За AV сериите го имат на български просто отиваш в Техномаркет и изискваш да ти го разпечатат .Цитат:
Първоначално публикувано от mirix
Преглед за печат
За AV сериите го имат на български просто отиваш в Техномаркет и изискваш да ти го разпечатат .Цитат:
Здравейте, вчера си купих Toshiba 32AV635D за 779 от Техномаркета. Всичките притеснения за цифровия тунер отпадат. Хвана всичко на страна Германия. Има и HD програми. Койте е на М-Сат да дерзае без притеснения, хваща даже повече отколкото с техния цифровизиран приемник, но някой от HD каналите пикселизират(имат артефакти от времем на време). Но сме в България все пак.
Поздрави,
Димитров
dwd Колко време сканира програмите ако не е тайна :)
5-6 минути макс. До 30 % е бавно, после до 100% става за 2-3 секунди.Цитат:
dwd ти изби рибата човек :) това за цифровите програми ли ми говориш или за аналоговите :blob на DTV или ATV на бързо или пълно търсене чак не ми се вярва за 5-6 мин.
Търсех ги по отделно. Аналоговите даже по-бавно се търсят.Цитат:
пп. Даже си мислех за вариант да купя твоя, нали беше се навил по едно време да го смяняш... Ама не си от нашета мера...
Има и доста радиа. Списък на предаванията на цифровата телевизия и найстина търси бързо почва от 113 мх, 5-6-10-15 секунди на процент и от 30 % нагоре със светлинна скорост :yikes
dwd за да ги намери толкова бързо задавал ли му парамети QAM Speed Rate , начална и карайна честота или всичко на автоматично
Даже не знам за какво иде реч. Той момчето в маркета пусна сканирането и прави някакви настройки на картината, както на него му харесва. Аз отидох да взема една стойка за стена от друг щанд и като се върнах - готово.
После у дома реших на ново да търся и отидох на търсене-DTV - и готово. Ако искаш довечера ще засека точно колко минути е.
Тоест на въпроса ти по отделно сканирах цифрова и аналогова. И всичко автоматично.
Братовчед ми здраво се двоуми от няколко дни какво да избере м/у Тошиба 42XV635 и Сони 40W5500. Тъй като тази Тошиба няма как да я видя на живо и тествам питам колегите тука може ли изобщо да има някакво сравнение м/у тези модели. За Сони модела всичко е ясно, но Тошибата...???
Тошибата струва 1350 лева в момента. Не мисля, че е редно да ги конкурираш. Ако е склонен на цената на W5500, то да гледа 42ZV635.Цитат:
Първоначално публикувано от soon
lazarus18 и дума не става за конкуриране. Въпроса е, че нямам възможност аз да видя в моменти нито един от новите модели на Тошиба за да мога да му дам съвет кое от двете си заслужава. Някой му казал да си вземе от новите Тошиби и той търси реално мнение в сравнение с модела на Сони 40W5500, защото знае добре как работи той, но уж другите били по-хубави от това Сони. Та ако ги сравняваш и знаеш какво представляват като цялостно качество, какво да избере между 42ZV635 и 40W5500. 2' при Тошибата не са от никакво значение. Въпроса е този модел или друг от новите Тошиби по-добър ли е от W5500?
2 инча не са малък плюс. Освен това е 200Hz, което уж е добре. Със 100-200 лева е и по-евтин. Използваната система Resolution+ като че ли е една идея по-добра от скалирането на Sony-то.Цитат:
Според мен ако иска нещо осезаемо по-евтино да вземе 42VX635, но само заради цената.
Смятам, че 40W5500 е по-добрия избор от гледна точка на качеството като цяло.
lazarus18 това което се вижда като качество с безпрецедентна детайлност и триизмерна илюзия с уникална дълбочина на черното аз лично не съм виждал на нито един от настоящите модели в този ценови клас както на 40W5500. Това и той го знае и не е в цената да спестиш 100-200 лв. а да спечелиш с качеството на картината при HD/SD. Мисля, че ще вземе W5500. Просто се нуждаеше от практически съвети за да се разнесе съмнението му с новите модели на Тошиба. Сигурно са хубави, но като това Сони...не.
Аз мисля ,че е коректно точно тези модели да се сравняват , ще се обоснова. И двата са 100 хц. и двата имат матови панели . Toshiba 42ZV635 е 200хц. Cristal panel eдиствено динамичният контраст 100 000:1 е еднакъв с W5500 .Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Имам 42XV635D , при качествен SD сигнал екстрата RESOLUTION+ направо доближава до HD( сравнявам с Еуроспорт и Нешънъл джеографик каналите на HD),просто не е за вярване. Основната разлика,според мен идва от типа матрици LG S-IPS -Toshiba и Samsung S-PVA -Sony W5500 с техните плюсове и минуси. Само директно сравнение един до друг може да даде точните разлики, макар теоритично да са ясни. Има и някои допълнителни неща повече при Сони , като PIP,PAP,PAT ,мрежовите опции . При Тошибата Divx през USB ,SD слот за снимки . В момента разликата в цената е огромна ,до кога ? Промоцията днес би трябвало да е свършила ,но http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09057078 може да отпуснат някой и друг ден.Цитат:
PS. Да, ама не ,вече е 1599лв. Все пак със 100 лв. по -надолу от преди промоцията.
nkd благодаря за изчерпателния коментар. Наистина добър модел е тази Тошиба, но и при Сонито качеството при SD е също толкова добро, така че в този показател са изравнени, но огромния плюс при W5500 е супер високото HD ниво на качеството в картината. Всички нововъвеждащи мултимедиини и тем подомни екстри при новите модели телевизори лично за мен са абсолютно без никакво значение и смисъл щом най-важния показател (максималното качество на картината) липсва. Нищо не ни грее големия телевизор с яко мазало и без точния детайл и всички свързващи нива (истински голям контраст, истинско черно, добър ъгъл, дълбочина и реализъм...). Благодарности за мненията Ви които предадох на човека, а той ще си взема крайното решение.