Explorer.exe на Win XP забива през 20 мин.
Прави го от 1-2 месеца и се налага да преинсталирам всичко заради него... ще ме върне с година назад :( Както си работи без някакво голямо натоварване и изведнъж забива и ми остава само Wallpаper-a и Task Manager, от където си стартирам explorer.exe наново, но всичко, което съм правил преди да забие вече е затворено :( Остават ми незатворени само някои приложения като winamp, mozilla и разни такива...
Качил съм SP1 и 2, ъпдейт на Интернет експлорер, но промяна няма! Вече само знам, че няма нищо общо с iexplore.exe...
Има ли начин да се оправи без да се преинсталира цялото Win XP и ако някой знае, моля, кажете.
1. чистене на регистри (най добре със Систем Механик)
2. сканиране с BPS (Bulletproof Adaware Remover)
3. сканиране с CWShredder
4. сканиране с антивирусна програма (ъпдейтната)
5. преглед и настройка на всичко, което се самостартира с уиндоус (има и такава опция в Систем Механик)
Ако можеш, пробвай да деинсталираш SP2. Компютъра вързан ли е в мрежа? Ако да - каква ( как)?
При мен има(ше) същия проблем. Проявява се на токущо инсталиран уиндоус XP Pro с интегриран SP2 (v.2096). Дори нищо да не правя на компа, през определен интервал от време (не съм го засичал) explorer.exe забива. Стои така няколко минути и после се оправя от самосебе си. Пускал съм всички по-горе изброени от ru-boy програми без Систем Механик. Никакъв резултат, т.е. мисля че не се дължи на вирус или нещо подобно.
Сега като се замислих, забелязвам, че компа не е забивал отдавна.[:)] и като цяло се държи по-добре. Но понеже постоянно експериментирам с разни програми, не мога да ти кажа какво съм правил. Всъшност по този проблем не съм правил нищо. Може нещо косвено да му е повлияло. Единственото нещо което мога да кажа е, че това нещо го забелязах след като инсталирах уиндоус със SP2.
Засега няма да махам SP2, а ще пробвам с методите, които ми препоръча ru-boy. Ползвам LAN мрежа. И според мен не се дължи на някакъв вирус. Мисля, че е от някой ключ в регистрите. SP2 го качих като отделни ъпдейтове, а не от целия пакет, който тръгна наскоро по мрежата.
Ще ви кажа какъв е резултатът след като се помъча с тези методи :)
Благодаря Ви :)
Няма промяна :( направих всичко, което ми предложихте дотук, но все така си забива! Май преинсталацията няма да ми се размине... ;(
Благодаря все пак.
Като за последно в мрежовите настройки маркирай "Enable NetBIOS over TCP/IP", ако не ти е маркирано.
това "Enable NetBIOS over TCP/IP" протокол ли е или...? не го виждам никъде!?!?!
Цъкаш на компютърчетата на мрежата( до часовника), -> Properties ->маркираш "Internet Protocol (TCP/IP)" pak "Properties" -> "Advanced" -> "WINS" i tam shte go widish :)