-
Re:Toshiba LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения / част 2
Здравейте, и аз закупих 40vl748 от ТМ. супер е телевизорчето, още повече до момента бях на 29crt. Цветовете са малко изцъклени в сравнение с кинескоп, но след калибриране е идеално.
Всичко хубаво, но имам следния проблем с тв и длна - инсталирах руския сървър ХМС, който според мен транскодира всичко. Резултатът е, че и древен селерон и старичък атлон64, и през wifi и lan, mkv накъсва. Настройките са за тв филипс 2008. Когато включа всички формати във "встроенная поддержка файлов" медия плейъра не иска да чете нито mkv нито други формати - тогава би трябвало ХМС да не транскодира, а тази работа да си я прави тв плейъра. През юсб си вървят avi филми и субтитри с UTF8. Имате ли идея какво мога да направя по тв или ХМС за да си плейвам mkv/avi от сървъра, но през плейъра на тв?
апропо на този линк има описание на модела и параметри за калибрация http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1296722699 може да е полезен на някой нов собственик...
-
Здравейте и аз закупих 40vl748 от ТМ. Буквата обозначаваща матрицата е W. Може ли да ми кажете производителя.Благодаря предварително.
-
-
Здравейте ,
имам TOSHIBA SL733G от половин година.Доволен съм от всичките му възможности,но и аз се сблъсках със същия проблем-след направата на DLNA С ПРЕПОРЪЧАНИЯ ТУК ОТ РАЗНИ "СВЕТИЛА" Home Media Server аз не мога да подкарам 1080p,MOV,и HD Ready през транскодера.Има ли тук някой който може да каже-къде може да е проблема ми - в компа ми ли в телевизора ли,настройките на медия съсрвъра ли.Някъде трябва нещо да се пипне,за да тръгне шеринга без да накъсва на Blue ray-йовете.Помогнете,а не пишете само кой какво бил намерил и свалил с разни линкове.Как става прехвърлянето на информацията от компа към ТВ-то ли,от какво и от кого зависи да не засича..Дали е поставен с отметка на сървъра на PHILIPS или на SAMSUNG e без значение.Отметките,кои да пипна и на какви параметри да ги оставя.....
НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА ПОМОГНЕ?
-
Здравейте и аз закупих 40vl748 но от 2 часа се мъча да изкарам цифрови програми ,успявва да намери само 2. Избрал съм Финландия,но ба бързо сканиране само толкоз,сега го чакам да направи пълно сканиране.
-
На кой оператор си? Ако знаеш честотите давай на ръчно -става по-бързо /и страна Германия става,даже май е по-добре при Тошиба/. :Drinks:
-
Цитат:
Първоначално публикувано от rorosen
Здравейте ,
имам TOSHIBA SL733G от половин година.Доволен съм от всичките му възможности,но и аз се сблъсках със същия проблем-след направата на DLNA С ПРЕПОРЪЧАНИЯ ТУК ОТ РАЗНИ "СВЕТИЛА" Home Media Server аз не мога да подкарам 1080p,MOV,и HD Ready през транскодера.Има ли тук някой който може да каже-къде може да е проблема ми - в компа ми ли в телевизора ли,настройките на медия съсрвъра ли.Някъде трябва нещо да се пипне,за да тръгне шеринга без да накъсва на Blue ray-йовете. Помогнете,а не пишете само кой какво бил намерил и свалил с разни линкове.Как става прехвърлянето на информацията от компа към ТВ-то ли,от какво и от кого зависи да не засича..Дали е поставен с отметка на сървъра на PHILIPS или на SAMSUNG e без значение.Отметките,кои да пипна и на какви параметри да ги оставя.....
НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА ПОМОГНЕ?
Има два варианта за проблема-видеокартата на компа или настройките на ДМС
http://www.homemediaserver.ru/forum/...hp?f=10&t=1091
http://www.homemediaserver.ru/forum/...php?f=10&t=989
http://www.homemediaserver.ru/forum/...hp?f=10&t=1116
иначе Toshiba си има някакъв техен Toshiba Media Controller
http://www.toshibalife.com/technolog...dia-controller
-
37RL833 буква L - матрица S-IPS от LG
42RL833 буква L - матрица S-IPS от LG
42SL833 буква А - матрица А-MVA от AUO
Toshiba Regza 42RL853 LED LCD TV Review
http://www.avforums.com/review/Toshi...TV-Review.html
-
@hristoslav2: Значи без транскодинг няма да стане, трябва да се качва на юсб, ако е слаб процесора...
@mik59: при мен матрицата е К.
-
-
Колеги от една седмица и аз имам 40 vl748 но имам следния проблем. От време на време в горния край на екрана се появява една розова хоризонтална черта , дебела около 5-6 мм. При смяна на формата на екрана , тази черта не се изменя. Същото е и при избор на аналоговия тунер . След като изключа телевизора за 1час нещата се оправят. Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем?
-
2 Прикачен файл(ове)
TOSHIBA 40LV833 - 799 лв. в Карфур + възможност за разсрочено плащане без оскъпяване на 10 равни месечни вноски.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от kopara
Колеги от една седмица и аз имам 40 vl748 но имам следния проблем. От време на време в горния край на екрана се появява една розова хоризонтална черта , дебела около 5-6 мм. При смяна на формата на екрана , тази черта не се изменя. Същото е и при избор на аналоговия тунер . След като изключа телевизора за 1час нещата се оправят. Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем?
Така както го описваш изглежда като дефект. Закарай го в магазина и искай замяна с нов, настоявай !
-
Цитат:
Първоначално публикувано от kopara
Ако тази розова хоризонтална линия я имаш при различни източници на сигнал - носи го в сервиза за ремонт.
-
Така като чета и аз май ще си го взема. Само тая розова нещо ми изкара акъла. Надявам се да е единична бройка която си уцелил. Никъде на друго място не съм чел за подобен проблем.