Малко помощ за XR-48A90K.
  Здравейте. Вече 2 месеца откакто взех този телевизор и като цяло съм доволен. Добра картина, а звукът е още по-добър. Но за съжаление имам 2 проблема:
1. Използвам дистанционното MF-TX900U Bluetooth Voice Remote Control, закачено през блутута. В началото всичко беше наред, но от 2-3 седмици дистанционното започна да се разкача само от блутута, ти го закачаш и като поседи няколко минути пак се разкача. Допълнително, през IR ако пак не си го ползвал скоро, натискаш и телевизора реагира след 3-4 секунди лаг. После няма проблем ако натискаш скоро. Странно. Предполагам че телевизора нещо изключва автоматично, но нямам идея какво става и как да го оправя. Не че нещо, но е дразнещо. Идеи?
2. На телевизора инстралирах само едно обикновено Коди, само с 3-4 адд-она. Друго не съм слагал. От няколко дни започна да ме предупреждава за недостиг на свободно място в паметта. Трия кеша, но след ден пак започва. Ако трябва ще разкарам Кодито, но все пак си мисля че не може едно Коди да не може да сложи човек. Какво може да се направи по въпроса?
Благодаря.
     Отговор: Малко помощ за XR-48A90K.
  Пробвай с няколко минутно изкл. от контакта, ако нищо не стане махни Кодито и пак изкл. от контакта и ако отново няма резултат направи му хард ресет на телевизора.
Погледни дали няма и нови ъпдейти телевизора.

Кодито с репо МАР33 или си добавил други адони
  Това бяха първите неща които пробвах: рестарт на телевизора, после изключване от тока за половин час, махане на батериите на дистанционното, смяна с нови батерии, дотук ефект никакъв. Не съм пробвал да махна Кодито, довечера мога да го направя, и без това нали излезе 20 тези дни, ще сложа после новото. Кодито е с Мар33 и още 1-2 репа, но аддоните са ми 3-4 не повече. Забравих да кажа, че имам и HBOMAX, но с него нямам проблем. А ТВ-то го ъпдейтнах още в началото, няма нови ъпдейти.
  Във репото на Мар33 има програмка за почистване на файлове Temporary Files Cleaner се казва, виж и със нея дали ще има промяна.
  Отвори настройки-приложения или там където се намират и виж по колко място заемат, като цъкнеш на отделно приложение се вижда колко е. А може и като ти пише, че няма памет да видиш колко свободно има, то е в друго меню, не помня как се казва.
  Аз да върна информация, Коди-то беше заело 2.5гб място!!! , това за месец време и 5-6 пъти пускане да гледам нещо през него, въпреки че стрийма така и не го подкарах. Разкарах го, мястото се освободи, но промяна с дистанционното няма. Не съм правил ресет на телевизора, нямам време да се занимавам чак толкова.
Може ли да препоръчате някой свестен плеър и да не е много тежък? Вградения не разпозна доста от форматите.
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
Sad Reader  
 Аз да върна информация, Коди-то беше заело 2.5гб място!!! , това за месец време и 5-6 пъти пускане да гледам нещо през него, въпреки че стрийма така и не го подкарах. Разкарах го, мястото се освободи, но промяна с дистанционното няма. Не съм правил ресет на телевизора, нямам време да се занимавам чак толкова.
Може ли да препоръчате някой свестен плеър и да не е много тежък? Вградения не разпозна доста от форматите.

Коди е най доброто, просто не качвай адони и репота, а го ползвай само като плеар.
  Така, остана ми малко време и пробвах някои неща. Коди 20 се оказа много по-лек от 19, нямам идея защо, но е много по-бърз и заема много по-малко място, при мен със същите аддони отиде около 0.4гб сравнено с около 2.5гб за 19. Все още има проблем с елементум, не ми остана време да разбера защо не тръгва.
  Как инсталира Коди 20 на тв. С вече свален арк ли.
  Смъкнах на Google Play програмата Downloader by AFTVnews и през нея, има го описано в интернет. 64 битовия Коди не тръгна нормално, но 32 битовия си работи добре. Много съм доволен от Коди 20, много по-леко и бързо, явно доста са го пооправили спрямо тромавата 19 версия.
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
VanDan  
 Как инсталира Коди 20 на тв. С вече свален арк ли.

На мен вчера ми се ъпдейтна автоматично от Гугъл плей. Sony xf 9005.
  Здравейте! Мен друго ме "бъгва" как така от 16GB пише че има-няма 1.5ГБ свободни? :Д
  Поредната измама в дроид тАлАвизорите... :lol:
  8 гъбки за системата и 8 за инсталиране на външни апове, преди някоя година беше така. Във новите модели може още да са раздули системната заетост.