Re:Toshiba LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения / част 2
Цитат:
Първоначално публикувано от Lance
Благодаря. Това е бюджетен 3D телевизор. Допълних го в таблицата от трети пост.
Сериите подредени
нисък клас <- AV, LV, EL, DL, HL, DB, RL, ТL, SL, UL, VL, YL, WL, ZL -> висок клас
Сравнение на 46TL868 и 46TL838 - разликата е в добавеният DVB-T2 тунер
http://eu.consumer.toshiba.eu/en/pro...=on&46TL838=on
При нас най-вероятно ще се появи като модел TL833.
http://www.flatpanelshd.com/news.php...&id=1315310380
Днес по ServusHD имаше кратък репортаж от IFA точно за него и дори на нормалния ми тв се виждаше 3Д ефекта! :ole
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Благодаря. Това е бюджетен 3D телевизор. Допълних го в таблицата от трети пост.
Сериите подредени нисък клас <- AV, LV, EL, DL, HL, DB, RL, ТL, SL, UL, VL, YL, WL, ZL -> висок клас
Сравнение на 46TL868 и 46TL838 - разликата е в добавеният DVB-T2 тунер
http://eu.consumer.toshiba.eu/en/pro...=on&46TL838=on
При нас най-вероятно ще се появи като модел TL833.
Само не си допълнил в таблицата, че е 200 Hz. :)
http://de.consumer.toshiba.eu/de/pro...Specifications
Гледам, че се е появил и у нас.
http://www.technomarket.bg/products/...shiba-40tl838g
Цитат:
Първоначално публикувано от Momchil
Поправих таблицата. Ако някой иска евтин 3D телевизор това е модела.
http://www.toshiba-multimedia.com/bg...d-drives/tv-2/
Ако някой случайно се вълнува, и понеже не мога да се сетя обсъждано ли е вече, модел 42RL833 са с LG панели, модел 42SL833 с AUO панели. Досега не съм видял изключения.
AreaDVD са тежковлюбени в този модел - UL875 е за Германия, UL863 за UK, докато всички останали отчитат проблеми с черното и подсветката. ...Надали Тошиба конкретно мразят британските си клиенти... :)
3D без очила беше една от атракциите на IFA. В палатата на Toshiba се чакаше около 20 до 45 минути за да се види ZL2. На един постамент въртяха демо(кукла) на модела и определено ZL1 изглежда по-добре. Опашката под формата на лабиринт бе така организирана, че да не се срещат напускащите, с тези които все още чакат. Посетителите се групираха по трима в малки стаички. Млада девойка си каза приветственото слово, загаси лампата и дръпна пердетата на входа, след което започна демо клипчето. Двамата млади германци до мен започнаха да се смеят, а аз кротко да псувам, защото въпросното 3D беше меко казано имитация на такова, особено ако преди това сте гледали при Samsung(на светло) и Panasonic(на тъмно). Вярно, че е без очила, но за сега ефектът е никакъв.
Интересно и вероятно достоверно мнение,щом е от първо лице.
Цитат:
Първоначално публикувано от kaloman
3D без очила беше една от атракциите на IFA. В палатата на Toshiba се чакаше около 20 до 45 минути за да се види ZL2. На един постамент въртяха демо(кукла) на модела и определено ZL1 изглежда по-добре. Опашката под формата на лабиринт бе така организирана, че да не се срещат напускащите, с тези които все още чакат. Посетителите се групираха по трима в малки стаички. Млада девойка си каза приветственото слово, загаси лампата и дръпна пердетата на входа, след което започна демо клипчето. Двамата млади германци до мен започнаха да се смеят, а аз кротко да псувам, защото въпросното 3D беше меко казано имитация на такова, особено ако преди това сте гледали при Samsung(на светло) и Panasonic(на тъмно). Вярно, че е без очила, но за сега ефектът е никакъв.
kaloman
След като си се поразходил до там, да беше взел камера или фотоапалат да снимаш, че и ние да видим нещо.. :)
Стереоскопичното 3D на ZL2 е по-слабо изразено като дълбочина спрямо това на ZL1. Имай в предвид, че технологията едва прохожда и тепърва има да се развива. Просто Тошиба избързаха да се изфукат, че са изпреварили всички останали.
Технологията за стереоскопично 3D си има и предимства
- не носиш очила
- не ти се гади дори и след 5 часа гледане
Гледах няколко репортажа от ИФА Берлин и когато камерата беше насочена към ZL2 се забелязваше 3D на моят телевизор, а такъв ефект не се вижда, когато камерата снима телевизори с пасивно или активно 3D.
Камерата остана в къщи, а апарата при жената. :) За телефона изобщо не се сетих. :) Бях там по работа и обиколката из халетата беше ограничена. Вярно, че са подранили от Toshiba, но PR акцията им си свърши работата. Изложението им бе едно от най-посещаваните. :)
Цитат:
Първоначално публикувано от kaloman
Камерата остана в къщи, а апарата при жената. :) За телефона изобщо не се сетих.
Ееее..заслужаваш да ти теглим един бой :) Как можа да забравиш ? Бегай до аптеката да си взмеш гинко-билоба за добра памет..... :Drinks:
32xv733g ми се повреди преди 2м.Чаках повече от месец да го оправят-казаха ,че са в отпуска и се принудих да взема друг ТВ докато го оправят.Купих 32Ex720 3d .Въпреки ,че е със 700лв по скъп-картината на тошибата е по-добре особенно на SD сигнал!Дистанционното също не ми харесва-за да стигнеш до определени опции по 10 пъти натискаш копчетата и като объркаш отначало!Единстено което е по добре че ми сканира каналите много бързо-за 10 мин!
Преди 5 дни ми се обадиха че Тошибата не подлежи на поправка и ще ми дадат нов! Някакъв съвет на кой от по новите модели Тошиба да се спра 32 инчови?