Отговор: TCL телевизори 2025 (информация в първи пост)
Абе не съм футболен фен, но снощи пускам откриването на Световното първенство и картанита на мача и на откриването една мацаница, пикселизира (Виваком през приложението на ТВ)...... всякаш до момента на филми и други канали (както и на Диема Спорт ) не ми е правило впечатление да е такова мазало. Реших да пусна картината в режим СПОРТ, след като си поиграх да коригирам цветове, контрасти и т.н. ми направи впчеатление че тук картината е много, много по избистрена и ясна. Като върна в режим Кино или Filmaker си е мацаница! Защо така, защо не мога да постигна това при тези режими на гледане!??
При режим Sports добавя Sharpness и Motion Smoothing, докато при филми се опитва да запази картината, както е замислено да се вижда.
Да, да знам, че е така, и го правих същото и в режим Кино, но пак не се изчиства картината!
Някаква комбинация между Sharpness, Noise reduction, Blur reduction, Judder reduction може би или прави и други обработки, до които няма достъп.
Oператорска телевизия и ТЦЛ е недобра комбинация. И добра за няма бръчки и подмладява ;)
1 Прикачен файл(ове)
Попаднах на това видео където се вижда че в този TCL има 4 DRAM чипа, които вероятно са по 1GB всеки, тоест 4GB рам памет. А тези 2,5GB, които се изписват в операционната система вероятно са заделените само за нея и останалите се използват за графичната обработка. Сега може би не всички модели са с 4GB рам, но да изясним поне този въпрос, че тук доста се изписа по темата...
Сега остава някой да каже че чиповете може да са по 512MB:)
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=43673&stc=1
Колкото и да се пънат чайниците, имат още хляб да изядат докато стигнат големите. Маркетинга им е шит, лъжат като сигани за някои параметри, а после се оказва, че нещата не са баш така. Да споменем ли и предупреждението за срока на експлоатация върху кашоните? Аз не бих купил каквото и да било от някой, който ме лъже, съжалявам. А телевизор не се купува през месец-два.
Цитат:
Първоначално публикувано от
CubanLinx
Аз не бих купил каквото и да било от някой, който ме лъже, съжалявам. А телевизор не се купува през месец-два.
Най-много се лъже от С7 и нагоре.
Повече от P8 и С6 са хвърлени пари на вятъра или до 6-800 лв.
- - - - - - - - - -
Цитат:
casal
Не, вижда се , че двете са различни :lol:
Този с гръцки акцент още ли разгбоцява техника?
Какъв е индексът/ part# на шасито?
От снимката аз виждам само разположението на компонентите на борда.
Цитат:
brotzki
Това важи за 50-55 инча TCL C6/Q7D.
За по-големите диагонали стойността се променя .
55 - 410 евро
65 - 520 евро
Цитат:
Somak
Това важи за 50-55 инча TCL C6/Q7D.
За по-големите диагонали стойността се променя .
55 - 410 евро
65 - 520 евро
Вижте сега колко са им напомпани цените.
Големите хич не са за пропоръчване за телевизия.
1 Прикачен файл(ове)
Ок, като направих още малко проучване на платки и dram чипове, изглежда се подведох от първоначалната логика, че няма как да смесват чипове с различен капацитет, а явно е възможно. Намерих платки с предполагаема конфигурация 2x1GB плюс 2x512MB, тоест 3GB общо. По разни сайтове със спецификации на телевизори пък са написали по 4GB рам за някои от 2026 моделите, но може и да е грешка. В тази RAM криза се радвайте, че не са ги орязали допълнително...
Цитат:
CubanLinx
А телевизор не се купува през месец-два.
А защо мислиш че съм на мнение, че човек трябва да се подсигурява с допълнителна гаранция, особено за тези дето ги наричате маркови, а и оледи...
В този канал за тв ремонти странно защо е пълно със Самсунг и Сони, и само тук-там някое Hisense и LG, а TCL почти не се среща. Айде за Самсунг да кажеш че продават повече, но не е тайна, че качеството им върви надолу последните 5-6 години. И тук май не е много по-различно положението....брей че къде са тия чупливи китайци
И нали трябва да обърна внимание на всеки....сори, ама не се сдържах, а и за да сме съвсем по темата
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=43674&stc=1
Brotzky би взел TCL само ако е на изгодна цена .
Предполагам даже, че може би ще пробва някое моделче от 2026, като им паднат цените .
Цитат:
brotzki
Най-много до 800 лв за 55' минилед и 1000 лв за 65' минилед. Всичко друго са хвърлени пари.
Цитат:
brotzki
Цитат:
casal
Ок, като направих още малко проучване на платки и dram чипове, изглежда се подведох от първоначалната логика, че няма как да смесват чипове с различен капацитет, а явно е възможно. Намерих платки с предполагаема конфигурация 2x1GB плюс 2x512MB, тоест 3GB общо. По разни сайтове със спецификации на телевизори пък са написали по 4GB рам за някои от 2026 моделите, но може и да е грешка. В тази RAM криза се радвайте, че не са ги орязали допълнително
Бях ви го нарисал по-горе 2х1 и 2х 0.500, но го изтрих. Всъщност няма значение.
Ако ползвате много приложинея с често превключване и с хдр съдържание, задължително външна кутия. Тцл-а става монитор и малкото му рам е достатъчна за обработка само.
ТСЛ до 3-4г ще удуши и големите ,ще им останат разни топ модели дето в момента нямат модел да ги конкурира и си имат специфичен пазар .. аз примерно повече от 1000 евра за ТВ не бих дал - мрат като мухи последно време ,точно след гаранция .. ще ме извиняват просто