Губи картина от HDMI входовете - XH9005
Телевизора е 65XH9005. Закупен е преди година и малко нов. Въпросния проблем го прави 3-4 пъти седмично. При пускане на телевизора няма картина на нито един от HDMI входовете. В менюто и в HOME всичко си е наред, просто за да получа сигнал от HDMI, трябва да влезна в менюто - после System и Рестарт. След рестарта всичко си работи. Видях в интернет че и други потребители са имали този проблем и си го оправят с рестарт, както и при мен. Въпроса е може ли да се направи нещо за да се избегна този проблем, защото е дразне. Имаше го и в началото като го взех, има го и сега. Нито един от няколкото ъпдейта на софтуера, които направих от тогава досега не е повлиял.
Отговор: Губи картина от HDMI входовете - XH9005
А пробвал ли си хард ресет
Става въпрос не за ресета през менюто
Фабрични настройки ли ? Не съм пробвал ама не ми се и иска да губа всички настройки и приложения. Иначе той проблема си го прави още от самото начало, надали му пречи някое приложение.
Какво има свързано към тв?
EON приемник на единия HDMI, а на другия конзола Xbox. Картината я няма нито от Xbox-a, нито от приемника. Смисъл самия проблем е от ТВ, а не от другите устройства.
с последния фирмуер ли си ?
Цитат:
Първоначално публикувано от
marto7
EON приемник на единия HDMI, а на другия конзола Xbox. Картината я няма нито от Xbox-a, нито от приемника. Смисъл самия проблем е от ТВ, а не от другите устройства.
Точно китайските пръчки дето ползват нашите ИПТВ оператори вкарват грешки в "умните" тв и някоя функция спира да работи ;)
Изключвай от захранване от време на време тв и ако не си сменял HDMI кабела на ЕОН-ското "чудо" пробвай с някой по-хубав.
Кои китайски пръчки ? Еон приемника ли ? Аз съм с него от около 7-8 месеца. Преди това сменях бях замалко с Huawei приемника, а ползвах малко и фюжън приемника на булсата. Проблема си го имаше при всички. Не изглежда да е пряко свързан с някой от приемниците. Преди сегашния Xbox Series X, бях с Xbox One. Никога не е имало включени повече от 2 HDMI у-ва и проблема си го е имало при всички.
Сите ;) ползвани от IPTV доставчиците ни - пробвай първо с по-хубав HDMI кабел (ако ползваш тоя от комплекта).
Писал съм и при мен за подобни случаи - последно ми блокира редактирането на листата с канали - рестарт от захранването и се оправи (това на стара плазма)..., докато не се бъгне нещо друго следващия път ;) (преди това беше пък ARC-а ...).
Имал съм много редки подобни случаи (черен екран на вход) на Сони с Андроид модел 2015 свързано към ПС3 , но само ако съм стартирал първо Пс3 и то да подаде команда за включване на тв и преминаването му на съответният HDMI вход.
п.п. рестарт не става ли и само със задържане на бутона за включване/изкл. (без да "ходиш" по менютата)
За рестарта само със задържане на бутона, досега не съм пробвал, но ще пробвам следващия път като го направи.
Иначе кабелите са HDMI кабелите са читави и то доста. Конзолата е вързана с тая от комплекта който идва с нея, той е HDMI 2.1 за 4k/120hz. EON-a пък е вързан с кабел, който е в компелкта на Xbox One конзолите. Пак е дебел и качествен,