ТцЪ, тоА път явно от Сони са сгафили - има го и на сат. тунера ... и само на Сони-то, никой друг от тв ми няма проблеми от такъв вид.
Преглед за печат
ТцЪ, тоА път явно от Сони са сгафили - има го и на сат. тунера ... и само на Сони-то, никой друг от тв ми няма проблеми от такъв вид.
Авторът на темата е писал още в първото си мнение, че е пробвал на друг тв и няма грижи
Благодаря. Ще върна фабричните настройки и ще пиша дали има ефект. Снощи гледах на кои канали точно се проявява и е само на HD каналите категорично.
- - - - - - - - - -
Това поне ме успокоява, че не е от конкретната бройка. :)
Така - и от Сони казаха, че са наясно с проблема, но преди да го нося в сервиза да:
1. Видя дали съм последната версия на софтуера - с нея съм. Уж тази версия решавала проблема.
2. Да извадя СА модула и да гледам ефирна телевизия. С включен коаксиален кабел намирам само БНТ и то не насича, но не съм убеден дали е с HD качество и въобще този тест дали има стойност...
Някой има ли идея как да хвана цифрова ефирна ТВ? Правилно ли оставям само коаксиал и търся или?
Така - и от Сони казаха, че са наясно с проблема, но преди да го нося в сервиза да:
1. Видя дали съм последната версия на софтуера - с нея съм. Уж тази версия решавала проблема.
2. Да извадя СА модула и да гледам ефирна телевизия. С включен коаксиален кабел намирам само БНТ и то не насича, но не съм убеден дали е с HD качество и въобще този тест дали има стойност...
Някой има ли идея как да хвана цифрова ефирна ТВ? Правилно ли оставям само коаксиал и търся или?
Глупости на търкалета ;) ма сега ще взема да пробвам на свободните канали примерно от сателитния тунер ... може пък наистина СА модула да са осрали нещо
п.п. ще вземе да излезе вярно - гледам по Сервус мача - насичаше, извадих модула и сега не насича, дори и след повторното му поставяне все още не насича. На кабеларката имам само немски/италиански Сд канали свободни и не знам дали там ще има ефект
Да докладвам какво всъщност стана и как се реши проблемът, ако някой друг също го загази в тази посока...
След 4 посещения от А1 и няколко разговора със Сони България, при последния със Сони дамата от колцентъра каза, че е наясно с проблема и ме помоли да изпратя кратко видео по имейл, за да потвърди причината. След това получих имейл, в който се казва да се обърна към сервиз за смяна на платката, т.е. от А1, преди около месц-два са променили сигнала (май честота) и тази промяна не влияела добре на някои модели. След смяна на платката всичко изглежда наред...
Смяната се извърши от един супер любезен пичага от Стемарк - много експедитивно и коректно.
От Сони определиха действието на А1 като крайно некоректно и некомпетентно, та истината е някъде там...
Аз откакто съм махнал СА модула и гледам свободни сателитни няма проблем - сложа ли модула и там почват мизериите.
Така че извода за мен е ясени не смятам да ходя по сервизи за безсмислени ремонти... докато не ми потрябва пак тунера ;) ако до тогава не са пуснали ъпдейт да си оправят грешките.
п.п. на КТ Скат съм .
Здравей! Имам същия телевизор и същия проблем. Пак се появи преди няколко месеца. Доставчика е ВарнаЛАН. При проба на МСАТ без CI няма никакви проблеми. Коя платка смениха - дънната ли? Това на място ли стана. За съжаление не пазя кашона на телевизора. Но утре почвам да ги тормозя на Call центъра.
Зддравейте,
и аз съм със същия Тв и със същия проблем от вече 5 месеца или дори от февруарския ъпдейт ( пред последния ).
Първо започнах с техници от каб. оператор - Нетуоркс в гр. Разград - от там минах на оптика, пуснахме кабел директно от кутията долу, сигнала и ниво са уж на 100%. Да, но телевизора на платените канали и ХД насича, когато е с КА модула, извадя ли го и гледам свободни канали всичко е точно.
Преминах на вариант Сони съпорт - изпълних стъпките от мейла - както при колегата - проверка за най-новия ъпдейт, в който се цитира точно този проблем с макропикселирането, преглед на свободни канали.
Сега е ред да го върна в Технополис да го изпратят за смяна на платката, като последен вариант преди изобщо да си помисля за тунер.
Между временно пробвах и онлайн интереактивната телевизия на моя доставчик - то качеството им е отвратително, интерфейса два пъти по-зле от качеството.
Преди имах проблем изобщо с КА модула - декември излезе един ъпдейт и до февруари всичко беше перфектно.
Да споделя резултата от посещението на ТВ в сервиза - в крайна сметка реших да го изпратя в сервиза и там да проверят какво става, поне докато е в гаранция.
Оставих го в технополис, от където го взех и след 3 седмици ми го върнаха - няма информация, какво са сменили или направили ...
Важното в случая, че телевизора се подобри и оправи работата с КА модул и вече го няма дразнещото пикселизиране на картината.
Погледни какво са написали в гаранционната карта. Провери и с коя версия на фирмуера си.
Макроблокинга (грешно наричан "пикселизиране") се дължи да проблеми в трасето - понякога липсват цели пакети информация и телевизора не може да ги запълни в картината.
Интерактивна телевизия, IPTV, VOD, SVOD - при всички тях се използва компресия, често прекалено голяма и от там пада качеството на картината.
Проблема си е точно от тях предизвикан с калпав ъпдейт - тв нямаше проблеми преди априлския (или някъде там) ъпдейт, няма проблем и ако няма поставен СА модул, както и нямат проблем други модели на Сони ползвани със същия сигнал.
Така че тия малоумни оправдания с кабеларките да си ги наврат там дет слънце не огрява;)
Проблема си беше баш в телевизора.
Бях с най-новия фирм... и ъпдейт. Първо трових техниците на кабеларката, пуснахме директно сигнал и проблема си стоеше ...
Светльо е описал точно ситуацията. Между декември и април - телевизора си бачкаше перфектно. После се случи нещо ...
След посещение в сервиз - телевизора си работи добре. Сега от време на време се обърква, и не чете модула или не е пълен списък с каналите, но го отдавам на смущения в сигнала.
П.С.
Не можах да редактирам горното съобюение.