Резултати от 1 до 8 от общо 8

Explorer.exe на Win XP забива през 20 мин.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    May 2004

Прави го от 1-2 месеца и се налага да преинсталирам всичко заради него... ще ме върне с година назад Както си работи без някакво голямо натоварване и изведнъж забива и ми остава само Wallpаper-a и Task Manager, от където си стартирам explorer.exe наново, но всичко, което съм правил преди да забие вече е затворено Остават ми незатворени само някои приложения като winamp, mozilla и разни такива...

Качил съм SP1 и 2, ъпдейт на Интернет експлорер, но промяна няма! Вече само знам, че няма нищо общо с iexplore.exe...

Има ли начин да се оправи без да се преинсталира цялото Win XP и ако някой знае, моля, кажете.

2.  

3. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

1. чистене на регистри (най добре със Систем Механик)

2. сканиране с BPS (Bulletproof Adaware Remover)

3. сканиране с CWShredder

4. сканиране с антивирусна програма (ъпдейтната)

5. преглед и настройка на всичко, което се самостартира с уиндоус (има и такава опция в Систем Механик)

4. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Ако можеш, пробвай да деинсталираш SP2. Компютъра вързан ли е в мрежа? Ако да - каква ( как)?

При мен има(ше) същия проблем. Проявява се на токущо инсталиран уиндоус XP Pro с интегриран SP2 (v.2096). Дори нищо да не правя на компа, през определен интервал от време (не съм го засичал) explorer.exe забива. Стои така няколко минути и после се оправя от самосебе си. Пускал съм всички по-горе изброени от ru-boy програми без Систем Механик. Никакъв резултат, т.е. мисля че не се дължи на вирус или нещо подобно.

Сега като се замислих, забелязвам, че компа не е забивал отдавна.[] и като цяло се държи по-добре. Но понеже постоянно експериментирам с разни програми, не мога да ти кажа какво съм правил. Всъшност по този проблем не съм правил нищо. Може нещо косвено да му е повлияло. Единственото нещо което мога да кажа е, че това нещо го забелязах след като инсталирах уиндоус със SP2.

5. Тук е от
    May 2004

Засега няма да махам SP2, а ще пробвам с методите, които ми препоръча ru-boy. Ползвам LAN мрежа. И според мен не се дължи на някакъв вирус. Мисля, че е от някой ключ в регистрите. SP2 го качих като отделни ъпдейтове, а не от целия пакет, който тръгна наскоро по мрежата.

Ще ви кажа какъв е резултатът след като се помъча с тези методи

Благодаря Ви

6. Тук е от
    May 2004

Няма промяна направих всичко, което ми предложихте дотук, но все така си забива! Май преинсталацията няма да ми се размине... ;(

Благодаря все пак.

7. Pat
    Pat е офлайн
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Като за последно в мрежовите настройки маркирай "Enable NetBIOS over TCP/IP", ако не ти е маркирано.

8.  

9. Тук е от
    May 2004

това "Enable NetBIOS over TCP/IP" протокол ли е или...? не го виждам никъде!?!?!

10. Pat
    Pat е офлайн
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Цъкаш на компютърчетата на мрежата( до часовника), -> Properties ->маркираш "Internet Protocol (TCP/IP)" pak "Properties" -> "Advanced" -> "WINS" i tam shte go widish

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Проблемс мишка, забива.
    От Aleksandars във форум Общ - хардуер
    Отговори: 4
    Последно: 02-01-14, 18:09
  2. Компютъра забива...
    От regned във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 02-07-13, 16:29
  3. мишката забива ???
    От eror във форум Общ - софтуер
    Отговори: 17
    Последно: 13-02-08, 16:49
  4. Как да слушаме музика през "Windows Explorer" :-)
    От IvO™ във форум Общ - софтуер
    Отговори: 1
    Последно: 15-12-04, 21:43
  5. забива PC
    От mxkolev във форум Windows
    Отговори: 11
    Последно: 24-09-03, 00:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе