Отговор: TCL телевизори (инфо на първа страница)
Имам идея която може да пробваш да оправиш частично проблема.
Разкачи всичко свързано.
Хвани здраво с две ръце телевизора (от двете страни) вдигни го и го разклати наляво-надясно-наляво..Целта е, да наместиш дифузьорите.
Ако не стане по горният начин, пробвай като го завъртиш на 90 градуса- проблемната лява част застава отдолу, дясната отгоре и 2-3-пъти тръскаш леко надолу-нагоре-надолу, като внимаваш да не го изтървеш! Желателно е да го държите двама.
В RTINGS го правеха, като прибираха телевизора обратно в кашона със стиропорите и тръскат кашона. Ставаше въпрос за Samsung QE.
Никакъв проблем не е това,не съм го виждал въобще.Може самия телефон така да го е заснел.Релно не се вижда въобще.
п.п.разбрах какво е :) Отражение от вратата на терасата ,която е с обикновенни щорички и свети през нея и се намира на 50см от телевизора.
Здравейте,
Извинявайте, че още с първото си мнение във форума, моля за съвет и помощ, но никъде другаде в нета не срещнах хора способни да помогнат.
Запътил съм се да взимам смарт тв за кухнята, което трябва да е 32-43 (макс) инча и много държа да е android tv. Понеже и бюджетът е сериозно ограничен се постарах да чета и общо взето оставам с впечатление, че TCL-ите са поне една идея по-добре от марките на Vestel. Тъй като ще използвам тв-то само за стрийминг в интернет (netflix, youtube, a1 тв, диема екстра, вбокс) мисля, че резолюция дори и само fhd ще ми е достатъчна. Но не искам да падам на HD ready.
В този ред на мисли спирам погледа си на TCL 40ES560, който се предлага от Техномаркет с 5 години гаранция.
Питанията му по него са следните:
1) Коя година е модела? На различни места виждам различни информации. 2018 или 2020?
2) Процесорът му дали ще може да се справя със стриймване на fhd съдържание в youtube, netflix и chrome?
3) Като цяло ще ми свърши ли работа този модел?
Благодаря за вниманието и ще се радвам на всякаква помощ!
Цитат:
Първоначално публикувано от
vakill
Ха, много интересно! 4K HDR през DLNA и ми се струва, че върви чудесно без да накъсва. Това как го постигна? Аз преди няколко месеца се скъсах да се опитвам, да променям настройки, изписах сума ти коментари в различни теми и накрая се отказах. Просто ми накъсва 4K-то и това е. И с Plex съм пробвал и с Kodi и с други... Важно е да уточня, обаче, че връзката между лаптопа и рутера ми е по Wi-Fi. Как е при теб?
Цитат:
georgivb
Здравейте,
Извинявайте, че още с първото си мнение във форума, моля за съвет и помощ, но никъде другаде в нета не срещнах хора способни да помогнат.
Запътил съм се да взимам смарт тв за кухнята, което трябва да е 32-43 (макс) инча и много държа да е android tv. Понеже и бюджетът е сериозно ограничен се постарах да чета и общо взето оставам с впечатление, че TCL-ите са поне една идея по-добре от марките на Vestel. Тъй като ще използвам тв-то само за стрийминг в интернет (netflix, youtube, a1 тв, диема екстра, вбокс) мисля, че резолюция дори и само fhd ще ми е достатъчна. Но не искам да падам на HD ready.
В този ред на мисли спирам погледа си на
TCL 40ES560, който се предлага от Техномаркет с 5 години гаранция.
1) Коя година е модела? На различни места виждам различни информации. 2018 или 2020?
2) Процесорът му дали ще може да се справя със стриймване на fhd съдържание в youtube, netflix и chrome?
Отговора на всички въпроси е "да". Модела е от края на 2018та.
@georgivb - Тъй като ще използвам тв-то само за стрийминг в интернет - с телевизор нищо не можеш да стриймваш - или си оправи понятията , или сменяй техниката.
