-
Re:Toshiba LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения / част 2
Добър ден(вечер) на всички от този форум.
Нов собственик на Тошиба 46TL838G съм и НЕ мога да кажа ,че съм доволен от телевизора толкова много минуси и недостатъци на едно място не съм виждал но това си е мое мнение ,единствения плюс е цената.
Та на въпроса решил съм да правя фрим ъпгрейд от този линк http://ibm-network.com/downloadbereich.html
С флашка TL838_6.4.0H.1 от 29.02.2012 на ясно съм с процедурата но питането ми е някой който е правил ъпгрейд на TL серията дали има някакъв смисъл изобщо !!! Не питам за нови функции и глезотии защото такива от Тошиба никога няма да има, а за подробно инфо какво точно съдържа този фрим
и какви са промените. Поздрави на всички :grin:
-
вече съм флашнал с TL838_6.4.0H.1 и за сега мога да кажа, че YouTube работи сравнително по бързо.
-
vanyboy,би ли споделил нещо конкретно за тези минуси и недостатъци. Не зная и цената доколко е плюс, след като Hitachi 46H8L03 се продава за 1330 лв.
-
Днес ходих да ТМ да ги разгледам и са останали само мостри та се чудя дали да дам тези пари за телевизор "втора употреба" както беше казал един колега от форума или да търся друг модел който не е работил.За около тези пари гледах един модел на samsung или по точно SAMSUNG UE-40D6100 Цена: 1,439.00 лв който е от 2011г.моделhttp://www.technomarket.bg/products/09107184/samsung-ue-40d6100 и би трябвало да имат запечатани бройки.Някой да даде съвет?
-
Цитат:
Първоначално публикувано от chervenia2
Днес ходих да ТМ да ги разгледам и са останали само мостри та се чудя дали да дам тези пари за телевизор "втора употреба" както беше казал един колега от форума или да търся друг модел който не е работил.За около тези пари гледах един модел на samsung или по точно SAMSUNG UE-40D6100 Цена: 1,439.00 лв който е от 2011г.моделhttp://www.technomarket.bg/products/09107184/samsung-ue-40d6100 и би трябвало да имат запечатани бройки.Някой да даде съвет?
Я си вземи един Tochiba 46TL838G и недей се занимава с глупости....имам го от три месеца и съм страшно доволен.....не знам колегите какви проблеми и какви минуси виждат в тоя модел........ама проблема си е техен..........при мен всичко си бачка както трябва...иска само малко бутване по настройките на цветовете,и от там на сетне картината е слънце.........
-
Здравейте! Искам да попитам има ли някаква особеност при инсталиране на CAM модул на Toshiba LV833 ,защото тръгва да търси цифровите канали и показва ,че ги намира но после никъде не се запаметяват и не можем да ги намерим никъде!
-
Цитат:
Първоначално публикувано от TNN
vanyboy,би ли споделил нещо конкретно за тези минуси и недостатъци. Не зная и цената доколко е плюс, след като Hitachi 46H8L03 се продава за 1330 лв.
О да бих споделил, доста са и не знам от къде да започна:
1.Панел на Самсунг -K
2.Корпус от много не качествена пластмаса
3.ЛОША ама много лоша и не равномерна подсветка в 2D а в 3D e нетърпимо
4.Цветовете няма да ги коментирам, след сериозна игра с настройките се докарват
5.Тук там лоша кирилизация на менюто
6.Липса на централен бутон OFF от пред
7.Много лошо разположение при 46" на страничните бутони(много са на вътре и са крайно не удобни)
8.Голяма не видима област между рамката и видимата част на панела ~3-4мм
9.USB > субтитри,DTS и др.
10.Не възможно гледане на 3D през Мрежовия медия плеър
11.Тошиба плейс без коментар (няма скайп и отворен интернет браузър)
12.Не възможно смарт фона ви да управлява ТВ-то(с и без донгъл)
13. 3 D очилата на мен не са ми удобни
14.И още други дребни дразнещи нещица https://forum.setcombg.com/index.php/topic,50634.0.html да не повтарям колегата от 1-ва стр.
