ако не считаме някои дразнещи бъгчета. Например ако един ден не е работил телевизора, включването е след второ натискане на бутона и е с рестарт. Пълно щастие няма, плащай скъпо и се радвай да оправят нещата троха по троха. Не го очаквах и е страшно разочарование.
    Gena_bs одобрява това.

14.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Сравнение между KD-75X85J и KD-75XH9005
    От falkoneto във форум Sony телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 23-07-21, 21:12
  2. проблем със sony dsc-wx1
    От joiner във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 0
    Последно: 15-01-14, 20:04
  3. Отговори: 10
    Последно: 20-12-13, 14:37
  4. Проблем с BD Sony
    От pavlin_s във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 1
    Последно: 06-07-10, 10:46
  5. Помощ за проблем с SONY TV LCD KDL-32EX500 и SONY DVD REC AT100
    От asmil във форум Sony телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 21-03-10, 13:07

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе