Отговор: Sony BRAVIA XR | A95K | 4K OLED
Цитат:
Първоначално публикувано от
solo5
Виж функцията Motionflow и експериментирай с нея.
Здравей! Ами... И това вече го правих и пробвах, но за съжаление без положителен ефект!... И така... Ок. Добре. Мерси много, все пак за включването!... :) :thumbup
Цитат:
tek
Честито
Bobsano ,за придобивката. Да си е ползваш със здраве!
Това е така наречения "ефект сапунена опера", (добавяне на изкуствено на допълнителни кадри fps) за гладко възпроизвеждане на картината
Той е наличен в новите ТВ от повече от поне 10 години. За различните производители, името е различно, а ефекта е същия "мазоч"
How to Disable the Annoying Soap Opera Effect That's Ruining Your TV
Здравей! Мерси много! Ахам... Ясно! Ок. Добре. Еми... Иначе, аз видях линка, който си постнал и направих необходимите настройки, като сложих режима на картината, да е - Кино и съответно изключих MotionFlow - а и другите настройки свързани с него и наистина има някакво подобрение, но поне според не е много голямо и не е достатъчно това подобрение!... Та така... Мерси много и на теб, че се включи в темата!... :) :thumbup
Все пак, тези дни, ще продължавам, да правя опити и експерименти... Весели празници на всички! Живи и здрави! И до скоро!... :) :thumbup :thumbsup:
Здравейте отново! Значи... Първо... За много години на всички! Живи и здрави!... Та... Тези дни мисля, че изтествах и изпробвах почти всичко, като режими и настройки на картината на моя тв, както и смених самите HDMI кабели и ги свързах в подходящите HDMI портове, но за съжаление подобрението на проблема е съвсем малко, но не е достатъчно! Иначе... Поне според мен от това, което тествах и пробвах е мисля, че този проблем с тв - то не е свързан с така наречения - Ефект на Сапунена Опера, а е нещо друго, но какво е точно и как да го оправя, не знам!?... А и това мазане/размазване на картината се забелязва в тази част на екрана само, където е движението!... Примерно... Забелязва се най - много при компютъра, както и при Спорт, когато гледам от приемниците ми, като най - вече спорта е Футбол!... Та така... Общо взето е странен проблема, но се надявам, че може, да се оправи или поне, да се намали драстично този ефект/дефект!... И така... Ок. Добре. Еми... Надявам се, че този път, ще се включат повече хора, които да се отзоват! Благодаря предварително на всички! Чао засега. Лека вечер. И до скоро!... :)
Цитат:
Bobsano
…Примерно... Забелязва се най - много при компютъра, както и при Спорт, когато гледам от приемниците ми, като най - вече спорта е Футбол!... Та така... Общо взето е странен проблема, но се надявам, че може, да се оправи или поне, да се намали драстично този ефект/дефект!... …
Направи си един рисет на телевизора на не си разбъзикъл нещо и може да направиш клипче да видим забелязва ли се.
Виж дали се забелязва на самият телевизор на настройки по подразбиране след като рисетнеш, без външен източник от HDMI.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Здравей и на теб! Ами... Дали, ще е възможно, да направя видеа с телефона, но без да правя ресет на телевизора!? Питам, защото ако тръгна, да правя ресет на тв - то, то имам много запазени настройки и приложения и ще трябва да правя всичко отначало!... Но и не знам дали, ще може да се види самия проблем, при положение, че правя видео с камерата на телефона!? И така... Ок. Добре. Благодаря ти много, все пак, че се включи в темата. Чао засега. Лека вечер. И до скоро!... :) :thumbup
Цитат:
Bobsano
Здравей и на теб! Ами... Дали, ще е възможно, да направя видеа с телефона, но без да правя ресет на телевизора!? Питам, защото ако тръгна, да правя ресет на тв - то, то имам много запазени настройки и приложения и ще трябва да правя всичко отначало!... Но и не знам дали, ще може да се види самия проблем, при положение, че правя видео с камерата на телефона!? И така... Ок. Добре. Благодаря ти много, все пак, че се включи в темата. Чао засега. Лека вечер. И до скоро!... :) :thumbup
А как знаеш че някоя от твоите настройки не е проблемна? Най-добре рисет според мен, ти си решаваш сам.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ако проблема е само на външни източници... дали не е проблем с настройките (възможностите) на самите външни устройства?
Ако гледаш през вградените тунери има ли подобни проблеми?
Можеш да резетнеш менютата и подменютата на картината, без да резетваш целият телевизор.
Цитат:
svetlio1
Ако проблема е само на външни източници... дали не е проблем с настройките (възможностите) на самите външни устройства?
Ако гледаш през вградените тунери има ли подобни проблеми?
Здравей! Ами... Не ми се вярва, да е от самите външни източници, защото те са много добри, като параметри и характеристики! Иначе, досега не съм тествал на вградените тунери, защото няма какво толкова да пусна като сигнал на тях за сравнение!... Все пак съм тествал на самия телевизор приложенията, като ТиВиМейт и Ютуб, но и там си го има има проблема!... И така... Ок. Добре. Благодаря и на теб, че се включваш в темата!... :)
Цитат:
solo5
Можеш да резетнеш менютата и подменютата на картината, без да резетваш целият телевизор.
Е... Ок, но и това го пробвах вече, но за съжаление без положителен резултат! И така... Еми... Благодаря ти много и на теб за включването!... :)
Освен да провериш за някакви ъпдейти на софтуера на телевизора, които да инсталираш, за друго не се сещам
Ок, ноо... И софтуера на телевизора, както и всички приложения са си със последните версии!... Тоест всичко е обновено и е актуално! И така... Еми... То и аз вече почвам, да се поизчерпвам откъм идеи!... Ок!... Благодаря ти много, все пак, че се отзоваваш!... :) :thumbup :thumbsup:
Цитат:
Bobsano
Поне според мен от това, което тествах и пробвах е мисля, че този проблем с тв - то не е свързан с така наречения - Ефект на Сапунена Опера, а е нещо друго, но какво е точно и как да го оправя, не знам!?... А и това мазане/размазване на картината се забелязва в тази част на екрана само, където е движението!... Примерно... Забелязва се най - много при компютъра, както и при Спорт, когато гледам от приемниците ми, като най - вече спорта е Футбол!...
Цитат:
Bobsano
Здравей! Ами... Не ми се вярва, да е от самите външни източници, защото те са много добри, като параметри и характеристики! Иначе, досега не съм тествал на вградените тунери, защото няма какво толкова да пусна като сигнал на тях за сравнение!... Все пак съм тествал на самия телевизор приложенията, като ТиВиМейт и Ютуб, но и там си го има има проблема!
Смени източника на сигнал. Приложенията за стрииминг, не стават за тестване.
Здравей и на теб, Човек! Аха... Ок, но за да сменя източника на сигнал, ще се наложи, да търся устройства от други хора!... Та... Да, ще потърся тези дни други подобни устройства от мои хора и ще тествам отново, за да видя и сравня, дали ще има някаква положителна разлика или няма, да има!... И така... Ок. Добре. Благодаря много и на теб за идеята и за включването в темата!... :) :cool: :thumbup :thumbsup:
Изтегли някой UHD филм и си го пусни през USB флашка или SSD диск.
Блу рей ремукс пусни има в торентите
А какъв е проблема да се върне на заводски настройки? След това работата е не повече от 10-15 минути.