Сравнението с Хитачито не мога да коментирам но Хитачито не е 3D
Поздрави на всички
-
Благодаря. С колегата pci сте в единомислие само за необходимостта от "бутване на цветовете". Странно е впечатленията Ви да са като за различни телевизори. А това "ВРЕМЕ НА РЕАКЦИЯ 8 ms", при Тошиба 46TL838G, според Вас, усеща ли се осезаемо? Консултант в Техномаркет оня ден ме убеждаваше, че вероятно "нямало да мога да разгранича" разлики спрямо телевизори с време на реакция 2-5 ms. Вероятно подходът е такъв за да не се откаже кандидаткупувача от идеята за покупка...
-
Колега, консултантите в Техномакет мен са ме убеждавали, че няма да забележа разликата между 50 и 100 Hz. Те просто се стремят да кажат на клиентите това, което искат да чуят и същевременно на момента да продадат наличната стока. Да с просто око не можеш да кажеш този телевизор е с 2 мс матрица, а този другия с 8, но все пак...в случая колкото по-малко, толкова по-добре.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от kotarankat
Колега, консултантите в Техномакет мен са ме убеждавали, че няма да забележа разликата между 50 и 100 Hz. Те просто се стремят да кажат на клиентите това, което искат да чуят и същевременно на момента да продадат наличната стока. Да с просто око не можеш да кажеш този телевизор е с 2 мс матрица, а този другия с 8, но все пак...в случая колкото по-малко, толкова по-добре.
Колега мен пък ми е интересно каква е разилката межди 50 и 100 хц за нормално око и нормално гледане? Каква е разликата между 2-5-8 милисекунди? как точно се долавят щом с просто око не може? Да не би да гледап твто с някакъв скенер?
-
Цитат:
Първоначално публикувано от pastir
Колега мен пък ми е интересно каква е разилката межди 50 и 100 хц за нормално око и нормално гледане? Каква е разликата между 2-5-8 милисекунди? как точно се долавят щом с просто око не може? Да не би да гледап твто с някакъв скенер?
Няма смисъл да започваме спор или да обясняваме неща написани достатъчно подробно във форума.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от kotarankat
Няма смисъл да започваме спор или да обясняваме неща написани достатъчно подробно във форума.
Добре де нямам време да чета целия форум, искам да знам каква е разликата? А че консултатантите лъжат това всички го знаем.
-
[/quote] Цитат:
Благодаря. С колегата pci сте в единомислие само за необходимостта от "бутване на цветовете". Странно е впечатленията Ви да са като за различни телевизори. А това "ВРЕМЕ НА РЕАКЦИЯ 8 ms", при Тошиба 46TL838G, според Вас, усеща ли се осезаемо? Консултант в Техномаркет оня ден ме убеждаваше, че вероятно "нямало да мога да разгранича" разлики спрямо телевизори с време на реакция 2-5 ms. Вероятно подходът е такъв за да не се откаже кандидаткупувача от идеята за покупка...
С колегата vanyboy сме на различни мнения понеже явни имаме различни критерии......примерно той изтъква матрицата на Самсунг като минус,а за мен това е плюс......копчетата му били неудобно разположени.......ами то си има дистанционно.......неравномерна подсветка и аз имам,но съвсем малко в ъглите и не я забелязвам почти никога,нямало скайп и други разни глезотии.........аз си имам лаптоп за тая цел,не можел да гледа 3Д......при мен е перфектно,доста филми изгледахме цялото семейство и сме повече от доволни.Относно времето на реакция.....гледам доста футбол и не съм забелязал някакво мазане и т.н. така че за мен телевизора си е много добър за това което го ползвам,а именно филми и телевизия.
-
Цитат:
Времето за реакция изписвано в спесификациите НЯМА нищо общо с реалното такова. Това, което е изписано в характеристиките е продукт на маркетинга с цел реклама и залъгване на крайният клиент.
Реалните времена на реакция от черно до бяло са между 8 и 16 милисекунди в зависимост от типа матрица.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от pastir
Добре де нямам време да чета целия форум, искам да знам каква е разликата? А че консултатантите лъжат това всички го знаем.
Не е нужно да четеш целия форум. Форумът си има търсачка, която при добро желание можеш да използваш за да си отговориш и сам на въпроси, които са дъвкани многократно.
Спрете да разводнявате темата със странични въпроси!