Отговор: TCL телевизори (инфо на първа страница)
Не знам за ''дявола във въздуха'',така че го оставям на правещите такива коментарии.За колко пари ще го хванат ,те си знаят.
Знам,че тук всичко си знаят и без мен,така че няма да давам отзиви.
Давам само интересни коментарии от нефорумни експерти
https://www.youtube.com/watch?v=onYwJGIh8xA
https://www.youtube.com/watch?v=IqSZlxTyD0s
- - - - - - - - - -
Цитат:
[Board;1086991]Много ми е интересно сравнението с OLED-a, което правиш. Надявам се наистина китайците да са докарали картината близо до това.
Надявам се че второто сравнение отговаря на въпроса ти и защо го правя.
Имам 2 OLED тв-ра(първия мина 10 години употреба) и един съм продал,заради размера.Така,че горе долу съм наясно.
Гледам най-много спорт(всички спортни канали) и филми вкл NETFLIX(premium с HDR,Dolby Atmos),HBO,Skyshowtime.
Поръчах за една спалня и TCL 55C6K от Емаг.В момента доставките се бавят и моя още стои като поръчка за три дни...'''доставка до 29.11.''.:BigGrin
Ама няма за къде да бързам.Имам шест тв-ра и чакам ''дявола'' за седмия.Сега взех нов приемник от А1,де..
Между другото Андроид приемниците на А1 са по-зле от първите с кабел(дето вървят и без нет,ако не искаш на запис).Иначе си е удобен,че върви навсякъде където има нет.
Тия хамериканци са толко тъпи, че един телевизор правилно не могат да го сложат в пикапа.
Цитат:
Първоначално публикувано от
kompira
AntrAcsA, ти нали поръча C6K на черния петък - какво стана, върна ли го, че сега си с C7K? Отзиви?
На моят P7K дистанционното е същото с това, което показа на снимката. Но аз не го ползвам - само за настройките и сега си седи в шкафа. Имам външен ТВ бокс, който управлявам с неговото дистанционно, като съм го обучил да пуска и спира телевизора.
Може да се каже че имам и двата или по скоро имам достъп и до двата! Макар че единия е на майка ми и т.н. но това е друга тема.
Накратко: Ако ги гледате поотделно в домашна обстановка, и двата телевизора изглеждат чудесно, не може да ги различиш един от друг. Но сложите ли ги един до друг, веднага става ясно защо C7K е по-скъп. Разликата не е само в контрола на подсветката, а в грубата сила C7K е почти 3 пъти по-ярък и това си личи веднага в HDR съдържание, но пак, САМО ако ги поставиш един до друг, по отделно C6K също изглежда впечетляващо.
Впечатления:
TCL са спестили от всичко възможно (корпус, кашони, дистанционни), за да налеят целия бюджет в панела. Дистанционните са толкова леки, изглеждат като детски играчки от " зрънчо " , но това спира да те вълнува, когато пуснеш ТВ-то и някой хубав HDR клип.
ВАЖНО: Задължително изключете ЕКО настройките и сензорите за светлина! Направите ли го ефектът е WOW.
C6K (VA панел): Има по-малък ъгъл на виждане и под наклон се забелязва лек „блуминг“, но гледате ли централно , няма драми, контраста и черното са супер, но съм сигурен че слагат по качествени VA панелина C7K.
Сравнение с конкуренцията: Hisense например предлагат много по-солидна изработка (пластмаси и сглобка), но липсата на Android/Google TV при тях е голям минус, който TCL печели категорично.
Изводът ми:
Въпреки че C7K е много по-мощен като яркост и е с по-новия Pentonic чипсет (което го прави по-актуален за вбъдеще), ако имате колебания заради бюджета, взимайте смело C6K и си спестете тези 400-500 лв. За масовия потребител разликата не оправдават чак такъв скок в цената, а C6K сам по себе си е „best buy“ на промоциите, но на редовни цени бих се замислил.
От към отбработка на движенията, все още мисля че TCL са далеч от Samsung, LG и Sony, въпречи че се опитват.
Цитат:
AntrAcsA
Въпреки че C7K е много по-мощен като яркост и е с по-новия Pentonic чипсет
.
Последно, С6К с кой по-стар чипс е?
