Отговор: TCL телевизори 2025 (информация в първи пост)
Цитат:
Първоначално публикувано от
brotzki
Нямам представа в каква категория потребител спадам, но хич да не е, 4к видео съм пускал, ама явно съм извадил някакъв зверски късмет, да попадна на бройка, която не лагва при 4к, не само от youtube, ами откъдето и да е. Всъщност едва ли има формат, който да не съм подкарал без проблем, вкл. 4к филми по 80 ГБ било то от USB или стриийм. То всъщност това е основното за което го ползвам. Дори и да съм такъв потребител, като какъвто ме определихте, youtube не ми е лагнал досега и не защото не съм му пускал 4К, напротив, основно гледам да е 4к
От 4к до 4к има разлика.
В този случай, честито, попаднал сте на прототип!
Разглеждах в Технополис някои неща и позагледах 98QLED810K и 85MQLED75K. Не ги знам C или P серия са.
И на двата вървяха някакви TCL реклами с резолюция сякаш 1080, но може и да e 4К, защото не бяха ясни детайлите, дори от 2-2.50 метра, колкото е междуредието за телевизирите.
От по-близко дори им се виждат пикселите на моменти.;)
Представям си какво ще е качеството на телевизия с кабел и потрес на иптв. Може би на деЦка радост за игрици.
Какво им се прехласват на тези диагонали......, дори и яркост нямат. Бледи, та бледи.
Здравейте,
Моля за вашия съвет дали телевизор TCL 50C7K производсто от 2025 г. е добър вариант за 50 инчов телевизор? Предварително благодаря!
Цитат:
Mariya
Здравейте,
Моля за вашия съвет дали телевизор TCL 50C7K производсто от 2025 г. е добър вариант за 50 инчов телевизор? Предварително благодаря!
При 50-инчовия модел броят на dimming зоните е само 336, докато при 55-инчовия вече са 720. Това е съществена разлика — повече зони означава по-точен контраст и по-малко "halo" ефект около светли обекти на тъмен фон.
Моят съвет: Ако бюджетът позволява, помисли за 55C7K — получаваш двойно повече dimming зони и за спорт и филми разликата в картината е забележима. Ако 50" е принципна граница (заради стая или разстояние), тогава 50C7K е все пак отличен избор в своята категория.
Цитат:
hristoslav2
При 50-инчовия модел броят на dimming зоните е само 336, докато при 55-инчовия вече са 720. Това е съществена разлика — повече зони означава по-точен контраст и по-малко "halo" ефект около светли обекти на тъмен фон.
Моят съвет: Ако бюджетът позволява, помисли за 55C7K — получаваш двойно повече dimming зони и за спорт и филми разликата в картината е забележима. Ако 50" е принципна граница (заради стая или разстояние), тогава 50C7K е все пак отличен избор в своята категория.
Много Ви благодаря, проблемът е в разстоянието и мястото и не може да е по-голям от 50 инча. Хубав ден!
Имам проблем със звука на новия си 55C7K - когато започвам да увеличавам звука басът намалява/изчезва! Дайте съвет как да го оправя?
Цитат:
Braykov
Имам проблем със звука на новия си 55C7K - когато започвам да увеличавам звука басът намалява/изчезва! Дайте съвет как да го оправя?
Няма оправяне. Фабричен дефект. Вземете 55С6К и с малко корекции звучи по-добре, повече акустика,макар и с един бас.
Цитат:
brotzki
Няма оправяне. Фабричен дефект. Вземете 55С6К и с малко корекции звучи по-добре, повече акустика,макар и с един бас.
А със Саундбар TCL Q85H Pro ще се оправи ли?
Цитат:
Braykov
Само донякъде.
Ако толкова държиш на звук от саундбар, ще трябва яко да се бръкнеш https://www.nakamichi-usa.com/dragon
За съжаление не се предлагат в Европа https://www.nakamichi.com/locate.php
На мен скоро ми попадна ревю на саундбар Kef Xio, даже без суб слиза до 30+hz, но е над 2000 евро;)
Цитат:
Braykov
Смисъл , което да се оправи? . Ако слушате през Q85H ще е по-добре от вградените звукови възможности в С7.
Също се оглеждам за барче в домашно кино. Поглеждам и QS750F, AX5125H, a може и нещо бюджетно на Ултимеа.
C6K PRO серията e с до 420 зони.
В таблицата им го дават до 512.
Бързо падат зоните! ;)
https://i.postimg.cc/Wb14P4dT/image.png
https://i.postimg.cc/tCX6fy3x/image.png
Цитат:
brotzki
C6K PRO серията e с до 420 зони.
В таблицата им го дават до 512.
Бързо падат зони!
А направи ли ти впечатление, че независимо какъв диагонал избереш, броят на зоните остава един и същ?
Броят обявени зони е за най-малкият диагонал, с увеличаване на диагонала се увеличава броят зони, но някой не си е свършил работата относно инфото в сайта.
Цитат:
hristoslav2
А направи ли ти впечатление, че независимо какъв диагонал избереш, броят на зоните остава един и същ?
Броят обявени зони е за най-малкият диагонал, с увеличаване на диагонала се увеличава броят зони, но някой не си е свършил работата относно инфото в сайта.
Да, Независимо какъв си избрал, са зададени максималните.
Според мен подвеждат за многото зони в малките диагонали.
Реално нямат поддръжка.