Здравейте, имам питане за потенциална покупка. 65C69K (1149лв)
с 5 години гаранция или 65Q7C с 2 години гаранция (1470лв). Реално дилема между C6K и C7K. Какъв избор бихте направили на мое място?
Преглед за печат
Здравейте, имам питане за потенциална покупка. 65C69K (1149лв)
с 5 години гаранция или 65Q7C с 2 години гаранция (1470лв). Реално дилема между C6K и C7K. Какъв избор бихте направили на мое място?
TCL 55C6KS review
https://www.wybierz.tv/telewizory/te...c69ks-q6cs_AHY
LCD
VA panel,BGR
Direct mini FALD LCD
50/60Hz panel
WCG : PFS
SoC : Realtek RTD6748
RAM : 2GB
3 x HDMI 2.0
Google TV - Android TV 12
Здравейте,без много проучване през черния петък се сдобих с C7K 55 и 65.На тях ще се гледа предимно телевизия от А1 и търся някакви настройки за калибрация на картината,че фабричните ми идват нещо много ярки или просто аз не свикнал с тях.
Да, така е, много ярки. Лично за мен са ярки и тези които препоръчват и из тестовете. Аз лично (само че моят е C8K), добавих настройките от RTING и коригирах според това как ми допада картината! Старал съм се да изглежда добре и при светла и при тъмна стая, при филм и футболен мач!
- Picture Mode: Movie (или Filmaker)
- Brightness: 25-30
- Gamma: 2.2
- Color Temperature: Warm 4 (при Filmaker - 5)
- Contrast: 80
- Local Contrast: Low
- Dynamic Contrast: Off
- Peak Luminance: Standard
П.П. Това е за SDR съдържание
Както писах вече по-назад - топло 2, над него жълтее все повече... поне на моя С805
Лампата (брайтнес според ТЦЛ) до 30 - това за СДР
Ами на старите си два телевизора съм ползвал настройки за картината също от хора които се занимават с ревюта (oт AVForums, Rtings, Techradar и т.н.), които се предполага , че знаят какво правят. Сега и за този телевизор ползвам техни настройки - разбира се с леки корекции според вкуса ми всичко си идва на мястото! А и правилното цветоотдаване, не означава , че на теб ти харесва и не е правилно! Ти субективно ако предпочиташ "по-бяла" картина... няма лошо. Всеки си го настройва според вкуса! Цветовете което виждат очите ни на живо, така или иначе никога няма да ги пренесем на малкият екран... така, че..
30 яркост в тъмна стая идва доста .. а защо не ползвате адаптивната яркост ,според мен работи много добре - взима за база това което си настроил при дадено осветление ( примерно 30 или 40 в светла стая ) и от там намалява
Адаптивната яркост - Абсолютно НЕ препоръчително! Да, 30 яркост в тъмна стая може да идва в повече, но за това написах, че съм направил (за себе си разбира се) един осреднен вариант на настройки - за спорт , за филми, осветено, тъмно.... Естествено че няма да си играя при всяко сядане пред телевизора да променям сетъпа!
За мен Movie е най-добре, но температурата над warm 2 определено става прекалено жълта. Ползвам гама 2.4 навсякъде, яркостта на 40 като за по-възрастен човек :)
(C7K)
Дори в ръководството за употреба фигурират несъществуващи портове C6/7 и разположение.:thumbdn:
https://i.postimg.cc/25spZS6X/image.png
Кои портове точно липсват?
Интересуват ме аналоговите - AV и Phones.
Има ли в комплекта на ТВ преходник 3xRCA (chinch) to 3.5mm AV (TRRS)?
Последните два липсват, тези които ви интересуват.
В ниските класове ( P) трябва поне слушаки да имат. За AV миналогодишните.