За обработка на движения с тези бюджетки трудно. пробвайте С8 и 9.
1 Прикачен файл(ове)
Здравейте, вчера ми остана време да си закача най-накрая телевизора на стойката (TCL 85C8K). Поразбутах настройките на картината според това каквото намерих из нета, изпробвах варианти и по мое усмотроние.Използвам ЕОN TV, а за тест на HDR свалих няколко Blue Ray филма. В YouTube клиповите с Dolby Vision и UHD и HDR всичко е прекрасно. Единствената забележка ми е със субтитрите (вж.снимката - макар, че на нея не си личи толкова) - вторият ред субтитри където стоят в черния фон на филма са бежови, а първият където фона е самитя филм - са ярко бели. Това е доста осезаемо (щом жена ми го забеляза). След като от настройки ги направих да са бежови, нещата са по-добре.
Но нещо (най-вероятно аз не се справям с настройките) upscaling е... нещо което не ми харесва. Доста си личат артефактите на картината, а го гледам от 4-5 метра. Освен това пуснах футбол - вървеше от бTV Action - тревата беше изключително измита- много светло зелена - напълно неестествена, белите линии на терена ти се набиваха в очите.... абе зле! Kакто казах, настройките на картанита са долу горе според всички ревюта които намерих:
на warm 5 образа няма нищо общо с действителността .. всичко е много жълто-червено ,откъде ги извади тия настройки .. сложи си го на стандарт или warm 1 най много .. пусни му автоматичната яркост - инак яркост 30 ако го гледаш вечер в тъмна стая е много ярко ,денем ще е ок
По всички ревюта и тестове на модела - това са най-добрите настройки за SDR съдържание! А warm 1 още повече би засилило ефеткта на измита трева! Ще стане още по-безцветна!
И на моят TCL като му задам профил "Movie", слага Warm 5, т.е. според производителят (и не само), топлите цветове повече се доближават до реалността. Експериментирам и аз с различни стойности на настройките, пък ше видим. :BigGrin
Преди малко се позаиграх още - намалих и Контраста на 80, както и някои други неща (включително 2-точковия баланс на бялото) и лично на мен ми допадат вече цветовете. Но... upscaling-a (поне мое субективно мнение разбира се) е най-слабото звено на този телевизор. По MAX SPort, футболните мачове са трагедия! Дори 4к съдаржанието на футбол на Duema Xtra не е добро! Най-успокоителното за мен е че не гледам футбол :)
Аз за телевизия чак толкова не се напъвам да правя настройки, че те всеки канал (че и различните предавания/филми в един канал) си плющи/ят по собствени стандарти.
Повечето неща са с подобни стойности като ползвам дори "стандарт" за телевизия, но "топъл" ми е на 2 - на 5 всичко става жълто.
Нашите канали излъчват в повечето случаи мачовете с потресаващо качество, така че не разчитай много на тях. Чат пат се случва да гледам по турски канали (обикновено TRT) от сателита и винаги са явно по-добре от същия мач по нашите телевизии...
Та всичко отгоре от известно време по Макс-овете (и по тия в бтв групата) коментара е с в пъти по-ниско ниво отколкото звука от студиата.
Цитат:
svetlio1
Нашите канали излъчват в повечето случаи мачовете с потресаващо качество, така че не разчитай много на тях. Чат пат се случва да гледам по турски канали (обикновено TRT) от сателита и винаги са явно по-добре от същия мач по нашите телевизии...
Та всичко отгоре от известно време по Макс-овете (и по тия в бтв групата) коментара е с в пъти по-ниско ниво отколкото звука от студиата.
И аз така - като гледам спорт, например тенис мачове, предпочитам спортните канали на поляците от Polsat пакета на Hotbird 13E, които са напред с материала, спрямо нашите Max Sport-ове например.
Цитат:
brabusbg
Здравейте, вчера ми остана време да си закача най-накрая телевизора на стойката (TCL 85C8K). Поразбутах настройките на картината според това каквото намерих из нета, изпробвах варианти и по мое усмотроние.Използвам ЕОN TV, а за тест на HDR свалих няколко Blue Ray филма. В YouTube клиповите с Dolby Vision и UHD и HDR всичко е прекрасно. Единствената забележка ми е със субтитрите (вж.снимката - макар, че на нея не си личи толкова) - вторият ред субтитри където стоят в черния фон на филма са бежови, а първият където фона е самитя филм - са ярко бели. Това е доста осезаемо (щом жена ми го забеляза). След като от настройки ги направих да са бежови, нещата са по-добре.