Цитат:
georgivb
Здравейте,
В този ред на мисли спирам погледа си на
TCL 40ES560, който се предлага от Техномаркет с 5 години гаранция.
Скачай смело ако си решил.Но личното ми менние е ,че в момента разликата между 40 FullHD 2018 и 43 4К 2019 е едва 80лв ,и някак везните са ясни.Особенно в предвид факта ,че ще гледаш Netflix.
Цитат:
Ха, много интересно! 4K HDR през DLNA и ми се струва, че върви чудесно без да накъсва. Това как го постигна? Аз преди няколко месеца се скъсах да се опитвам, да променям настройки, изписах сума ти коментари в различни теми и накрая се отказах. Просто ми накъсва 4K-то и това е. И с Plex съм пробвал и с Kodi и с други... Важно е да уточня, обаче, че връзката между лаптопа и рутера ми е по Wi-Fi. Как е при теб?
При мен също накъсваше въпреки ,че съм на кабел.Шибнах му един гигабитов суич (emag 17лв) след виваконският рутер и всичко литна.На Аватар 102Gb версия достига в HDR моменти до 220mbs.
Цитат:
vakill
... При мен също накъсваше въпреки ,че съм на кабел.Шибнах му един гигабитов суич (emag 17лв) след виваконският рутер и всичко литна.На Аватар 102Gb версия достига в HDR моменти до 220mbs.
Уоу! Впечатляващо! Значи връзката компютър-рутер-телевизор е изцяло с LAN кабел при теб? Аз съм на A1 и съм много доволен от скоростта на интернета (70mbps и нагоре понякога), но скоростта на домашната мрежа за DLNA просто не е достатъчна явно и 4K content-а насича. Може ли малко повече информация за този суич? Каква роля всъщност играе той, че увеличава по този начин скоростта на връзката?
суича дава директна гигабитова връзка между домашните ми устройства.В случая имам 2 компа,ps4 и телевизора.
Също съм сложил tp link ue-300 gigabit адаптер на телевизора и съответно компютрите ми са с гигабитови ланки.Но съм пробвал на мегабитовата вградена ланка също не засича и изпъва пределните 100mbs от нея.
Цитат:
vakill
суича дава директна гигабитова връзка между домашните ми устройства.В случая имам 2 компа,ps4 и телевизора.
Един вид усилва сигнала или? Смисъл малко не мога да загрея. :BigGrin Как я "дава" тая директна връзка, ако я няма. Знам, че суича се ползва най-често на размножаване на интернет сигнала към повече устройства.
Разликата идва от наложеното ограничение в битрейта на Lan порта на телевизора. Чрез гигабитовият адаптер(Lan-USB 3,0) прескачаш това ограничение.
Цитат:
hristoslav2
Разликата идва от наложеното ограничение в битрейта на Lan порта на телевизора. Чрез гигабитовият адаптер(Lan-USB 3,0) прескачаш това ограничение.
Така е,но в случая с рутер дори не можеш да го достигнеш.Пак казвам дори и с вградената ланка на телевизора се гледа нормално стига комуникацията между телевизора и компютъра да не минава през рутера,а само през суича.
Цитат:
vakill
Така е,но в случая с рутер дори не можеш да го достигнеш.Пак казвам дори и с вградената ланка на телевизора се гледа нормално стига комуникацията между телевизора и компютъра да не минава през рутера,а само през суича.
Връзката м/у телевизора и компютъра ти е с LAN кабел само през суича, така ли? Не минават изобщо през рутера?
Пичове, сложете си по един читав рутер с гигабитови портове. И не се занимавайте с глупости.
Цитат:
NeRoX
Връзката м/у телевизора и компютъра ти е с LAN кабел само през суича, така ли? Не минават изобщо през рутера?
Рутера е преди суича.Просто кабела го включваш в някой порт на суича и в един от клиентските портове на рутера сиреч ДА НЕ Е в wlan-a.
п.п.друг рутер не мога да сложа понеже няма да имам телевизия.Говорил съм с виваком по въпроса,а и съм пробвал с друг рутер.
Koлеги откъде да си сваля последния ъпдейт за C715?