1 Прикачен файл(ове)
Проблем с телевизор TCL 55EP660
Здравейте. От 6 години имам въпросния модел и съм доволен, но днес се получи една аномалия, която дано мога да обясня правилно, за да ме насочи някой дали проблема е сериозен и дали ще прогресира с времето.
През около 3 секунди се получава леко затъмняване на подсветката за около половин секунда повече в дясната половина на дисплея. В същия момент по хоризонталната равномерно има черти от фона както си е картината, но като го погледнеш все едно линеатурата в хоризонталата намалява. Изглежда все едно гледаш от старите кинескопи (не е толкова детайлна картината по хоризонталата, като в дясната страна на дисплея е по-осезаемо, а в лявата част към края на дисплея почти не е забележимо и това е в същото време, когато е по-тъмна подсветката. После около 3 секунди пак е нормална картината. Като цяло не изглежда фрапиращо (трябва да се загледаш, за да го забележиш), но не знам какво да очаквам!
Отговор: Проблем с телевизор TCL 55EP660
E то много трудно да се досетиш какво да очакваш? Смяна на подсветката и(или) на драйвера и.
Не съм в час с тази материя, това което описвам е това, което виждам! Може би е лесно за вас...
Значи свързвате и чертите, които се появяват с подсветка?
За това питам тук, понеже изхожда, че подсветката е отделно звено от чертите. Според Вас ще се оправят и двата проблема след смяна на подсветка или драйвер и?
Поздрави!
След посещение на правилния сервиз е възможно да се оправят проблемите.
Само където цената няма да ти хареса, ако въобще има съответните резервни части.