Но нещо (най-вероятно аз не се справям с настройките) upscaling е... нещо което не ми харесва. Доста си личат артефактите на картината, а го гледам от 4-5 метра. Освен това пуснах футбол - вървеше от бTV Action - тревата беше изключително измита- много светло зелена - напълно неестествена, белите линии на терена ти се набиваха в очите.... абе зле! Kакто казах, настройките на картанита са долу горе според всички ревюта които намерих:
Извинявай, не искам да ме разбираш погрешно (напълно е възможно и аз да съм те разбрал грешно), но… както те слушам, C8K не е за теб. Това е ТВ за гейминг и спорт, говорим за около 4500 нита яркост. Тук за естествени и реални цветове out of the box няма какво да говорим, а и TCL никога не са се стремели към това. Да, ако си поиграеш с настройките, може да помогне, но това:
Picture Mode: Movie
Brightness: 30
Gamma: 2.2
Color Temperature: Warm 5
Contrast: 100
Local Contrast: High
Dynamic Contrast: Off
Peak Luminance: Standard
според мен е все едно да вземеш Ферари и да го караш на ръчна спирачка. Един C6K щеше да ти свърши перфектна работа.
Ако търсиш естествени цветове, добра обработка на картината и хубав ъпскейл, тогава вече трябва да гледаш към Sony с XR или Samsung OLED 65S90F (FAT моделът, за да си сигурен, че е QD-OLED, а не WOLED). Това щеше да е идеалният вариант за теб, а като пари е горе-долу колкото C8K, даже понякога по-евтин.
Но това си е мое мнение, спокойно мога и да греша.
Аз съм фен на ярките телевизори :D и затова мисля, че C8K е супер. Да си го ползваш със здраве дълги години. И си сложи един Wi-Fi 6 рутер, ако ще гледаш филми с висок битрейт, ТВ-то поддържа AX и ще си ги дърпа без проблеми.
Цитат:
AntrAcsA
Извинявай, не искам да ме разбираш погрешно (напълно е възможно и аз да съм те разбрал грешно), но… както те слушам, C8K не е за теб. Това е ТВ за гейминг и спорт, говорим за около 4500 нита яркост. Тук за естествени и реални цветове out of the box няма какво да говорим, а и TCL никога не са се стремели към това. Да, ако си поиграеш с настройките, може да помогне, но това:
Picture Mode: Movie
Brightness: 30
Gamma: 2.2
Color Temperature: Warm 5
Contrast: 100
Local Contrast: High
Dynamic Contrast: Off
Peak Luminance: Standard
според мен е все едно да вземеш Ферари и да го караш на ръчна спирачка. Един C6K щеше да ти свърши перфектна работа.
Ако търсиш естествени цветове, добра обработка на картината и хубав ъпскейл, тогава вече трябва да гледаш към Sony с XR или Samsung OLED 65S90F (FAT моделът, за да си сигурен, че е QD-OLED, а не WOLED). Това щеше да е идеалният вариант за теб, а като пари е горе-долу колкото C8K, даже понякога по-евтин.
Но това си е мое мнение, спокойно мога и да греша.
Аз съм фен на ярките телевизори :D и затова мисля, че C8K е супер. Да си го ползваш със здраве дълги години. И си сложи един Wi-Fi 6 рутер, ако ще гледаш филми с висок битрейт, ТВ-то поддържа AX и ще си ги дърпа без проблеми.
Няма проблем. Няма място за засягане. За това са форумите за да изказваме мнения. И да, знам че Сони се справя най- добре с upscale-a, но за цената грешиш. А цената беше основното и единствено нещо да избера този телевизор (рязбира се и всички положителни ревюта за него). 85” модел на C8K го взех за 3000лв. Няма абсолютно никакъв аналог като цена нито Sony, нито Samsung, нито LG.
Пробвай да намалиш тези трите
Color Temperature: Warm 2
Contrast: 80
Local Contrast: Mid