Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 32
Like Tree14Одобрявам

Питане относно TCL 65C7K

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2025

Питане относно TCL 65C7K

Здравейте, наскоро купих 65C7K и съм в процес на опознаване възможностите на телевизора. Подлагам го на компресионен ад с 4к хдр клипчета от ютюб. Но забелязах че (най-вече) когато трябва да изобрази сцени на гори от високо (листа,сенки, леко движение) картината в тази област на панела почва да трепти. Поиграх си с настройките, но без особен резултат. В такива сцени дори се забелязва накъсване на плавноста на движение. Нещо пропускам ли и нормално ли е за този клас телевизор ? Благодаря предварително.

2.  

3. Member Аватара на brabusbg
    Тук е от
    Nov 2010

Отговор: Питане относно TCL 65C7K

Аз може би не съм задълбавал толкова много, но напълно вероятно да е от хардуер - не са с много РАМ тези телевизори. Дай конкретен клип и в коя част от клипа забелязваш това за да видим как е при нас. Освен това в тубата не всички клипове вървят плавно!

4. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2025

https://streamable.com/biha6m - в долната част на екрана

Знам че някои клипове секът, но в случая накъсва само когато се получава момента с примигването, и то не всеки път.

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

В някои случаи YouTube приложението изпраща 60Hz сигнал за съдържание, което е заснето на 24fps — води до това, което описваш като неплавна картина.
    https://www.reddit.com/r/LGOLED/comm..._videos_start/

В настройките търси: Motion Smoothing / TruMotion / Motion Enhancement и я изключи, ако е включена.
    Понякога този тип обработка прави повече вреда отколкото полза при филми и HDR съдържание.

Някои Android TV/Google TV устройства имат: Match frame rate to content — ако го включиш, TV-то се опитва да излъчва съдържанието в честотата, в която е заснето (24Hz за филми, 60Hz за повечето клипове).
    Това може да намали judder-а при панорами.

Използвай Filmmaker/Film/Cinema режим
    Те „запазват кадрите 1:1”:
    Обикновено изключват ненужно motion processing и запазват естествената честота на кадрите.
    Това често помага при съдържание, заснето на 24fps.

6. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    В някои случаи YouTube приложението изпраща 60Hz сигнал за съдържание, което е заснето на 24fps — води до това, което описваш като неплавна картина.

В настройките търси: Motion Smoothing / TruMotion / Motion Enhancement и я изключи, ако е включена.
    Понякога този тип обработка прави повече вреда отколкото полза при филми и HDR съдържание.

Някои Android TV/Google TV устройства имат: Match frame rate to content — ако го включиш, TV-то се опитва да излъчва съдържанието в честотата, в която е заснето (24Hz за филми, 60Hz за повечето клипове).

Обикновено изключват ненужно motion processing и запазват естествената честота на кадрите.
    Пълни глупости! Режимите не помагат. Как па го няма на Самсунг и ЛГ..........
    Отдавна бях писал за това трептене,което си го носят от години.
    Точно трябва да включи отметката в менюто за остротата или движение беше. Тя е една. Ще подобри,но скапва качеството.
    Нормално е при ровичкане да се натовари и позагрее. Тогава насича, камоли като му пуснеш тубата с хдр. Дори насича като извикаш някакво меню. И това го товари.

И батко, следващият път купи МАРКОВ телевизор, а не керпич за 1000лв с части и софт на 3 години, с поддръжка в индуски телеграм групс и разни форуми.
    Този пост е редактиран от brotzki; 22-12-25 в 21:10.

7. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2025

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията

judder-а доколкото знам са артефактите при резки движения, когато софта се опитва да заглади нещо заснето на 24фпс. В моя случай трептенето почти не се влияе от настройките. Може би на филммейкър/мууви режимите е една идея по-леко, едвам забележима разлика. Но всичките ми тестове се свеждат до ютюб, ако имате съвет/идея къде другаде мога да го стрес тестна, добре са дошли.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Пробвай като включиш това динамично.

10. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Дайте линк към клипа в тубата, че да пробваме при нас как е.

11. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията
    Дайте линк към клипа в тубата, че да пробваме при нас как е.
    Трябва да е нещо много подобно. Трудна е за обработка и се забелязват сходни проблеми. Намерих и този момент, който също е показателен:
    https://www.youtube.com/watch?v=B5se22e7nXE&t=2087s

Тук доста прилича на сцената, за която говорим. Пробвах я на моя Samsung 65Q7F, вързан към PC в Game режим. Насичането е доста, а керемидите светкат яко и тук. В приложението на телевизора картината е осезаемо по-мазна и по-цветна, тъй като там всички подобрения на движението са активни и HDR-ът работи. На PC съм в SDR, защото Windows HDR все още не е особено читав, но въпреки това керемидите си остават голям проблем – светкат , трепери и насичат сериозно и там.

Явно сцената е тежка за обработка или просто нещо с YouTube компресията не е наред.

След това го пробвах и на доста по-скъпия и по-добър Samsung 75Q95T, както и на TCL C6K, и ето какво излезе:

TCL C6K се справя по-добре от Samsung 65Q7F. Да, отне около секунда-две, докато се активира подобряването на движението, и в началото имаше леко засичане, но след това картината стана доста мазна. Керемидите обаче пак имаха проблеми и трептене на определени места.

На Q95T движенията бяха отлични, без никакво насичане, но въпреки това керемидите отново дефектираха на същите места, където се виждаха артефакти и на C6K, и на Q7F.

Това ме навежда на мисълта, че проблемът си е в самия клип. Просто е пълен с артефакти. TCL явно се опитват агресивно да ги изчистват с AI обработка и точно затова в първата секунда-две има засичане, докато алгоритмите „се ориентират“ какво да правят.

На автора на темата бих казахл, колега, ако търсиш проблеми, ще намериш ! Особено на бюджетен телевизор като този, бънак с екстри и фичърси които струват скъпо ! Няма перфектен телевизор, дори и Сони да вземеш и там може да намериш проблеми ,ако търсиш такива ! Наслаждавай се на ТВ-то , страхотен е за парите си.
    Този пост е редактиран от AntrAcsA; 23-12-25 в 00:59.
    CubanLinx одобрява това.

12. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2025

Ето го видеото 2:20 минути
    https://youtu.be/veARhUj3SIc?si=HVhMJxep0gArU-OC

Динамичното ускорение не оправя особено нещата. Иначе насичанията и аномалиите не се забелязват на точно определен клип, по-скоро хронично на определени сцени - гори, керемиди, кратери и тн. Знам че "за тия пари толкова", но ме дърпа любопитството дали изтеглих къса клечка в китайската лотария. Или е въпрос свързан с компресията на хдр в ютюб.

- - - - - - - - - -

Antracsa - Благодаря за изчерпателния отговор. Би ли ме насочил към алтернативен стрес тест за хдр 4к различен от ютюб.
    Този пост е редактиран от thegreenkrs; 23-12-25 в 01:44.

13. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

батенца това насича и на 2к монитора ми с видео 4060ти ,32 рам и И5 14400 .. вие очаквате да върви мазно на ТВ за 1000 лв

14.  

15. Member Аватара на brabusbg
    Тук е от
    Nov 2010

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    батенца това насича и на 2к монитора ми с видео 4060ти ,32 рам и И5 14400 .. вие очаквате да върви мазно на ТВ за 1000 лв
    Абе важното е да си купим "маркови телевизори", няма значение какво показват компютъра ти или тестовете или па... я виж проблема май е в тубата

16. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    Егати игровата щайка щом насича. Нещо ти гълта ресурсите. И на телефон не насича, и върви гладко.
    Swon и comset123 харесват това.

17. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2025

Като каза телефон ... на бейсик айфон 12 върви перфектно въпросната сцена

18. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2024

На Сони от 2020 също е ок със SmartTube
    brotzki одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. въпрос относно лсд
    От marea-ta във форум Телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 15-08-10, 19:12
  2. Относно AP
    От get във форум Мрежи
    Отговори: 19
    Последно: 10-04-09, 14:03
  3. относно УСБ
    От gggggg във форум Общ - хардуер
    Отговори: 1
    Последно: 18-12-06, 21:24

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе