-
Изчезнаха ми CD-ROM-ите
Колкото и смешноп да звучи топика историята е следната - след поредната чистка когато реших да разкарам разни програмки като winoncd и daemon tools изведнъж след рестарта изчезнаха и нормалния цдром и емулираните от алкохол 120%. В дивайс мениджъра всичките тези дивайси си ги имаше с жълта удивителна - драйвъра липсва или е повреден. Съответно минах по класическата процедура - търкане на устройствата и рестарт. Не помогна. Както и връщането до ристор поинта от преди три дена. Някакви идеи? Че ич не ми се ще да преинсталирам.
//edit Windows-а е XP.
-
Изчезнаха ми CD-ROM-ите
Toчно това ми се е случвало, Фори, при проблем със драйвъра на чипсета. Въпреки, че въпросното чудо не беше загатнато като сбъркано в device managera след де- и преинсталацията му открихме устройствата, инсталирахме ги и всичко пак беше ок.
Дано се оправи така....
-
Изчезнаха ми CD-ROM-ите
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Колкото и смешноп да звучи топика историята е следната - след поредната чистка когато реших да разкарам разни програмки като winoncd и daemon tools изведнъж след рестарта изчезнаха и нормалния цдром и емулираните от алкохол 120%. В дивайс мениджъра всичките тези дивайси си ги имаше с жълта удивителна - драйвъра липсва или е повреден. Съответно минах по класическата процедура - търкане на устройствата и рестарт. Не помогна. Както и връщането до ристор поинта от преди три дена. Някакви идеи? Че ич не ми се ще да преинсталирам.
//edit Windows-а е XP.
<div align="right">Originally posted by fori*-*25/05/2004*:* 10:09:57</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Пробвай да заредиш в Safe Mode, от "диспечера на у/вата" да премахнеш CD/DVD устройствата. Рестарт.
-
Изчезнаха ми CD-ROM-ите
Изтрий от Device Manager IDE контролера, на който са ти закачени CD - тата, и после дай Scan For New Hardware, за да го открие наново. Заедно с него ще ти открие и CD - тата.
-
Изчезнаха ми CD-ROM-ите
-
Изчезнаха ми CD-ROM-ите
Колкото и странно да зву4и, един приятел имаше същият проблем и какво ли не опитвахме, нищто не ставаше, докато не сложи биос-а на default. Незнам как ама всичко се оправи. Пробвай! Aiii
-
Изчезнаха ми CD-ROM-ите
fori, ако си решиш проблема, то те моля да споделиш как си го направил, защото на един от компютрите имам същия проблем - изчезнаха CD-тата при XP, а се виждат само при Win98.
Това се случи след най различни инсталации и деинсталации на програми(и игри) от децата ми.[}:)]
-
Изчезнаха ми CD-ROM-ите
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Пробвай това:
за windows 2000 - http://support.microsoft.com/default...b;EN-US;270008;
за windows xp - http://support.microsoft.com/default...b;en-us;314060
<div align="right">Originally posted by varbancho*-*25/05/2004*:* 20:04:43</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Имаш бири [:D]
-
Изчезнаха ми CD-ROM-ите
Xe xe [8D]. Преди време и мен ме сполетя същия проблем (на win2000) и обърнах половината нет докато намеря разковничето...
-
Изчезнаха ми CD-ROM-ите
тоя проблем го имах едно време като имах инсталирани едновременно easy cd creator и nero
от тогава ползвам само неро :)
-
Изчезнаха ми CD-ROM-ите
Егати и простотията на този линк към сайта на майкрософт вече дава "The Requested Web Page is Not Available ". Дайте някаква алтернатива,че ми омръзна да рестартирам компютъра за да прочета диск
-
Изчезнаха ми CD-ROM-ите
Пробвай тези адреси (без кавичките):
за windows 2000 "http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;270008";
за windows xp - "http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;314060".